Κλίπερς: Τώρα ή ποτέ! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Κλίπερς: Τώρα ή ποτέ! (vids)

bet365

Πήγαν να χάσουν τον ΝτιΑντρε κι άρχισαν να τρέχουν και να μην φτάνουν. Τελικά τον κράτησαν και πλέον είναι φαβορί για τον τίτλο. Το G-Weekend Journal γράφει για τους Λος Άντζελες Κλίπερς, που έχουν δημιουργήσει ρόστερ για… κορυφή.

Πέρυσι ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι για τους Κλίπερς. Βλέπετε, η ομάδα από το Λος Άντζελες πέρασε στα χέρια του Στιβ Μπάλμερ. Του… τρελού Στιβ Μπάλμερ, που όμως έχει την οικονομική δυνατότητα να φτάσει τους Κλίπερς στην κορυφή. Και πως αλλιώς, αφού η ενασχόλησή του με τη Microsoft του έχει αποφέρει πολλά έσοδα.

Όχι ότι οι Κλίπερς δεν άνηκαν πλέον στις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ. Τα τελευταία χρόνια είχαν ανέβει επίπεδο, έδιναν σταθερά το “παρών” στα playoffs, ενώ είχαν πάρει τα… ηνία τους Λος Άντζελες από τους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ.

Ήταν, δηλαδή, μία καλή ομάδα, που απλά έψαχνε το βήμα παραπάνω. Δεν κατάφερε ξανά. Αποκλείστηκε πριν καν φτάσει στους Τελικούς της Δύσης κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα γι’ ακόμα μία χρονιά τα όνειρα για τίτλο να μείνουν… όνειρα. Ποιος σας είπε, όμως, ότι οι Κλίπερς θα το βάλουν κάτω; Δημιουργούν ομάδα για Πρωτάθλημα κι οι φίλοι της ομάδας έχουν αρκετούς λόγους να χαμογελούν, βλέποντας τις κινήσεις που γίνονται!

ΤΖΟΡΝΤΑΝ: ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Η αλήθεια, όμως, είναι πως το φετινό καλοκαίρι δεν άρχισε ιδανικά για τους φίλους των Λος Άντζελες Κλίπερς. Βλέπετε, ο ΝτιΑντρε Τζόρνταν έφτασε σε προφορική συμφωνία με τους Ντάλας Μάβερικς, σ’ ένα τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα για τους Κλίπερς. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για τον βασικό σέντερ, που την περασμένη σεζόν μέτρησε 11.5 πόντους, 15 ριμπάουντ και 2.2 τάπες κατά μέσο όρο. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε βρει το… έτερο του ήμισυ μέσα στη ρακέτα, ενώ ο ΝτιΑντρε είναι κι από τους αγαπημένους του κοινού. Κάτι έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούσε να χαθεί ο παίκτης έτσι απλά. Κι έγινε η μεγάλη ανατροπή! Ο Τζόρνταν είχε έρθει σε συμφωνία με τους Ντάλας Μάβερικς, εν τέλει, όμως, την υπογραφή του την έβαλε στο νέο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Λος Άντζελες Κλίπερς!

Η συγκεκριμένη κίνηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Μαρκ Κιούμπαν ακόμα… το φυσάει και δεν κρυώνει. Ωστόσο, ο Τζόρνταν έδωσε τη δική του εξήγηση. «Θα ήθελα να απολογηθώ δημοσίως σε έναν από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες ομάδων, τον Μαρκ Κιούμπαν, τους Μάβερικς και τους φιλάθλους τους. Νιώθω σκλαβωμένος από την ευγένεια και την κατανόηση που έδειξαν. Ζητώ συγγνώμη που άλλαξα γνώμη. Ας μιλήσουμε πάλι για μπάσκετ και πώς θα νικήσουμε το 2015. Σας ευχαριστώ», ανέφερε. Βέβαια, εννοείται πως οι Μάβερικς δεν θα τον συγχωρέσουν, για τον ίδιο, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Πλέον έχει το μυαλό του αποκλειστικά στους Κλίπερς.

ΠΙΡΣ, ΣΜΙΘ, ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ
Ωραία, ο ΝτιΑντρε έμεινε. Από εκεί και πέρα όμως; Έμοιαζε δεδομένο πως οι Κλίπερς θα ενισχυθούν και το έκαναν. Είπαμε. Πέρυσι αποκλείστηκαν εκ νέου νωρίς, συνεπώς χρειάζονταν… ενέσεις ποιότητας & εμπειρίας, προκειμένου να γίνει το βήμα παραπάνω. Κι ο πρώτος παίκτης που έκλεισε ήταν ο Λανς Στίβενσον. Ο γκαρντ από το Cincinnati που έγινε ευρύτερα γνωστός από το… τρολάρισμα στον ΛεΜπρον Τζέιμς. Είναι, όμως, πολύ καλός παίκτης, ειδικά για τον ρόλο που τον θέλουν ο Κλίπερς. Δεν θα είναι το πρώτο βιολί, αλλά όταν χρειαστεί θα δώσει λύσεις. Στους Χόρνετς δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες όταν αποκτήθηκε. Ωστόσο, πρόκειται για παίκτη που στην τελευταία του σεζόν στους Πέισερς σημείωνε 13.8 πόντους ανά αγώνα. Αναμφίβολα μία εξαιρετική λύση στα χέρια του Ντοκ Ρίβερς.

