Δρυμωνάκος: Διακοπές, νησί και κολύμβηση, το Spetsathon τα συνδυάζει όλα

Newsroom
Δρυμωνάκος: Διακοπές, νησί και κολύμβηση, το Spetsathon τα συνδυάζει όλα
Μιλήσαμε με τον Έλληνα πρωταθλητή κολύμβησης με αφορμή την ερχόμενη συμμετοχή του στη μεγάλη διοργάνωση των Σπετσών.

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη ενός ακόμη Spetsathlon. Άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό (επαγγελματίες αθλητές και μη) θα συρρεύσουν από τις 13 μέχρι τις 15 Μαΐου στις Σπέτσες για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν την αγαπημένη διοργάνωση του νησιού του Αργισαρωνικού.

Για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα του Spetsathlon δημιουργήσαμε μια σειρά από συνεντεύξεις με αθλητές που θα λάμψουν για άλλη μια φορά στη διοργάνωση των Σπετσών. Πρώτος συνεντευξιαζόμενος, ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμβησης, Γιάννης Δρυμωνάκος.

,

Τι σου αρέσει περισσότερο στο Spetsathlon;
Το Spetsathlon συνδυάζει τις διακοπές, το όμορφο νησί των Σπετσών μαζί με το αγαπημένο μου σπορ! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο συνδυασμό! Ωστόσο η συμμετοχή μου κάθε χρόνο στο Spetsathlon αποτελεί ένα κίνητρο για να κάνω πιο σωστές και έντονες προπονήσεις.

Πόσες φορές έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση και πώς έχει αυτή εξελιχθεί στην πορεία των χρόνων;
Πρέπει να είμαι από τους παλαιότερους αθλητές της διοργάνωσης αφού συμμετέχω στο Spetsathlon από το 2013! Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης μέσα στα χρόνια έχω ζήσει από πρώτο χέρι την εξέλιξη του και την εκθετική αύξηση των συμμετεχόντων χρόνο με το χρόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοιου είδους events.

Ποιες οι ομοιότητες/διαφορές της προετοιμασίας σου για έναν επίσημο αγώνα και για μια διοργάνωση, όπως το Spetsathlon;
Η προετοιμασία μου για κάθε διοργάνωση είναι παρόμοια. Φέτος αγωνίζομαι με την ομάδα της Garmin και σε όλες μου τις προπονήσεις ή διαγωνιστικές προκλήσεις έχω σύμμαχο το GarminFenix 7. Κάθε διοργάνωση έχει την ίδια βαρύτητα για μένα γιατί το θεωρώ προσωπικό μου χρέος να έχω μία αξιοπρεπή εμφάνιση προς τους διοργανωτές αλλά και τους συναθλητές μου που φέτος θα είναι η πρωταθλήτρια στίβου Νικολ Κυνατίδου και ο πρωταθλητής ποδηλασίας Πολ Τζωρτζάκης.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις καθημερινά στον αθλητισμό και ποιο το κίνητρο που σε κρατάει σε εγρήγορση;
Κατά μέσο όρο προπονούμαι δύο με δυόμιση ώρες την ημέρα, αλλά όλη τη μέρα ασχολούμαι με τον αθλητισμό τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κίνητρό μου είναι να συνεχίζω στα 38 μου χρόνια να είμαι αξιοπρεπής σαν αθλητής, σαν προπονητής στους αθλητές μου και να μπορώ να συμβουλεύω καλύτερα και με μεγαλύτερη εμπειρία όσο περνούν τα χρόνια.

Τι θα έλεγες σε κάποιον για να τον παρακινήσεις να πάρει μέρος στο Spetsathlon;
Αυτό που παρακινεί και εμένα. Δηλαδή να συνδυάσεις τρία πράγματα: διακοπές, νησί, και χόμπι μέσα σε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο. Μπορεί κάποιος να αθλείται από χόμπι ή επαγγελματικά, αλλά η συμμετοχή σε έναν αγώνα όπως το Spethathlon σου δίνει το κίνητρο να αθλείσαι περισσότερο για να πετύχεις το στόχο σου και τεστάρεις τον εαυτό σου σε μία άρτια διοργάνωση σε ένα πανέμορφο νησί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα