Και η... επαρχία έχει 9!

Μιχάλης Τσαμπάς
Και η... επαρχία έχει 9!

bet365

Για άλλη μια αγωνιστική σεζόν το... άρωμα επαρχίας είναι έντονο στην Super League! O «Ευρωπαίος» ΠΑΣ, ο φιλόδοξος Αστέρας, η σταθερή αξία Ξάνθη, ο λαοφιλής Παναιτωλικός, η θρυλική ΑΕΛ και ακόμη 4 ομάδες της Περιφέρειας που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο νέο πρωτάθλημα!

Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Είναι 9. Πάνω από τις μισές δηλαδή... Εννιά ομάδες που... ρίχνονται στην «μάχη» της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να έχουν αναφορές σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Δίνουν πραγματικό νόημα στο σλόγκαν «Μια πόλη, μια ομάδα». Δίνουν νόημα στα Σαββατοκύριακα κάθε πόλης. Κουβαλούν στις... πλάτες τους χιλιάδες φιλάθλους, κάποια από αυτές και τίτλους.

Η Λάρισα φυσικά με το ένα πρωτάθλημα και τα δύο Κύπελλα Ελλάδος είναι ξανά στα «μεγάλα σαλόνια» προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο πρωτάθλημα.

Μαζί ο ΠΑΣ Γιάννινα, που φέτος έκανε πραγματικότητα το όνειρο της Ευρώπης και πλέον για τα καλά είναι στα... ψηλά της βαθμολογίας. Ο σούπερ ενισχυμένος Αστέρας Τρίπολης, που θέλει να κλείσει την περσινή παρένθεση και να βρεθεί ξανά στα πλέι οφ, η Ξάνθη που για πάνω από 2 δεκαετίες... οδηγεί την κούρσα της επαρχίας, αλλά και ο Παναιτωλικός που με την δύναμη του κόσμου του και της διοικητικής οργάνωσης του διεκδικεί κι αυτός μερίδιο στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Όμως η... αντεπίθεση της Περιφέρειας συνεχίζεται. Με τον μοναδικό εκπρόσωπο της Κρήτης, Πλατανιά Χανίων, την παρουσία από το Ιόνιο της Κέρκυρας που... γύρισε για να μείνει, την Βέροια του «ολικού λίφτινγκ» που θα παλέψει με τα προβλήματά της, αλλά και τον Λεβαδειακό που πάντα... βρίσκει τον τρόπο να δηλώνει παρών στο club των μεγάλων! Όλοι οι παραπάνω σίγουρα δεν θα πάρουν το πρωτάθλημα.

Μακάρι να συνέβαινε (όπως τότε στο μακρινό 1988 που... κάηκε ο Πηνειός), αλλά μάλλον θέλουμε πλέον πολλά... ψωμιά για την δική μας Λέστερ. Το βέβαιο είναι όμως ότι και τις... ζημιές τους θα κάνουν και κάποιες από αυτές θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας ένα από το ευρωπαϊκά εισιτήρια!

Λίγες ώρες πριν από την... πρώτη (αργοπορημένη) σέντρα της σεζόν, το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει το... πορτρέτο και των 9 εκπροσώπων της επαρχίας!

ΠΑΣ Γιάννινα: Νέα ομάδα, για να ξαναζήσει το... ευρω-όνειρο!

Αστέρας Τρίπολης: Σεζόν με ευρωπαϊκά όνειρα!

Παναιτωλικός: Xωρίς ρίσκο για το βήμα παραπάνω!

Ξάνθη: Δεν... οδηγεί πλέον Skoda!

Λεβαδειακός: Παραμονή κι όπου τον βγάλει!

Πλατανιάς: Με πλάνο για υψηλές πτήσεις!

Βέροια: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι

Λάρισα: Το «αλογάκι» έτοιμο για νέες… σούζες!

Κέρκυρα: Για να συνεχίσει από εκεί που έμεινε!


 

Τελευταία Νέα