Ποιος ακολούθησε; Ο Πολ Πιρς! Ναι, Πολ Πιρς και Ντοκ Ρίβερς ξανά μαζί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αντιπάλους των Κλίπερς. ΟΚ, ο The Truth δεν βρίσκεται στην πιο παραγωγική ηλικία, ωστόσο κουβαλάει τόνους εμπειρίας και μπορεί να φέρει στο Λος Άντζελες τον χαρακτήρα του Πρωταθλητή που φαίνεται πως είναι βασικό συστατικό που απουσιάζει. Ο Πιρς είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς. Για τα ματς των playoffs, εκεί όπου ξεχωρίζουν οι σπουδαίοι παίκτες. Γι’ αυτό τον πήραν οι Νετς κι έφτασαν στα ημιτελικά της Ανατολής, γι’ αυτό τον απέκτησαν κι οι Γουίζαρντς πέρυσι με τα ίδια αποτελέσματα. Είναι ο παίκτης που θα πάρει το μεγάλο σουτ και θα το βάλει τις περισσότερες φορές. Ο Ρίβερς τον ξέρει, τον πήρε τηλέφωνο κι Truth δεν άργησε να πει το “ναι”. Θέλει να κλείσει την καριέρα του μ’ ένα δαχτυλίδι. Όπως στη Βοστώνη…

Πολλοί πίστεψαν πως κάπου εκεί οι Κλίπερς θα σταματήσουν. Κι όμως. Έκαναν νέο… μπαμ κι απέκτησαν τον Τζος Σμιθ! ΟΚ, έρχεται από άσχημες χρονιές. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο Σμιθ των Ατλάντα Χοκς, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε για ποιον παίκτη μιλάμε. Μιλάμε για έναν All Star φόργουορντ που έχει 15.1 πόντους κατά μέσο όρο στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη! Κι έχει πολλά ν’ αποδείξει. Οι Κλίπερς του δίνουν την ευκαιρία. Θα δείξει -επιτέλους- ξανά τον παλιό (πολύ) καλό του εαυτό; Η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ, ωστόσο είναι δεδομένο πως οι Κλίπερς μόνο κερδισμένοι είναι από τη συγκεκριμένη κίνηση. Κι ο λόγος είναι απλός: Πλήρωσαν ελάχιστα, υπέγραψαν τον Σμιθ με λίγα χρήματα κι αν ο τελευταίος δείξει τις ικανότητες του, τότε θα μιλάμε για κίνηση-ματ!

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ
Καλός ο Τζόρνταν. Καλές προσθήκες οι Πιρς, Σμιθ και Στίβενσον για τους οποίους γράψαμε προηγουμένως, ωστόσο -καλώς ή κακώς- το που θα φτάσουν οι Κλίπερς εξαρτάται αποκλειστικά από τους Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν. Ο πρώτος θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα γκαρντ που έχουν περάσει από τα παρκέ του ΝΒΑ, υπάρχει όμως κάτι που τον… κυνηγάει. Όχι απλά δεν έχει διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στους Τελικούς της Δύσης. Πέρυσι έκανε ΕΠΙΚΕΣ εμφανίσεις κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και κατάφερε να οδηγήσει τους Κλιπερς σε μία σπουδαία πρόκριση. Τι ακολούθησε; Νέος αποκλεισμός στην ημιτελική φάση των playoffs της Δύσης, αυτή τη φορά από τους Χιούστον Ρόκετς. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπλέικ Γκρίφιν. Παικταράς. Σπουδαίος dunker, που μάλιστα έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις του τα τελευταία χρόνια. Πολύ πιο… μπασκετικός από τα πρώτα του χρόνια στον “μαγικό κόσμο” και πάλι όμως δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό. Πολ και Γκρίφιν είναι οι ηγέτες κι αυτό δεν αλλάζει. Η τύχη των Κλίπερς βρίσκεται στα χέρια τους.


Ο… ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ
Έχει ειπωθεί ξανά, ωστόσο είναι πολύ βασικό. Κάθε ομάδα, όποιον παίκτη κι αν έχει στο ρόστερ, χρειάζεται έναν καλό… μαέστρο. Κι οι Κλίπερς τον έχουν. Ο Ντοκ Ρίβερς είναι από τους κορυφαίους προπονητές της λίγκας και ναι μεν ακόμα δεν έχει πετύχει στο Λος Άντζελες, ωστόσο είναι δεδομένο πως με τον συγκεκριμένο στον πάγκο τους, οι Κλίπερς έχουν μία τύχη παραπάνω για να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Επίσης, υπάρχει ισχυρός πάγκος. Τζαμάλ Κρόφορντ και JJ Ρέντικ είναι δύο πολύ ικανοί σκόρερ, αν και δεν είναι δεδομένο πως θα μείνουν αμφότεροι. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Υπάρχει ο… αγαπημένος Γκλεν Ντέιβις, ο Όστιν Ρίβερς, o πολύπειρος Πάμπλο Πριτζιόνι, o Κόουλ Όλντριχ κι ο Γουίλκοξ. Οι Κλίπερς είναι φτιαγμένοι για τίτλο. Το… παλεύουν καιρό. Φέτος έχουν όλα όσα χρειάζονται. Θα τα καταφέρουν;

 

Τελευταία Νέα