Γοδόι: «Να γυρίσω στην Ελλάδα, έζησα ωραία σε Παναιτωλικό κι Ατρόμητο»

Γοδόι: «Να γυρίσω στην Ελλάδα, έζησα ωραία σε Παναιτωλικό κι Ατρόμητο»

bet365

Ο Αργεντινός μέσος που πέρασε από Παναιτωλικό και Ατρόμητο μιλάει στο G-Weekend για τους δύο ελληνικούς σταθμούς στην καριέρα του και τονίζει πως επιθυμεί να επιστρέψει σε ομάδα της Ελλάδας αν προκύψει πρόταση.

Ο Φερνάντο Γοδόι είναι γνώριμος στα μέρη μας καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε για μια διετία (2013-2015) με τη φανέλα του Παναιτωλικού, ενώ στη συνέχεια για ένα εξάμηνο φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου, πριν πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αργεντινή.

Σήμερα είναι ελεύθερος, έχοντας αποχωρήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο από την Κουρικό Ουνίδο της Χιλής, όπου αγωνιζόταν τελευταία. Στα 31 του και έχοντας εξαιρετικές αναμνήσεις από την Ελλάδα τον ενθουσιάζει η προοπτική να επιστρέψει στη χώρα μας αν προκύψει κάποια πρόταση μέσα στο καλοκαίρι, όπως τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στο Gazzetta Weekend Journal.

Αρχικά η κουβέντα είχε να κάνει φυσικά με το θέμα που μας ταλανίζει για πάνω από ένα χρόνο, τον κορονοϊό και πως είναι η κατάσταση στην πατρίδα του: «Με πετυχαίνεις στην Αργεντινή, στο σπίτι μου στο Μπουένος Αϊρες. Είμαι με όλη την οικογένεια εδώ, με τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου», αναφέρει αρχικά ο Γοδόι, προσθέτοντας:

«Οι εμβολιασμοί πάνε καλά αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Τα νούμερα των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζουν να είναι ψηλά, η κυβέρνηση βγάζει νέα πρωτόκολλα. Υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις από τις 7 με 8 το βράδυ, αλλά από το πρωί μέχρι εκείνη την ώρα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε».

«Γι' αυτό έφυγα από την Ελλάδα, πέρασα πολύ καλά σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο»

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, η απόφαση για να επιστρέψει από την Ελλάδα στην Αργεντινή είχε να κάνει με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια και αν ήταν τα πράγματα διαφορετικά ίσως δεν θα είχε πάρει αυτή την απόφαση.

«Όταν έφυγα από την Ελλάδα υπήρχαν προβλήματα με τα capital controls. Εν τω μεταξύ είχα αγοράσει και ένα σπίτι στο Μπουένος Αϊρες, ωστόσο προέκυψε μια ευκαιρία με μια πρόταση από τη Γοδόι Κρους και έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να γυρίσω στην Αργεντινή. Ήταν μια εποχή που η γυναίκα μου ήταν έγκυος επίσης, αλλά με είχε πάρει τηλέφωνο και ο προπονητής της ομάδας που με ήθελε και έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Αργεντινή. Ήταν ποδοσφαιρικά τα κριτήρια και η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε», σχολιάζει ο 31χρονος Αργεντινός μέσος, ο οποίος έχει εξαιρετικές αναμνήσεις από την παρουσία του στον Παναιτωλικό, τον σύλλογο για τον οποίο άφησε την Αργεντινή και μια μεγάλη ομάδα όπως η Ιντεπεντιέντε το 2013.

«Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και γι' αυτό θα επιθυμούσα να γυρίσω κάποια στιγμή. Στον Παναιτωλικό πέρασα πολύ καλά, ήταν δύο εκπληκτικά χρόνια εκεί. Ήμουν σε ένα γκρουπ καλών παικτών, Ελλήνων, Ευρωπαίων και Λατινοαμερικάνων και πραγματικά πέρασα δύο πολύ καλές σεζόν. Έκανα πολλούς φίλους και μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο, γνώρισα μια νέα κουλτούρα και τα πέρασα ωραία στο Αγρίνιο. Ήταν μια νέα εμπειρία τότε για μένα προερχόμενος από την Ιντεπεντιέντε, μια μεγάλη ομάδα εδώ στην Αργεντινή», υπογραμμίζει ο Γοδόι και προσθέτει για τον Ατρόμητο:

«Στον Ατρόμητο αγωνίστηκα λιγότερο, μόλις για έξι μήνες, αλλά επίσης τα πέρασα καλά και στην Αθήνα. Και στον Ατρόμητο ήμουν σε ένα σύνολο εξαιρετικό με το οποίο είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Επίσης και οι άνθρωποι στον Ατρόμητο ήταν εξαιρετικοί, αλλά έμεινα μόλις έξι με επτά μήνες. Θα ήθελα πραγματικά να είχα τη δυνατότητα να το απολαύσω παραπάνω γιατί γενικότερα στην Ελλάδα και εγώ και η οικογένειά μου ζήσαμε όμορφες στιγμές».

