«Στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν πας ποτέ μία φορά»! (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
«Στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν πας ποτέ μία φορά»! (vids & pics)

bet365

Eίναι Βραζιλιάνα και λατρεύει τον συμπατριώτη της Όσκαρ! Το ίδιο και την Τσέλσι. Η δημοσιογράφος Βανέσα Ροντρίγκες... μόνιμη θαμώνας του Στάμφορντ Μπριτζ από το 2012 μιλάει στο Gazzetta Weekend!

Στάμφορντ Μπριτζ σημαίνει... Τσέλσι! Οι «Μπλε» του Λονδίνου μπορεί φέτος να πέρασαν δύσκολα και για την ακρίβεια πολύ δύσκολα και να προσπαθούν γενικά να ορθοποδήσουν στην μετά Μουρίνιο εποχή αλλά η ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο παραμένει εξαιρετική και εντυπωσιακή. Η Βραζιλιάνα δημοσιογράφος Βανέσα Ροντρίγκες, που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το Goal.com, το ξέρει πολύ καλά αυτό.

«Στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν πας ποτέ μία φορά! Αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά. Ξέρω θα απορήσεις γιατί στηρίζω την Τσέλσι και θέλω να βλέπω παιχνίδια της από κοντά. Ένας λόγος είναι σίγουρα συναισθηματικός. Λόγω της χώρα μου. Πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες έχουν φορέσει τα χρώματά της τα τελευταία χρόνια. Ο Γουίλιαν, ο Όσκαρ, ο Ραμίρες, ο Νέιθαν, ο Κένεντι, ο Νταβίντ Λουίς και ο Πιαζόν. Πολύ καλοί παίκτες και μεγάλα ονόματα. Εμένα ο Όσκαρ μου αρέσει πολύ. Ανέκαθεν μου άρεσε για το στιλ που έχει. Το πως λειτουργεί και κινείται στο γήπεδο με αλλά και χωρίς την μπάλα», μας μεταφέρει αρχικά η νεαρή δημοσιογράφος που έχει... κόλλημα με την Τσέλσι και το αγγλικό ποδόσφαιρο χρόνια τώρα.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε να βγάλεις διαπίστευση ούτε να βρεις εισιτήρια στα ματς της Τσέλσι. Και επίσης για μένα που μένω μόνιμα στην Βραζιλία χρειάζεται ταξίδι 11 ωρών αλλά και να έχω αρκετές ημέρες στην διάθεσή μου. Όποτε πηγαίνω όμως στο Στάμφορντ Μπριτζ το συναίσθημα είναι πολύ έντονο και ιδιαίτερο. Δεν είναι μόνο η μπάλα. Είναι όλη η μέρα. Το πως ξεκινάει, η διαδρομή για το γήπεδο και το πως ζεις το ματς.

Ξέρεις στην Αγγλία ο παλμός του κόσμου μοιάζει πολύ με την Βραζιλία: σημαίες, τραγούδια και ακόμα και χορός στην κερκίδα. Μιλάμε για ένα πανέμορφο γήπεδο. Νιώθω φανταστικά κάθε φορά και αισθάνομαι πολύ όμορφα να βλέπω τους Βραζιλιάνους παίκτες αλλά τους υπόλοιπους που ξεχωρίσω όπως τον Κουρτουά στο γήπεδο. Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Όσκαρ. Τον ξέρω από την Βραζιλία και κάθε φορά που πηγαίνω να τον δω μου λέει 'εσένα σε θυμάμαι. Πάλι ήρθες εδώ και έκανες τόσο μεγάλο ταξίδι;'

Πάντα του λέω 'ναι γιατί αξίζει τον κόπο'. Πρώτη φορά πήγα στην Αγγλία για να δω αγώνες το 2012. Από τότε... δέθηκα με την Τσέλσι και προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Φέτος ήμουν στο 1-1 με την Στόουκ. Έχω πάει στο Γουέμπλεϊ αλλά και στο Έμιρειτς. Στο Στάμφορντ Μπριτζ έχω δει όλους τους χώρους. Είναι καταπληκτικά και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η δυνατότητα να δω το πως λειτουργεί μία πλήρως οργανωμένη ομάδα στην Αγγλία εκ των έσω», υπογράμμισε στην συνέχεια στο Gazzetta Weekend.

Το story αυτό όμως (σ.σ. ως προς το ματς Τσέλσι - Στόουκ) δεν γινόταν να μην έχει παρασκήνιο... «Έψαχνα για μέρες εισιτήρια. Φοβήθηκα πως δεν θα τα κατάφερνα διότι ήταν οι τελευταίες μου ημέρες στο Λονδίνο. Εκείνη την ημέρα πήγα αποφασισμένη στο γήπεδο και είχα την τύχη να βρω την γυναίκα του Όσκαρ, που επίσης με θυμήθηκε! Με βοήθησε και βρήκα εισιτήρια άμεσα για να μπω στο γήπεδο.

Δεν ήθελα να χάσω με τίποτα αυτήν την ευκαιρία. Είδα τον αγώνα σε πολύ καλό σημείο και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Δεν περίμενα να μην κερδίσει το ματς η Τσέλσι αλλά αυτά συμβαίνουν. Οι παίκτες της Τσέλσι είναι πολύ φιλικοί γενικά και οι οπαδοί της ομάδας πολύ παθιασμένοι και ενθουσιώδεις, παρότι η χρονιά δεν έχει πάει τόσο καλά. Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο το ζεις κάθε στιγμή. Φάση φάση», ανέφερε ακόμα η Βανέσα.

Τι σημαίνει όμως για εκείνη το όνομα Μουρίνιο; «Ο Μουρίνιο είναι είδωλο για την Τσέλσι. Τι να πω εγώ γι' αυτόν; Έχει πετύχει τόσα. Για μένα δεν έπρεπε να φύγει. Ειδικά έτσι όπως έφυγε από την ομάδα. Μακάρι να έμενε. Και μακάρι μία μέρα να γυρίσει ξανά», μας απαντά.

Η κουβέντα μας είχε και... λίγο από Ολυμπιακό: «Ναι φυσικά και ξέρω τον Ολυμπιακό καλά. Στην Βραζιλία συζητιέται αρκετά το όνομα της ομάδας της χώρα σας. Είναι σίγουρα η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και την γνωρίζω και από πορείες στο Champions League τα τελευταία χρόνια αλλά και από μεταγραφικές περιόδους. Έχουν παίξει μεγάλοι Βραζιλιάνοι εκεί όπως οι Ριβάλντο και Ζιοβάνι ενώ είχατε και προπονητή τον Ζίκο, που στην Βραζιλία ήταν τεράστιος παίκτης και μεγάλη προσωπικότητα από κάθε άποψη».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα