Βρήκαμε το smartwatch που θα αλλάξει επίπεδο στο τρέξιμό σου

Newsroom
Βρήκαμε το smartwatch που θα αλλάξει επίπεδο στο τρέξιμό σου
Είτε ετοιμάζεσαι να τρέξεις το πρώτο σου χιλιόμετρο είτε προετοιμάζεσαι για τον επόμενο Μαραθώνιο, το HUAWEI GT Runner Watch είναι αυτό που χρειάζεται να φορέσεις στον καρπό σου.

Πόσα χιλιόμετρα έτρεξες στην πρώτη προπόνηση του Φλεβάρη; Μέχρι ποιον αριθμό έφτασαν οι καρδιακοί σου παλμοί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας; Ποια ακριβώς διαδρομή ακολούθησες στο running session της Παρασκευής;

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι πάρα πολύ σημαντικές προκειμένου να δεις σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι στο τρέξιμο, να προσαρμόσεις αναλόγως τις επόμενες προπονήσεις σου και να θέσεις ένα ρεαλιστικό στόχο. Παρ’ όλα αυτά, είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις πρόσβαση σε αυτές. Για να το καταφέρεις θα πρέπει να τρέχεις κουβαλώντας ένα σημειωματάριο, έναν χάρτη και ένα παλμογράφο. Και πάλι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ακριβή.

......

Τόσο τις παραπάνω πληροφορίες όσο και δεκάδες ακόμα που θα αλλάξουν επίπεδο στο τρέξιμό σου μπορεί να σου παρέχει το HUAWEI Watch GT Runner, το πρώτο smartwatch της HUAWEI για δρομείς σε πολύ προσιτή τιμή για όλα όσα προσφέρει, το οποίο φορέσαμε στον καρπό μας στις τελευταίες προπονήσεις μας.

Πάμε να δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το level-up:

1. H ακρίβεια στην καταγραφή των παλμών

......

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο τρέξιμο είναι ο ρυθμός. Η δυνατότητα να τον αυξάνεις, να τον διατηρείς και να τον μειώνεις. H νέα PPG 5.0 λειτουργία θα σε βοηθήσει ακριβώς σε αυτό, αφού σε πληροφορεί ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, για τους καρδιακούς σου παλμούς, αλλά και για τη συγκέντρωση οξυγόνου στον οργανισμό σου. Άσε, λοιπόν, τον παλμογράφο στην άκρη. Δεν θα σου χρειαστεί πια.

Ο σχεδιασμός του HUAWEI TruSeenTM 5.0+, που περιορίζει τις παρεμβολές και τους θορύβους, αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τον θόρυβο λόγω ακανόνιστης κίνησης, και βελτιώνει σε σχέση με τα ρολόγια της προηγούμενης γενιάς την ακρίβεια των καρδιακών μετρήσεων κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

2. Η ακρίβεια στην offline περιήγηση

....

Από τη στιγμή που έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο που σε ενδιαφέρει να μετράς του καρδιακούς σου παλμούς και τη συγκέντρωση οξυγόνου στον οργανισμού σου, δεν γίνεται να χάνεις μέτρα από τον υπολογισμό της διαδρομής που έτρεξες, επειδή το ρολόι σου δεν έχει GPS ακριβείας.

Το HUAWEI Watch GT Runner ξεχωρίζει για την offline περιήγησή του, αφού διαθέτει 5 κύρια συστήματα πλοήγησης: GPS + Beidou + GLONASS + Galileo + QZSS. Επίσης, έχει ενσωματωμένο ένα Dual-Band Five-System GNSS τσιπ εντοπισμού θέσης με μια κρυφή κεραία. Ο καινοτόμος σχεδιασμός, συγκριτικά με τον παραδοσιακό, βελτιώνει κατά 135% την απόδοση της GPS κεραίας.

3. Η διάρκεια της μπαταρίας

......

Έχουμε την έγνοια με το να μην μας ξεφορτιστεί το smartphone, δεν γίνεται να έχουμε έγνοια να μην μας ξεφορτιστεί και το ρολόι. Οι άνθρωποι της HUAWEI το έχουν προβλέψει αυτό στο HUAWEI Watch GT Runner, για αυτό του έχουν χαρίσει μια μπαταρία με έως και 14 ημέρες διάρκεια ζωής σε smart mode κι όταν η χρήση του smartwatch είναι σε συνηθισμένα επίπεδα, και έως 8 ημέρες με υπερβολική χρήση. Οπότε κάθε φορά που θα βγαίνεις για τρέξιμο, μπορείς να συγκεντρωθείς στον στόχο σου, χωρίς να σε απασχολεί μην σου σβήσει το ρολόι.

4. Η βοήθεια στον καθορισμό του στόχου

....

Το HUAWEI Watch GT Runner είναι ένας μικρός προπονητής. Συλλέγει όλα σου τα δεδομένα (χρόνους, υγεία, προπονητικές συνήθειες) και ποσοτικοποιεί τις επιδόσεις σου. Για να το πετύχει αυτό αξιοποιεί το σύστημα HUAWEI TruSportTM. Το HUAWEI Watch GT Runner σου δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσεις την απόδοσή του στο τρέξιμο μέσω του Running Ability Index (RAI). Αφού ληφθούν στα υπόψη ο καρδιακός ρυθμός, ο βηματισμός, η απόσταση, η συχνότητα και άλλα πολυδιάστατα δεδομένα, υπολογίζεται ο RAI και γίνεται η σωστή κατηγοριοποίησή σου ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Ακόμη, το HUAWEI Watch GT Runner διαθέτει ένα ευφυές δυναμικό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο βασίζεται στον RAI και στο προπονητικό φορτίο. Επιπλέον, παρουσιάζονται στοιχεία όπως το επίπεδο κόπωσης, η αερόβια/αναερόβια πίεση, κ.ά., που βοηθούν σε βοηθούν να αξιολογήσεις την κατάστασή σου και να προχωρήσεις σε λογικές προσαρμογές στο πρόγραμμά σου προκειμένου να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το νέο HUAWEI Watch GT Runner, το οποίο είναι συμβατό με οποιαδήποτε Android ή iOS συσκευή έχει ήδη κερδίσει μια θέση στον καρπό μας και έχει αλλάξει επίπεδο στις προπονήσεις μας, αφού παρακολουθούμε σχεδόν κάθε στιγμής της προπόνησης τα νέα δεδομένα που μας παρέχει. Δικαίως θα μας συντροφεύει σε όλα τα υπόλοιπα running events της σεζόν με απώτερο στόχο τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Νοέμβρη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

 

Τελευταία Νέα