«Θέλω να επιστρέψω, δεν έχω μιλήσει ακόμα με κάποια ομάδα»

Πλέον, κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στη χώρα μας. Είναι ανοικτός σε προτάσεις, όπως δηλώνει, καθώς θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί ξανά σε κάποια ελληνική ομάδα την επόμενη σεζόν.

«Ναι, πάντα ενδιαφέρομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα. Υπήρχαν ελληνικοί σύλλογοι που είχαν δείξει ενδιαφέρον αλλά ήταν δύσκολο. Γενικότερα έχω κρατήσει επαφή τόσο με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού όσο και με εκείνους στον Ατρόμητο. Στην Ελλάδα με γνωρίζουν και όπως είπα θα μου άρεσε να επιστρέψω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έχω μείνει ελεύθερος, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν έχω μιλήσει με κάποια ομάδα ούτε έχω κάποια πρόταση. Αλλά υπάρχει η δυνατότητα αν παρουσιαστεί κάποια πρόταση πιο εύκολα αυτή τη φορά».

«Έχω κρατήσει επαφές στην Ελλάδα, παράδειγμα για όλους ο Ούμπιδες»

Ο Γοδόι δεν έχει χάσει άλλωστε επαφή με τα φιλαράκια του εδώ. Τον Μαρτίνες, τον Βιγιαφάνιες, τον Ούμπιδες, παρακολουθώντας την πορεία του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Συνεχίζω να κρατάω επαφή με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Με τον Νίκο Μαρτίνες, με τον Βιγιαφάνιες, με τον Ούμπιδες, με τον Ναπολεόνι που αγωνιζόταν εκεί. Έχω επαφή με αρκετούς ακόμα, πάντα είχαμε καλή σχέση και πάντα μιλάμε. Γενικά παρακολουθώ την εξέλιξη του ελληνικού πρωταθλήματος μέσω των social media. Δεν παρακολουθώ τα παιχνίδια λόγω της διαφοράς ώρας, αλλά είμαι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει», τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά με τον «Ούμπι» έχει μια ιδιαίτερη σχέση:

«Ο Ούμπιδες είναι ένα παράδειγμα για όλους τους παίκτες και τους Έλληνες και τους Αργεντινούς για την καριέρα που έχει κάνει. Τον γνωρίζω πολύ καλά προσωπικά, είναι πολύ φίλος μου και πάντα έχουμε άριστη σχέση κρατώντας επαφή παρότι μας χωρίζει η απόσταση. Πάντα του εύχομαι τα καλύτερα, πάντα θέλω να μαθαίνω νέα του, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για προσωπικά θέματα. Έχει κάνει μια εκπληκτική καριέρα και είναι ένα παράδειγμα για όλους. Είναι πολύ ευχάριστο που ήταν συμπαίκτης μου και όπως είπα αποτελεί ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή. Του εύχομαι να κλείσει την καριέρα του με τον καλύτερο τρόπο».

«Ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος είναι σημαντικές ομάδες και θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες»

Και για τις δύο πρώην ομάδες του η φετινή σεζόν δεν πήγε καλά. Ο Παναιτωλικός θα διεκδικήσει την παραμονή του στα μπαράζ, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε σε ρηχά νερά. Ο Γοδόι υποστηρίζει πως στο ποδόσφαιρο μπορεί να έρθουν τέτοιες καταστάσεις, όμως το θέμα είναι να καταφέρνεις να τις αντιμετωπίζεις για να επιστρέφεις δριμύτερος.

«Η αλήθεια είναι πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Με τον Παναιτωλικό τότε παλεύαμε για να μπούμε στα πλέι οφ, ωστόσο το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολο. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Το ίδιο και για τον Ατρόμητο επίσης, κάποιες χρονιές τα πράγματα θα πάνε καλά και κάποιες όχι, είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αλλά είναι δύο σημαντικοί σύλλογοι και πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες κάποιες φορές για να τις ξεπεράσουν και να έρθουν καλύτερες μέρες».

Πλέον, ο Γοδόι κοιτάζει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και προσδοκά να έρθει μια πρόταση από κάποιον ελληνικό σύλλογο νωρίς ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να απολαύσει και το ελληνικό καλοκαίρι που τόσο πολύ του έχει λείψει!

«Όπως είπα και πριν θα μου άρεσε να επιστρέψω. Μακάρι να προκύψει κάποια συγκεκριμένη πρόταση νωρίς ώστε να προλάβω να απολαύσω και λίγο από το ελληνικό καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μου αρέσει και ελπίζω να υπάρξει η δυνατότητα ώστε να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο εκεί».

 

Τελευταία Νέα