Η τριανδρία που άλλαξε τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Θοδωρής Βασίλης
Η τριανδρία που άλλαξε τον ΠΑΣ Γιάννινα!

bet365

Από τις γιούχες στους «Ζωσιμάδες» το Μάιο του 2015 στην εξασφάλιση της άδειας και το όνειρο της Ευρώπης. Αυτό ήταν το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα τον τελευταίο χρόνο και το G- Weekend στέκεται στην τριανδρία που έφερε αλλαγή σελίδας.

Μπορεί να μην έχει κατακτήσει τίτλους, να μην κουβαλάει την πλούσια ιστορία άλλων συλλόγων, αλλά το καμάρι της Ηπείρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται για πρώτη φορά στα χρονικά να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι.

Η 15η Ιουνίου του 2016 δεν ήταν μια κοινή ημέρα για τον κόσμο του ΠΑΣ. Η αγαπημένη τους ομάδα στα 50α της γενέθλια έδινε το πρώτο ραντεβού για μια ιστορική σεζόν που θα δει την ομάδα να λαμβάνει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι φίλοι του «Άγιαξ» με καπνογόνα στο χέρι αποθεώνουν παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση τους πρωτεργάτες της επιτυχίας αυτής μια επιτυχία που χάθηκε άδοξα δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Και όμως ένα χρόνο πριν η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν ήταν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε φάει άκυρο από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και ο Γιώργος Χριστοβασίλης ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα με τον εξαγριωμένο κόσμο έξω από τους «Ζωσιμάδες» να τον προτρέπει να αποχωρήσει.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης όμως, όχι μόνο δεν ακούει τις προτροπές των οπαδών, αλλά στην ίδια συνέντευξη δίνει το σύνθημα για τη νέα σεζόν σε μια προφητική δήλωση. «Θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας και στα 50α γενέθλιά της θα γιορτάσουμε την έξοδο στην Ευρώπη», δήλωνε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ κι ένα χρόνο μετά από persona non grata πλέον βρίσκεται στις καρδιές όλων των φίλων της ομάδας.

Οι άνθρωποι-κλειδιά

Και αν για το αγωνιστικό κομμάτι και την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο τα συγχαρητήρια πάνε στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι τα μπράβο πάνε σε τρεις ανθρώπους. Τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο, αλλά και τον νομικό εκπρόσωπο της ομάδας, Μηνά Λυσάνδρου.

Η τριανδρία αυτή αποφάσισε να σηκώσει μανίκια, να σκύψει το κεφάλι και να βάλει μπρος ένα πλάνο που θα κάνει τον ΠΑΣ οικονομικά βιώσιμο και θα καταφέρει να βάλει τέλος στην τετραετή ανομβρία χωρίς άδεια.

Ο Αρτινός επιχειρηματίας είχε πλέον μάθει από τα λάθη του και αποφάσισε να βάλει τον ΠΑΣ σε τροχιά εξυγίανσης και με τους δύο συνεργάτες στο πλευρό του έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Ο Μηνάς Λυσάνδρου αποφάσισε να τρέξει όλα τα νομικά θέματα που αφορούσαν την εξασφάλιση της αδειοδότησης. Ο Κύπριος δικηγόρος οργάνωσε απόλυτα όλα τα θέματα που έτρεχαν με στόχο όταν ο φάκελος θα παρουσιαζόταν στον Γιώργο Δημητρίου να ήταν πλήρης εμπεριστατωμένος χωρίς το παραμικρό ψεγάδι (άλλωστε ο κ. Δημητρίου πηγαίνει πάντα by the book και στον ΠΑΣ την είχαν πατήσει από τις πιο αστείες παραλείψεις που οφειλόταν κυρίως σε μη σωστή οργάνωση).

Ο διπλός ρόλος του Νιαρχάκου

Παράλληλα με το νομικό κομμάτι, ο Γιώργος Χριστοβασίλης με την συμβολή του πιστού του συνεργάτη Δημήτρη Νιαρχάκου εκπόνησαν ένα σχέδιο που περιελάμβανε ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο και απόλυτη τήρηση των δόσεων, προυπολογισμός που θα δημιουργούσε συνθήκες βιωσιμότητας για τον σύλλογο με τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σε πρώην ποδοσφαιριστές καθώς και την επένδυση σε νεαρούς και φέρελπις ποδοσφαιριστές που οι πωλήσεις τους θα γέμιζαν τα ταμεία.

Η δουλειά του Δημήτρη Νιαρχάκου δεν τελείωσε εκεί, αφού ως Διευθυντής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος ήταν υπεύθυνος για την ορθή διαχείριση κι εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εργασιακού περιβάλλοντος δλδ. του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με αυτά και με αυτά στον ΠΑΣ Γιάννινα κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να αντιστρέψουν την κατάσταση και όχι μόνο να πάρουν αψεγάδιαστοι την άδεια, αλλά και να δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους με την έξοδο στην Ευρώπη και τους τζέδες να ετοιμάζονται να ξενιτευτούν χωρίς μοιρολόι.

 

Τελευταία Νέα