«Απογείωση» στη Μαδρίτη με το Red Bull X-Fighters! (pics & vids)

«Απογείωση» στη Μαδρίτη με το Red Bull X-Fighters! (pics & vids)

bet365

To Gazzetta Weekend Journal ταξίδεψε στην Ισπανία, έζησε από κοντά τον απίστευτο αγώνα του Red Bull X-Fighters και έμεινε εκστασιασμένο από το εκπληκτικό θέαμα του Freestyle Motocross.

Ένα χρόνο μετά τον αγώνα του Red Bull X-Fighters στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε Λατομείο στο Διόνυσο, η πρόσκληση για ένα ταξίδι στη Μαδρίτη, για τον επετειακό 15ο αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα, δεν μπορούσε να μην είναι ευπρόσδεκτη! Αλλωστε όσοι είδαν το περσινό event στο Διόνυσο, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον εκπληκτικό αγώνα Freestyle Motocross και το θέαμα που προσέφερε, το οποίο παρεμπιπτόντως έκανε το γύρο του κόσμου, προσφέροντας τεράστια προβολή στη χώρα μας!

Το Gazzetta Weekend Journal λοιπόν μπήκε στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη και έζησε από κοντά τον μαγικό κόσμο του Red Bull X-Fighters, με τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου να διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου.

Από την πρώτη στιγμή η υποδοχή στην ισπανική πρωτεύουσα, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ένα ασυνήθιστο πακέτο μας περίμενε. Ηταν το αρκετά ασυνήθιστο δωράκι των διοργανωτών, καθώς μέσα σε ένα κουτί υπήρχε ένα γιάλινο βαζάκι με άμμο από την αρένα Las Ventas όπου θα γινόταν ο αγώνας αλλά κι ένα δοχείο με καύσιμα μοτοσυκλέτας! Το... καλύτερο ορεκτικό για να σου ανοίξει η όρεξη για τον μεγάλο αγώνα...

Η όρεξη, όμως, άνοιξε ακόμα περισσότερο φτάνοντας στην Plaza de Toros de Ventas, την αρχαιότερη αρένα ταυρομαχιών στη Μαδρίτη. Ενας ιστορικός χώρος που κατασκευάστηκε το 1929 και αποτελούσε τον ιδανικό τόπο για να παρακολουθήσεις τα εκπληκτικά κόλπα των καλύτερων αναβατών FMX.

Μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, οι ουρές ήταν ήδη μεγάλες με τους φανατικούς φίλους του Red Bull X-Fighters να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά για να μπουν στην αρένα, αφού πρώτα έχουν περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο. Αυτά να βλέπουν στην Ελλάδα, που όσα περνάνε στα γήπεδα, είναι περισσότερα απ' όσα μένουν έξω...

Tην προσοχή μου τράβηξε η ξεχωριστή είσοδος των μελών του κλαμπ των Superfanaticos, των πιστών δηλαδή του Red Bull X-Fighters, που δεν έχουν χάσει κανέναν από τους 15 αγώνες και φυσικά απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια.

Μπαίνοντας μέσα, η επιβλητική αρένα σε καθηλώνει. Ο κόσμος με κόκκινα μαντίλια στο λαιμό τους, όπως συμβαίνει στις παραδοσιακές ταυρομαχίες, περιμένουν αυτή τη φορά κάτι πιο δυνατό και ισχυρό, τους αναβάτες με τις εκπληκτικές μοτοσυκλέτες.

Στις κερκίδες πολλές σημαίες διαφορετικών χωρών, αλλά την παράσταση κλέβουν οι Γάλλοι που είναι περισσότεροι και πιο εκδηλωτικοί, λόγω και της παρουσίας του τρεις φορές νικητή Τομ Παζές.

Το κοινό με πολλές ορέξεις και αρκετά... φανατισμένο αδημονεί να ξεκινήσει το σούπερ θέαμα. Υπομονετικά ακούει τις παραγγελίες του εκφωνητή που τους παροτρύνει να κάνουν το κλασικό... κύμα, σε μία μάλιστα πιο αργή έκδοση που αξίζει να δείτε στο επόμενο βίντεο.

Μέχρι να πάρουν μπροστά οι μηχανές, τα βλέμματα προσελκύουν οι όμορφες παρουσίες, που ήταν αρκετές στην αρένα. Αλλωστε κάθε μεγάλος αγώνας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να συνδυάζει τον ανταγωνισμό με την ομορφιά!

Εννέα και μισή και το Red Bull X-Fighters με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πριν γίνει η παρουσίαση των 12 φιναλίστ, η αρένα γεμίζει με άτομα ντυμένα στα λευκά και τα κόκκινα για την αναπαράσταση του εθίμου Εncierro, του τρεξίματος με ταύρους μέσα στους δρόμους μίας πόλης! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το ρόλο των ταύρων ανέλαβαν οι ανυπόμονοι αναβάτες του Red Bull X-Fighters, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού!

Και μετά, ώρα για δράση! Ωρα για απίστευτη δράση, μπροστά σε 20.000 που είχαν κάνει sold out την εκδήλωση αρκετές ημέρες πριν, με τους κορυφαίους αναβάτες να κάνουν απίστευτα κόλπα και κυριολεκτικά να πετούν επάνω στις μηχανές τους ή και χωρίς αυτές.

Ο αγώνας ήταν πραγματικά απίστευτος με τους 12 αναβάτες να επιστρατεύουν κάθε νέο κόλπο κόβοντας την ανάσα του κοινού. Κάθε τρικ, κάθε προσπάθεια ήταν μοναδικά, με όλους μας όρθιους, να καταχειροκροτούμε τους αναβάτες. Στον τελικό, προκρίθηκαν τρεις, ο Γάλλος Τομ Παζές, ο Αυστραλός Κλίντον Μουρ και ο επίσης Αυστραλός Τζος Σιχάν, κάνοντας το απίστευτο double back flip, δηλαδή τη διπλή τούμπα στον αέρα που μόνο ο ίδιος έχει καταφέρει!

Τελικά δίκαια αναδείχθηκε νικητής, ο Τομ Παζές, για τέταρτη μάλιστα συνεχή φορά, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στη διοργάνωση! Ο 31χρονος Γάλλος που κέρδισε το World Tour το 2013, τελειοποίησε το Bike Flip, το Special Flip και το Volt, ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο του Front Flip Flair με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από κριτές και φιλάθλους!

Ο Παζές πανηγύρισε το θρίαμβο του σαν μικρό παιδί. Εκανε το γύρο του θριάμβου,έριξε όλα τα ρούχα και τα εξαρτήματα του στην εξέδρα, λούστηκε στη σαμπάνια και χάρισε σε όλους μοναδικές στιγμές.

Στιγμές που μόνο ένα τα ομορφότερα αθλητικά event στο κόσμο, το Red Bull X-Fighters μπορεί να χαρίσει και εμείς τις απολαύσαμε χάρη στη Red Bull και τη Βάσω! Στιγμές, όμως που και εσείς μπορείτε να απολαύσετε, συγκεντρωμένες όλες στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Τελευταία Νέα