Μεγαλύτερο και καλύτερο το Navarino Challenge 2016

Δήμος Μπουλούκος
Μεγαλύτερο και καλύτερο το Navarino Challenge 2016

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει την σημαντικότερη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, το Navarino Challenge που φέτος θα είναι καλύτερο από ποτέ!

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, από τις 9 ως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 και θα είναι καλύτερο από ποτέ. Πρόκεται για μία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που έχει ως επίκεντρο αγώνα Ημιμαραθωνίου δρόμου, καθώς και διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, που διεξάγονται παράλληλα με πλήθος άλλων αθλητικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, μέσα σε ένα ονειρικό περιβάλλον στη μεσσηνιακή γη.

Στο τρέξιμο, συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο άνθρωπος που έχει τρέξει συνεχόμενα 560 χιλιόμετρα για τρία μερόνυχτα χωρίς ύπνο αλλά και 50 μαραθωνίους σε 50 διαφορετικές Ποιλτείες της Αμερικής. Ο Καρνάζης που είναι και εξαιρετικός πρέσβης της ένταξης της άθλησης στην καθημερινή ζωή και του υγιεινού τρόπου ζωής, αυτή τη χρονιά δεν είναι μόνος στο τρέξιμο.

Για πρώτη φορά καθήκοντα τεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει ο πολυνίκης μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς που έχει χαράξει όλες τις διαδρομές, ενώ επίσης για πρώτη χρονιά ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης θα αναλάβει την στήριξη της διοργάνωσης, μέσω της εκμάθησης και άσκησης των συμμετεχόντων παιδιών, σε αγωνίσματα του στίβου. Ο Ιακωβάκης που πριν από λίγους μήνες τερμάτισε την αθλητική του καριέρα, έχει ρίξει το βάρος στην εκμάθηση των μυστικών του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά και αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Στην κολύμβηση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση της δραστηριότητας με αγώνα που γίνεται στην πανέμορφη Πύλο. Με την συνδρομή μάλιστα του Swim Academy του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, θα παρουσιαστούν φέτος για πρώτη φορά οι δραστηριότητες του baby swimming και του aqua aerobic, για παιδιά και γυναίκες. Μαζί τους θα είναι όπως και πέρσι, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου που θα συμμετέχει στην κολύμβηση. Τόσο η Αραούζου όσο και ο Γιαννιώτης θα είναι στο Navarino Challenge λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Η συμμετοχή των Ολυμπιονικών δεν σταματά στο τρέξιμο και την κολύμβηση, καθώς μαθήματα taekwondo θα πραγματοποιηθούν από τον Δις Αργυρό Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής εκτός από τα παιδιά που θα πάνε στην Costa Navarino, θα παραδώσει μαθήματα και σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες από τις ευρύτερη περιοχή, κάτι που έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Στο πρόγραμμα υπάρχει μπάσκετ αλλά και εκμάθηση του kick boxing, με τον έτερο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πρωταθλητή στο συγκεκριμένο άθλημα.

Τα μυστικά του boccia θα διδάξει ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μέσω του Ρίο, που θα βρίσκεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), ενώ μαθήματα pilates θα πραγματοποιήσει για ακόμα μια χρονιά η γυμνάστρια Μάντη Περσάκη, η οποία κάθε χρόνο αυξάνει συνεχώς τα άτομα που συμμετέχουν στα μαθήματα της.

Το Navarino Challenge, όμως, δεν μένει μόνο στα παραδοσιακά αθλήματα, αλλά εκμεταλλεύεται την υπέροχη φύση γύρω μέσα και από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, συμπεριλαμβάνοντας συναρπαστικές indoor και outdoor δράσεις. Για μία ακόμα χρονιά η δραστηριότητα του ποδηλάτου θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Navarino Outdoors, ενώ της αναρρίχησης θα επιμεληθεί ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής Γιώργος Μάλαμας. Το πρόγραμμα υπάρχουν και νέες δραστηριότητες όπως το SUP, το golf που θα φέρει την υποστήριξη του Navarino Golf Academy, ενώ εντάσσονται στο τριήμερο και υποβρύχιες καταδύσεις με την υποστήριξη του Aqua Divers Club και της Scuba Hellas.

Το σύνθημα του Navarino Challenge είναι «Eat well, Run well, Live well» και αυτό αποδεικνύεται πέρα από τον αθλητισμό και από τη διατροφή και έτσι θα παρουσιαστεί ένα live cooking event με την βοήθεια της food blogger Γωγώς Παπαδιονυσίου ή κατά κόσμον Mamatsita!

Το Navarino Challenge ήδη στην τέταρτη χρονιά του είναι θεσμός και αυτό φάνηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν στην πρώτη του συμμετοχή στα βραβεία Ermis, απέσπασε την μεγαλύτερη διάκριση στον θεσμό, κατακτώντας το Grand Ermis στην κατηγορία Event Production για την παραγωγή της εκδήλωσης καθώς και το Gold βραβείο στην κατηγορία των αθλητικών events!

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: http://activemedia.com.gr/product/navarino-challenge

 

Τελευταία Νέα