10+1 μεταγραφές που έμειναν «όνειρο θερινής νυκτός»!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
10+1 μεταγραφές που έμειναν «όνειρο θερινής νυκτός»!

bet365

Παίκτες ήρθαν, είδαν και... απήλθαν ή παραμένουν στη Super League 1, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις προσδοκίες που δημιούργησε η μεταγραφή τους. Το Gazzetta Weekend Journal καταγράφει

Πριν λίγους μήνες, η άφιξη του Βινάγκρε στο Λιμάνι δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες στον κόσμο του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Μάλιστα, σε ψηφοφορία του gazzetta.gr αναδείχτηκε ως η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού. Φυσικά, δεν έπιασε ούτε στο ελάχιστον ο Πορτογάλος στο Λιμάνι και σήμερα βγάζει το ψωμί του στη Φαμαλικάο.

Δεν είναι ο μόνος. Πέπε, Ινσούα, Χνιτ, Τσόλακ, Αντονίτο... Μερικές από τις μεταγραφές που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπόρεσαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών.

Ωστόσο, υπάρχει κι η περίπτωση Ραφίνια, με τον Βραζιλιάνο ναι μεν να παίζει και να είναι παραπάνω από «τίμιος», αλλά το παχυλό συμβόλαιό του (1.500.000 ευρώ) δεν το δικαιολόγησε ποτέ και σήμερα δεν φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ρούμπεν Βινάγκρε (Ολυμπιακός)

Ρούμπεν Βινάγκρε (Ολυμπιακός)

Πέπε (Ολυμπιακός)

Πέπε (Ολυμπιακός)

Ραφίνια (Ολυμπιακός)

Ραφίνια (Ολυμπιακός)

Αντόνιο Τσόλακ (ΠΑΟΚ)

Αντόνιο Τσόλακ (ΠΑΟΚ)

Νασίμ Χνιντ (ΑΕΚ)

Νασίμ Χνιντ (ΑΕΚ)

Εμανουέλ Ινσούα (ΑΕΚ)

Εμανουέλ Ινσούα (ΑΕΚ)

Αντονίτο (Παναθηναϊκός)

Αντονίτο (Παναθηναϊκός)

Κρίστιαν Λόπεθ (Άρης)

Κρίστιαν Λόπεθ (Άρης)

Μπόγιαν Μάτιτς (Ατρόμητος)

Μπόγιαν Μάτιτς (Ατρόμητος)

Αντονί Μουνιέ (Απόλλων Σμύρνης)

Αντονί Μουνιέ (Απόλλων Σμύρνης)

Φιορίν Ντουρμισάι (ΑΕΛ)

Φιορίν Ντουρμισάι (ΑΕΛ)
Ήρθε για να καλύψει το κενό του Τσιμίκα, ως δανεικός από τη Γουλβς με οψιόν αγοράς... 25.000.000 ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε)! Τελικά, τον είδαμε να παίζει σε 90' με τον Απόλλωνα και σε άλλα 45' με τον Βόλο. Η απόδοσή του ήταν απογοητευτική και στα δύο ματς πρωταθλήματος, ενώ έγραψε 1 λεπτό κόντρα στη Μαρσέιγ κι άλλα 20 λεπτά απέναντι στην Πόρτο. Σήμερα είναι στη Φαμαλικάο και γρήγορα θα ξεχαστεί.
Ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό τον Πορτογάλο χαφ στη Φαμαλικάο. Η πιο ακριβή μεταγραφή των νταμπλούχων Ελλάδας το καλοκαίρι (4.000.000 ευρώ), έπαιξε σε 9 ματς στη Superleague 1 με τους Πειραιώτες μη μπορώντας να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Μαρτίνς και στις απαιτήσεις της ομάδας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, έφεραν στην Ελλάδα έναν πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου, προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο της τάξης του 1.500.000 ευρώ (χωρίς την εφορία). Ραφίνια όσο έπαιξε προσπάθησε, ήταν τίμιος, είχε και το κλέψιμο με τη Μαρσέιγ απ' όπου ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα και έγινε το 1-0 από τον Χασάν. Ωστόσο, σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολόγησε το παχυλό του συμβόλαιο. Πέρασε το πρώτο μισό στο Λιμάνι και σήμερα αναζητά τον επόμενό του σταθμό.

Ο Αντόνιο Τσόλακ ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να βγάλει από τα ταμεία του 3.000.000 ευρώ. Ήταν μία από τις ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού και φυσικά περίμεναν να ανεβάσει επίπεδο την επίθεση της ομάδας του. Σε 20 συμμετοχές με 1.018 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα (κόντρα στον Παναιτωλικό).

Ήρθε το καλοκαίρι στην Ενωση για να πάρει φανέλα βασικού στην άμυνα. Με μόλις 11 συμμετοχές και 7 90λεπτα, σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει αποδείξει ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να στηρίξει πάνω του ο προπονητής την άμυνά του.

Εχει δεχτεί έντονη κριτική. Και δικαιολογημένα. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ειδικά οι τελευταίες του, αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, τον έχουν κάνει να χάσει τη θέση του στην 11άδα. Άλλη μια μεταγραφή η οποία γέννησε προσδοκίες, οι οποίες ποτέ δεν απέδωσαν καρπούς.
Mε εμπειρίες από τη La Liga και τη La Liga 2, ο Αντονίτο ήρθε το καλοκαίρι για να αποτελέσει το βασικό δεξί μπακ του Παναθηναϊκού. Δεν έπαιξε ούτε ένα ματς και επέστρεψε στην Ισπανία όπου και παίζει για την Καρταχένα. Ο ίδιος βέβαια, μέσω συνέντευξη του στο gazzetta.gr, τα... έριξε στον Μπόλονι.
Με 35 γκολ στη Γαλλία με τη φανέλα της Λανς, 18 με την Κλουζ και μια πλούσια καριέρα σε Αγγλία και Ισπανίας, ο Κρίστιαν Λόπεθ δεν ήταν ο σκόρερ που περίμεναν στον Άρη. Επαιξε σε 19 ματς, ελάχιστα 90λεπτα, πέτυχε μόλις ένα γκολ και σήμερα είναι δανεικός στην Καρταχένα.
Ήρθε από την Παρτίζαν με εξαιρετικές συστάσεις. Στο Περιστέρι, περίμεναν να βρουν στο πρόσωπό του έναν αξιόπιστο σκόρερ αλλά προς το παρόν δεν έχει μετρήσει καν ένα γεμάτο 90λεπτο και φυσικά κανένα γκολ σε 13 ματς πρωταθλήματος κι άλλα δύο Κυπέλλου.
Αναμφισβήτητα, ο Γάλλος, είναι το «μεγάλο» όνομα του Απόλλωνα Σμύρνης με παρουσία σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όπως είναι οι Μπολόνια, Νις, Αταλάντα και Λιόν. Στην Ελλάδα τον μάθαμε από τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό. Στη Ριζούπολη περίμεναν να κάνει τη διαφορά, αλλά έχει μετρήσει μέχρι στιγμής μόλις 18 ματς με 507 λεπτά, όπου έχει σημειώσει μόνο μία ασίστ.
Με την έλευσή του στον Κάμπο, περίμεναν να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Ενας πιστός σκόρερ των ελληνικών γηπέδων, με τη βυσσινί φανέλα διανύει πολύ άσχημη φάση - όντας κι αυτός «θύμα» της κακής πορείας της ομάδας του - χωρίς να έχει πετύχει έστω ένα γκολ σε 16 ματς και 1.168 λεπτά.