Πέντε σειρές που πρέπει να δεις τουλάχιστον μία φορά! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Πέντε σειρές που πρέπει να δεις τουλάχιστον μία φορά! (vids)

bet365

Μπέρμπιγχαμ, Καμπούλ, Μεντεγίν, Δαμασκός, Μιζούρι. Ο Νίκος Αθανασίου γράφει στο Gazzetta Weekend Journal για τις σειρές που δεν γίνεται να μην παρακολουθήσεις!

Υπάρχουν σειρές, υπάρχουν και ΟΙ σειρές! Αυτές που θα περάσεις απλά την ώρα σου και εκείνες που θα κολλήσεις άσχημα, από την πλοκή, τις ερμηνείες, τα σκηνικά, την φωτογραφία, που ασυναίσθητα θα γίνεις κομμάτι αυτού του μαγικού κόσμου που βλέπεις στην οθόνη σου. Αν και προτιμώ μέχρι και σήμερα τις ταινίες, τελευταία που είδα ήταν το The Hateful Eight του μάγου Κουεντίν Ταραντίνο και... ντρέπομαι που δεν το είχα κάνει τόσα χρόνια, οι σειρές μπήκαν για τα καλά στις ζωές όλων μας θέλοντας και μη στην πρώτη καραντίνα την αυθεντική τον Μάρτιο του 2020. Έτσι και στην δική μου.

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια πεντάδα από αυτές που πραγματικά ξεχώρισα, σειρές επικές που θα πρέπει ο καθένας να δει από μία φορά. Τουλάχιστον.

Ο Τόμας Σέλμπι είναι ιδέα

Αρχές του 20ου αιώνα. Αγγλία, Μπέρμπιγκχαμ. Ο Τόμας Σέλμπι και η οικογένεια του με σήμα κατατεθέν τις τραγιάσκες με το ξυράφι, σε μία μοναδική αναρρίχηση από τα χαμηλά του εγκλήματος στην κορυφή του γκανγκστερικού κόσμου εκείνης της εποχής. Δίχως όρια, δίχως φραγμούς, με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής και ηθικής, με μοναδικό στόχο την κορυφή.

Η ερμηνεία του Κίλιαν Μέρφι αγγίζει το τέλειο και σε συνδυασμό με την απίθανη ατμοσφαιρική διάσταση που σου δίνει η σειρά και σε βάζει πραγματικά στο μεδούλι της ιστορίας, δημιουργούν κάτι το μοναδικό. Η μουσική επιμέλεια είναι το αλατοπίπερο σε ένα πεντανόστιμο... πιάτο. Έχουν ολοκληρωθεί ήδη πέντε κύκλοι και αναμένουμε τον έκτο στις αρχές του 2022. Kύριες και κύριοι, Peaky Blinders!

Βαθμολογία imdb: 8.8/10

Κάρι και τα μυαλά στα κάγκελα

Πως το έλεγε ένα σύνθημα; Είμαστε καλά; Όχι. Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό... Ώπα. Εντάξει η Κάρι Μάθισον, πράκτορας της CIA με εξειδίκευση στην Μέση Ανατολή, ναι δεν είναι καλά, είναι λίγο(sick) παρανοϊκή αλλά το μυαλό της... τρέχει με 400 χιλιόμετρα την ώρα. Οι περιπέτειες της Κάρι στον μαγικό κόσμο της κατασκοπείας θα σας συνεπάρουν γιατί ξέχωρα από την δουλειά, η ηρωίδα μας έχει και συναίσθηματα, τα οποία συστηματικά την οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις!

Η Κλερ Ντέινς είναι σίγουρο πως κάποιες στιγμές θα νιώθει Κάρι Μάθισον. Αλίμονο στον Σαούλ, τον μέντορά της, ο οποίος την συντροφεύει στα κατασκοπικά της ταξίδια. Από την Καμπούλ μέχρι την Ουάσιγκτον. Το Homeland είναι άπαιχτο! Ολοκληρωμένη σειρά, με 8 κύκλους.

Βαθμολογία imdb: 8.3/10

Το Narcos το... ορθόδοξον

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την... γνωριμία μου με τον κύριο Πάμπλο Εσκομπάρ. Προφανώς γνώριζα τι κουμάσι ήταν αλλά κάθε φορά που σε ένα επεισόδιο έκανε και κάτι τρελό, πάντα πατούσα στο google να δω, αν στα αλήθεια το είχε κάνει. Με αποκορύφωμα την κατάρριψη ενός αεροπλάνου με βόμβα για να σκοτώσει έναν υπουργό. Ο πρώτος κύκλος του Narcos, διότι ακολούθησαν κι άλλοι, είναι με διαφορά ο κορυφαίος. Ο Εσκομπάρ, εξάλλου, είχε τερματίσει την ναρκωτρομοκρατία, πήγε σε ένα επίπεδο που λες ᾽᾽δεν μπορεί να το έκανε και αυτό᾽᾽!

Βαθμολογία imdb: 8.8/10

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν όπως δεν τον έχεις ξαναδεί

Σάσα Μπάρον Κοέν. Θα τον θυμάστε από τον Μπόρατ. Και από τον Δικτάκτορα. Ένα ιδιαίτερο χιούμορ, με αρκετά πολιτικά μηνύματα. Ένας κωμικός ιδιαίτερος. Όταν... αλίευσα το Spy, το γεγονός πως ήταν εκείνος πρωταγωνιστής σε κάτι διαφορετικό με έψησε. Όπως με έψησε και η παρουσία του στην Δίκη των 7 του Σικάγο, όπου ήταν υπέροχος. Σε μία σειρά με μόλις 6 επεισόδια το Spy περιγράφει την αληθινή ιστορία του κατασκόπου Έλι Κοέν, ο οποίος κατάφερε ως πράκτορας της Μοσάντ να εισβάλλει τόσα βαθιά στο κράτος της Συρίας, ώστε να φτάσει στο σημείο της υπουργοποίησης. Τρομερή ιστορία πραγματικά...

Βαθμός imdb: 7.9/10

Το ξέπλυμα του αιώνα

Από την μία στιγμή στην άλλη. Από οικονομικός σύμβουλος καρτέλ ναρκωτικών, να πρέπει να... ξεπλύνεις 500 εκατομμύρια δολάρια. Σε αντίθετη περίπτωση; Θάνατος. Ο Μάρτι και η Γουέντι στο Ozark ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να αυγατίσουν τα λεφτά στην λίμνη του Όζαρκ, στο Μιζούρι. Θα τα καταφέρουν; Τρεις ολοκληρωμένες σεζόν και έρχεται και τέταρτη!

Βαθμός imdb: 8.4/10

 

Τελευταία Νέα