Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Jesus... stays!

Δημήτρης Βέργος
Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Jesus... stays!

bet365

Ο Ουκρανός στόπερ συνεχίζει για πέμπτη σεζόν στην ΑΕΚ και το G-Weekend γράφει για την ποιότητα του χαρακτήρα του και τη σημαντική παρουσία του εντός και εκτός των γραμμών.

Ένα από τα ερωτηματικά που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν που πέρασε στην ΑΕΚ είχε να κάνει με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και το μέλλον του στην Ένωση. Ο 33χρονος Ουκρανός στόπερ βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η ανανέωση του ήταν ένα θέμα που θα έπεφτε στο τραπέζι προς το τέλος της σεζόν. Μπορεί οι τραυματισμοί να μην του επέτρεψαν και την τέταρτή του χρονιά στην ΑΕΚ να αγωνιστεί σε ακόμα περισσότερα παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα από τα 25 που έπαιξε, ωστόσο η εμπειρία, η κλάση του και η ηγετική του παρουσία ήταν, είναι και θα είναι αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά.

Ο Covid-19 τα έφερε έτσι ώστε η σεζόν να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Για τον «Τσίγκρι» ωστόσο η απόφαση να ανανεώσει αρχικά το συμβόλαιό του για ακόμα ένα μήνα ώστε να βοηθήσει την ΑΕΚ να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει, ήταν σχετικά εύκολη. Ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι για τον ίδιο η ΑΕΚ σημαίνει πολλά. Ένα ακόμα σημάδι του πόσο δεμένος είναι με την ομάδα, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου που θα τον κρατήσει για πέμπτη σερί σεζόν στην Ένωση.

«Η ΑΕΚ έχει πολύ χώρο στην καρδιά μου. Δεν θέλω απλά να αλλάξω ομάδες για να… παίζω με τα νούμερα και τα συμβόλαια. Όχι. Όταν έρχεσαι κάπου και νιώθεις σαν να είσαι στην οικογένειά σου, τότε γίνεσαι κομμάτι σε κάτι πολύ σημαντικό. Νιώθω κομμάτι της οικογένειας εδώ. Ξέρεις πως είναι να νιώθεις σπίτι σου… Έχω αυτό το συναίσθημα, οπότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων. Λόγια που δεν χρειάζονται και μεγάλη ανάλυση...

Ο... Ιησούς της ΑΕΚ, λόγω του παρουσιαστικού του, μένει λοιπόν για ακόμα ένα χρόνο στα κιτρινόμαυρα. Μένει σπίτι του, στην οικογένειά του την ΑΕΚ, όπως τονίζει ο ίδιος, με την οποία κατέκτησε τον πιο δύσκολο τίτλο στην καριέρα του, το πρωτάθλημα του 2018, όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις μετά τις υπογραφές. Ακόμα πιο σημαντικό και από την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σύμφωνα με τον ίδιο, λόγια που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα...

Ηγέτης εντός και εκτός των γραμμών

Ηγέτης εντός και εκτός των γραμμών

Η τρομερή ποιότητα του χαρακτήρα του

Η τρομερή ποιότητα του χαρακτήρα του

Δεν τον ρίχνουν κάτω οι τραυματισμοί

Δεν τον ρίχνουν κάτω οι τραυματισμοί

Η προοπτική να μπει στο νέο γήπεδο

Η προοπτική να μπει στο νέο γήπεδο

Σκοράρει ελάχιστα, αλλά πάντα σε μεγάλα ματς

Σκοράρει ελάχιστα, αλλά πάντα σε μεγάλα ματς
Η εμπειρία και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του «Τσίγκρι» έχουν προσφέρει τόσο στα αποδυτήρια όσο και μέσα στο γήπεδο. Οι ομιλίες του έξω από τον αγωνιστικό χώρο και ο τρόπος που δίνει οδηγίες και κατευθύνει την άμυνα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα στοιχεία βοηθώντας τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι το σύνολο και βελτιώνοντας όλη την κιτρινόμαυρη άμυνα που αγωνίζεται πλάι του.
Ο χαρακτήρας του ξεχωριστού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο. Άριστος επαγγελματίας σε καθημερινή βάση, με μεγάλο σεβασμό σε όλους μέσα στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Μια νοοτροπία που... ξεχειλίζει από ποιότητα και έχει κερδίσει τους πάντες μέσα στον σύλλογο. Ακόμα και όταν είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι, είχε μεταφέρει στην ΑΕΚ ότι δεν θα ανανέωνε μόνο και μόνο για το περιστατικό που του έτυχε, αλλά όταν θα βεβαιώνονταν όλοι εντός κλαμπ ότι επέστρεψε γερός πίσω στο γήπεδο.
Ο Τσιγκρίνσκι παρά τους τραυματισμούς και τις ατυχίες που έχει κάθε σεζόν δεν... μασάει. Με πείσμα και χωρίς να τον παίρνει από κάτω στρώνεται στη δουλειά και αφήνει πίσω του οτιδήποτε μπαίνει ως εμπόδιο στον δρόμο του. Και πάντα επιστρέφει δριμύτερος, δείχνοντας τεράστια θέληση και αποφασιστικότητα να παίξει και να βοηθήσει αγωνιστικά την ΑΕΚ στο 100%.
Μπαίνοντας πλέον στην πέμπτη του σεζόν στην ΑΕΚ, ο Τσιγκρίνσκι βλέπει πλέον μπροστά του την προοπτική να μπει με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά», στην επιστροφή της Ένωσης στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν το κρύβει ποτέ. Είναι κάτι που εύχεται να συμβεί, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η επιστροφή για τον σύλλογο και την ιστορία του, θέλοντας να αποτελέσει κι αυτός μέλος αυτής της ιδιαίτερης στιγμής για την κιτρινόμαυρη οικογένεια.
Και... last but not least, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός ότι μπορεί να μην βρίσκει δίχτυα συχνά (σ.σ. ως στόπερ άλλωστε), αλλά όποτε το κάνει, αφορά ντέρμπι και μεγάλα παιχνίδια. Φέτος και τα τρία γκολ που σημείωσε ήταν απέναντι σε ΠΑΟΚ (2) και Παναθηναϊκό (1), ενώ στην πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ το ένα και μοναδικό γκολ του «Τσίγκρι» ήταν εκείνο στο Καραϊσκάκη στο διπλό επί του Ολυμπιακού που αποτέλεσε κομβικής σημασίας για την κατάκτηση του τίτλου.