ΣΕΟ: «Η πολιτεία να μεριμνήσει για την ευημερία όλης της αθλητικής οικογένειας»

Newsroom
ΣΕΟ: «Η πολιτεία να μεριμνήσει για την ευημερία όλης της αθλητικής οικογένειας»

bet365

Το νέο Δ. Σ. του Σ.Ε.Ο. εκφράζει την αγωνία του για τον μέλλον των αθλημάτων που βρίσκονται μπροστά στον ξεσπίτωμα από τους χώρους που παραχωρήθηκαν σε επαγγελματικά αθλητικά τμήματα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με ανακοίνωσή του εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την επικείμενη παραχώρηση αθλητικών χώρων σε ΚΑΕ.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Σταυρούλα Ζυγούρη και ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Τράκας αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της επικείμενης παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) σε Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες (ΚΑΕ), ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του σχετικά με το μέλλον των ερασιτεχνικών αθλητικών κλάδων που για σχεδόν δύο δεκαετίες βασίζουν την λειτουργία τους στην χρήση των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Αντιλαμβανόμαστε τον αθλητισμό ως δημόσιο αγαθό, θεωρούμε χρέος μας την προάσπιση του Ολυμπισμού και περιμένουμε από την πολιτεία μας να μεριμνήσει για την ευημερία όλων των μελών της αθλητικής οικογένειας άσχετα με το οικονομικό τους αποτύπωμα, επ’ ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας μας.

Με στήριγμα την αθλητική ιστορία μας και το βλέμμα στραμμένο στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες ευελπιστούμε ότι η ελληνική πολιτεία δεν θα δημιουργήσει αποκλεισμούς με τις αποφάσεις της».

 

Τελευταία Νέα