He's got the (S)look!

He's got the (S)look!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal κάνει ένα ταξίδι στα 7 χρόνια του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό. Πως έφτασε μισό βήμα πριν φύγει από την ομάδα, πως τον κράτησαν οι Αγγελόπουλοι και πως έγινε «ο επόμενος Σπανούλης».

22/08/2008: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Οι αντιδράσεις στην ανάγνωση της είδησης τότε είχε προσφέρει κάποια λίγα χαμόγελα σε ελάχιστη μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

Καλοκαίρι 2015: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Οι αντιδράσεις στην ανάγνωση της ενδεχόμενης είδησης θα σκορπίσει μεγαλύτερους πανηγυρισμούς στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού κι από το πρωτάθλημα το οποίο αγγίζουν οι «ερυθρόλευκοι». Επίσης θα παίξει πρώτη είδηση σε όλα τα δημοσιογραφικά Μέσα της Ευρώπης που ασχολούνται με το μπάσκετ.

Σε αυτό το πέρασμα των εφτά ετών η ανωτέρω διαφορά οφείλεται ΜΟΝΟ στον Κώστα Σλούκα και τον Ολυμπιακό.

Η επιτομή της δουλειάς. Αν περάσεις σε μέρα ρεπό από το ΣΕΦ, θα ακούς τη μπάλα να δημιουργεί αντίλαλο στην κεντρική σάλα. Θα την σκάει ο Σλούκας. είτε μόνος του είτε παρέα με κάποιο μέλος του τεχνικού τιμ το οποίο θα έχει κουβαλήσει μαζί του σε ημέρα ξεκούρασης.

Όταν το 2008 ήταν 17 ετών έδειχνε πως διαθέτει μπόλικο ταλέντο, αλλά σαν και αυτόν κυκλοφορούσαν άλλοι 100 στα γήπεδα. Στις δύο πρώτες σεζόν έπαιζε ελάχιστα.

Το καλοκαίρι του 2010 με την άφιξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Σλούκας δόθηκε δανεικός στον Άρη πραγματοποιώντας εντυπωσιακή χρονιά.

Στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη ο διεθνής γκαρντ πέρασε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Το σώμα του άλλαξε τελείως. Πόδια και κορμός δυνάμωσαν και όταν έληξε ο δανεισμός του επέστρεψε έτοιμος παίκτης στον Πειραιά.

Ο Ντούντα είχε άλλη γνώμη. Ο Σέρβος coach δεν ήθελε τον Σλούκα και ζήτησε να παραχωρηθεί δανεικός πίσω στον Άρη ή στην Καβάλα. Ο δανεισμός δεν υπήρχε ως λύση αφού ο Σλούκας διένυε τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του που σημαίνει πως δε θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό αφού θα ήταν ελεύθερος.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αρνήθηκαν ευγενικά στον Ίβκοβιτς και ο παίκτης παρέμεινε στην ομάδα με δική τους απόφαση. Ο Σέρβος τον είχε μόνιμα εκτός 12άδας. Ο ατζέντης του Σλούκα με εντολή του παίκτη απογοητευμένος ψάχνει ομάδα. Η Χάποελ στο Ισραήλ κάνει πρόταση στον Ολυμπιακό. Οι Αγγελόπουλοι απαντούν αρνητικά.

Στις 4/12 ο Σλούκας είναι στην αποστολή λόγω αρκετών τραυματιών. Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης μπαίνοντας στο τελευταίο εφτάλεπτο του ματς, έχει στριμώξει για καλά τους «ερυθρόλευκους». Ο Ίβκοβιτς φωνάζει τον Σλούκα για ανεξήγητο λόγο και αυτός μπαίνει, αλλάζει το ματς και χαρίζει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Σε εκείνο το ματς άλλαξε το πρώτο επίπεδο της καριέρας του νεαρού γκαρντ.

Τι έχει ακολουθήσει έκτοτε είναι γνωστό. Δύο Ευρωλίγκες, ένα πρωτάθλημα (μπορεί και δύο σε λίγες ώρες), ένα Διηπειρωτικό.

Ο Σλούκας αγαπά το μπάσκετ. Αγαπά και τον Ολυμπιακό. Πρώτο λόγο στην ανανέωση του συμβολαίου του θα παίξει ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα, οι απολαβές του είναι ο δεύτερος.

Η συνύπαρξη με τον Σπανούλη τον έχει ωριμάσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σλούκας τον ακούει «τυφλά», μαθαίνει από αυτόν και θέλει να γίνει σαν και αυτόν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κώστας θα είναι ο «επόμενος Σπανούλης» του Ολυμπιακού, ο επόμενος ηγέτης του στην περιφέρεια της ομάδας. Θα είναι αυτό που θέλει. Όχι γιατί θα του το δώσουν, αλλά γιατί θα το έχει κερδίσει.

Για το οικονομικό κομμάτι δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν...

Ξεκίνησε τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος γύρω στις 600.000 ευρώ και θα την τελειώσει με εντυπωσιακή άνοδο, Η χρηματιστηριακή του αξία έχει ανέβει, ωστόσο θυμίστε μας πότε ήταν η τελευταία φορά που οι Αγγελόπουλοι αδίκησαν κάποιον που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα τους;

Ποτέ...

 

Τελευταία Νέα