Ο Γκελαούζος από το 2021 κρατά τα χαμόγελα όσων τον πίστεψαν

Newsroom
Ο Γκελαούζος από το 2021 κρατά τα χαμόγελα όσων τον πίστεψαν
Μιλήσαμε με τον πετυχημένο δρομέα για τα άμεσα σχέδιά του και τη συνεργασία του με την Garmin.

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής του 38ου κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στα πρακτικά του αγώνα καταγράφηκε πως εκτός από την κατάκτηση της πρώτης θέσης έσπασε και το ρεκόρ του συγκεκριμένου αγώνα για Έλληνα αθλητή που κρατούσε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τότε ο Πολιάς είχε τρέξει τη διαδρομή σε 2:17.56, ενώ ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού έριξε το ρεκόρ στο 2:16.49.

Με αφορμή τη νέα του επιτυχία και τη συμμετοχή του στην καμπάνια της Garmin Greece «Why I ❤ my Garmin», μιλήσαμε μαζί του τόσο για την καθημερινότητά του όσο και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

.

Το 2021 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Τι κρατάς και τι αφήνεις από αυτή τη χρονιά;

Κρατάω την εξέλιξή μου, την επιτυχία μου και τα χαμόγελα που χάρισα σε αυτούς που πίστεψαν σε εμένα. Αφήνω πίσω τις δυσκολίες που ζούμε καθημερινά λόγω της πανδημίας.

Πως θα περιέγραφες μια τυπική σου μέρα;

Μια τυπική μου μέρα έχει αρκετή δόση ρουτίνας, πράγμα που όμως δε με ενοχλεί. Ξεκινάει νωρίς το πρωί με καφέ, ενώ ποτέ δε λείπει η προπόνηση και η ξεκούραση μου στη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, αφιερώνω καθημερινά χρόνο στο να τρέφομαι σωστά και ισορροπημένα.

Πρόσφατα συμμετείχες σε μία καμπάνια της Garmin Greece τι αγαπάς περισσότερο στο ρολόι σου;

Με το Garmin Fenix 6 μου οργανώνω και ελέγχω αυτό που είναι πιο πολύτιμο για εμένα, την προπόνηση μου. Με αυτό αποφεύγω τα λάθη και έχω πάντα κάποιον να μου δείχνει το σωστό.

......

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σου;

Ήθελα να τρέξω έναν ακόμη μαραθώνιο αρχές του Δεκέμβρη αλλά δυστυχώς θα τον αφήσω. Έπειτα, έχω έναν αγώνα 10km στο Παρίσι και ο επόμενος μου μαραθώνιος θα γίνει στην Σεβίλλη στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία Νέα