Last minutes goals! (vids)

Last minutes goals! (vids)

bet365

Με αφορμή το... buzzer beater του Σέρχιο Ράμος στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, το G-Weekend Journal γράφει για τα γκολ που έγραψαν ιστορία στα τελευταία λεπτά.

2013 | Αριέν Ρόμπεν
Στον τελικό του 2013 στο Wembley, ο Αριεν Ρόμπεν πέταξε για πάντα από πάνω του την ταμπέλα του loser. Στον Γερμανικό εμφύλιο ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ντόρτμουντ, ο υπερηχητικός Ολλανδός είχε δώσει την ασίστ στον Μάντζουκιτς για το πρώτο γκολ των Βαυαρών και αφού η Μπορούσια ισοφάρισε έκανε τη ζημιά στο 89’. Ο αριστεροπόδαρος άσος ακολούθησε και αφού πήρε από το τακουνάκι του Ριμπερί τελείωσε εξαιρετικά τη φάση απέναντι στον Βάιντενφελερ και χάρισε τον τίτλο στην Μπάγερν.

2012 | Κουν Αγουέρο
Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-12 στην Premier League δύσκολα θα την ξεχάσει κανείς. Η Γιουνάιτεντ έπαιζε στην Σάντερλαντ και με νίκη 0-1 με γκολ του Ρούνεϊ κρατούσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας αφού η Σίτι έχανε μέχρι και τις καθυστερήσεις 1-2 από την ΚΠΡ. Ο Τζέκο έκανε το 2-2 και στο 94’ ο Σέρχιο Αγουέρο μετά την πάσα του Μπαλοτέλι έγραψε το 3-2 χαρίζοντας τον τίτλο στους Citizens και ένα από τα πιο εκπληκτικά φινάλε στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


2014 | Σέρχιο Ράμος
Η αναζήτηση της Ρεάλ για το περιβότητο δέκατο Champions League την έφερε τον Μάιο του 2014 σε Ισπανικό εμφύλιο κόντρα την Ατλέτικο. Στον τελικό της Λισαβόνας το λάθος του Ικερ Κασίγιας και το γκολ του Γοδίν φαινόταν να κρίνει τη μονομαχία. Μέχρι το 93’. Σε εκείνο το σημείο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Σέρχιο Ράμος με μυθικό άλμα νίκησε όλη την άμυνα των Rojiblancos και με κεφαλιά που πέρασε στην ιστορία έκανε το 1-1. Ο τελικός πήγε στην παράταση και οι Merengues λύγισαν με 4-1 την καταπονημένη Ατλέτικο κάνοντας δική τους την ‘la decima’.

2011 | Αντρές Ινιέστα
Ημιτελικά Champions League 2011. Η Μπαρτσελόνα έπαιζε με την Τσέλσι και αφού κατάφερε να πάρει 0-0 στο Camp Nou απέκτησε σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης, οι οποίες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν ο Μίκαελ Εσιέν έκανε από νωρίς το 1-0. Το ματς ήταν επεισοδιακό, με τους Μπλε να φωνάζουν δικαιολογημένα για 3 πέναλτι που δεν δόθηκαν, ενώ οι Μπλαουγκράνα αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα για περίπου 30 λεπτά. Στο 93’ η άμυνα της Τσέλσι δεν κατάφερε να βγάλει την μπάλα, ο Μέσι πήρε και έστρωσε στον Ινιέστα και εκείνος με τρομερό σουτ από το όριο της περιοχής προκάλεσε ντελίριο πανηγυρισμών στους Καταλανούς χαρίζοντας την πρόκριση στον τελικό. Οι Μπλαουγκράνα κατέκτησαν την κούπα με 2-0 σε βάρος της Γιουνάιτεντ.

2010 | Αντρές Ινιέστα
Οταν οι αντίπαλοι της μισητής αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, σηκώνουν στο γήπεδο πανό ‘gracias Iniesta’, κάποιος σοβαρός λόγος υπάρχει. Η Ισπανίας έφτασε το 2010 στον τελικό του Mundial της Νοτίου Αφρικής και είχε αντίπαλο την Ολλανδία. Ο Κασίγιας σταμάτησε τον Ρόμπεν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στην κανονική διάρκεια και ο τελικός πήγε στην παράταση. Η La Roja δεν τον άφησε όμως να πάει και στα πέναλτι αφού ο Ινιέστα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή στο 116’ και εκτέλεσε με διαγώνιο σουτ τον Στεκέλενμπουργκ.

