Επιστημονικός σύμβουλος στην Ιαπωνία: «Δεν είναι φυσιολογικό να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Κώστας Ευθυμιάδης
Επιστημονικός σύμβουλος στην Ιαπωνία: «Δεν είναι φυσιολογικό να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

bet365

Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας εκτίμησε ότι «δεν είναι φυσιολογικό» να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εν μέσω πανδημίας.

Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας εκτίμησε σήμερα ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα με βάση την επιδημιολογική εικόνα «δεν είναι φυσιολογική».

Προειδοποίησε δε πως ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί επισημαίνουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας της Ιαπωνίας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη στη χώρα καθώς σημειώνει ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία, την ώρα που μόλις το 2,7% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως σύμφωνα με το Reuters.

Ο Σιγκέρου Ομι, απευθυνόμενος σε κοινοβουλευτική επιτροπή είπε πως οι διοργανωτές θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες για ποιο λόγο επιμένουν στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας. «Δεν είναι φυσιολογικό να πραγματοποιούνται Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια τέτοια κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός των επιστημόνων, αντίθετοι είναι και οι πολίτες με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην χώρα, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 20 Ιουνίου.

«Αν πρόκειται να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες, τότε πιστεύω ότι είναι ευθύνη των διοργανωτών να περιορίσουν το εύρος του γεγονότος και να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα ελέγχου του κορονοϊού» πρόσθεσε ο Ομι, με τις δηλώσεις του συμβούλου της κυβέρνησης να έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα και της Οργανωτικής Επιτροπής, που επιμένουν ότι θα γίνουν «ασφαλείς και σίγουροι» Αγώνες.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!