2012 | Ντιντιέ Ντρογκμπά
Παίκτες από εκείνους που τυγχάνουν γενικής αποδοχής είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και η μοίρα τον έφερε να κατακτήσει ένα Champions League σαν πρωταγωνιστής πριν κλείσει την καριέρα του. To project ήταν σαφώς πολύ δύσκολο. Ο τελικός του Champions League ήταν στο Μόναχο και αντίπαλος η Μπάγερν. Οι Βαυαροί κυριάρχησαν απόλυτα, η Τσέλσι έδειχνε να αντέχει όμως ο Μίλερ στο 83’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες. Μετά το γκολ, η Τσέλσι έκανε ίσως τη μοναδική φάση στον τελικό του Allianz Arena. Ο Φερνάντο Τόρες κέρδισε το κόρνερ και ο Ντρογκμπά με κεφαλιά-δυναμίτη στο 88’ πήρε μέσα τα χέρια του Νόιερ για το 1-1. Στην παράταση ο Τσεχ έπιασε πέναλτι του Ρόμπεν και στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Ντρογκμπά ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση δίνοντας στην Τσέλσι το πρώτο Champions League στην ιστορία της.

2014 | Μάριο Γκέτσε
Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Μάριο Γκέτσε δεν είναι ούτε με την Ντόρτμουντ (στην οποία μόλις επέστρεψε), ούτε με την Μπάγερν. Η Γερμανία έφτασε στον τελικό του Mundial του 2014 στην Βραζιλία και αντιμετώπισε την Αργεντινή των αστεριών. Ιγουαΐν, Παλάσιο και Μέσι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στην κανονική διάρκεια του τελικού, όμως ο Μάριο Γκέτσε με εξαιρετικό κοντρόλ και αριστερό βολέ στην κίνηση στο 113’ νίκησε τον Ρομέρο και έδωσε στην Mannschaft το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

2014 | Γκάρεθ Μπέιλ
Στην πρώτη του χρονιά στην Ρεάλ, ο παίκτης των 100 εκατ. ευρώ, Γκάρεθ Μπέιλ, πέτυχε ένα γκολ το οποίο δύσκολα ξεχνάει κανείς. Οι Merengues έπαιζαν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και με το ματς στο 1-1 στο 85’ οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ακολουθεί παράταση. Οχι όμως ο Ουαλός, ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο στα αριστερά και πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Ο Μπέιλ πέταξε την μπάλα μπροστά για να περάσει τον Μπαρτρά, ο οποίος προσπάθησε να τον βγάλει εκτός γηπέδου και από μια άποψη τα κατάφερε. Αν και βγήκε τόσο έξω σε σημείο που δεν υπήρχε χορτάρι, τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ουαλό, που άφησε πολύ πίσω τον Μπαρτρά, συνέκλινε και νίκησε τον Πίντο γράφοντας το 2-1 υπέρ της Ρεάλ.

1999 | Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ
Εχουν περάσει 17 χρόνια και ακόμα είναι το Νο1 στην ιστορία των ανατροπών στο ποδόσφαιρο. Η ανατροπή της Γιουνάιτεντ σε βάρος της Μπάγερν στον τελικό του Champions League το 1999 στην Βαρκελώνη θα είναι για πάντα μια κατηγορία μόνη της. Οι Βαυαροί είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος με το φάουλ του Μάριο Μπάσλερ, είχαν δύο δοκάρια, όμως δεν κλείδωσαν ποτέ ένα ματς στο οποίο ήταν το αφεντικό και το πλήρωσαν με έναν τρόπο που βρίσκεται στα βιβλία του αθλήματος. Στο 91’ από κόρνερ και περιπέτεια ο Σέριγχαμ έκανε το 1-1 και στο 92’ ο Νορβηγός επιθετικός super-sub, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ το 2-1 ολοκληρώνοντας έναν απίστευτο θρίαμβο και το treble για τους Κόκκινους Διαβόλους.

2006 | Φάμπιο Γκρόσο
Το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας η Ιταλία είχε εκπληκτική ομάδα με επιλογές σε όλες τις γραμμές, Μπουφόν και φυσικά τον Φάμπιο Γκρόσο. Στα ημιτελικά κόντρα στους διοργανωτές στο Ντόρτμουντ, το ματς έμεινε στο 0-0, πήγε παράταση, αλλά ο Μαρτσέλο Λίπι δεν ήθελε να πάει και στα πέναλτι και έπαιξε μπροστά. Στο 119’ ο Αντρέα Πίρλο πέρασε την μπάλα στον μπακ της Παλέρμο και εκείνος, με αριστερό πλασέ που θα ζήλευε κάθε πρωτοκλασάτος επιθετικός, βρήκε τα πλαϊνά δίχτυα του Λέμαν που έπεσε αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει την Squadra Azzurra να κάνει το 1-0. Στο 120’ ο Ντελ Πιέρο μετά το μαγικό τακουνάκι του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο έκανε το 2-0 με τελείωμα στο παραθυράκι. Η Ιταλία πήγε στον τελικό και κατέκτησε το Mundial στα πέναλτι κόντρα στην Γαλλία.

 

Τελευταία Νέα