Σχολικός εκφοβισμός: «Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας»

Δημήτρης Τομαράς
Σχολικός εκφοβισμός: «Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας»

bet365

Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και δεδομένης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα το συγκεκριμένο βιβλίο έδωσε αφορμή για διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία.

Ένας μεγάλος τσακωμός και μία δυνατή φιλία...

Στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς ο νταής ποντικός Ροκανούλης που δε χώνευε τη συμμαθήτριά του, ποντικίνα Ροκανούλα, αποφάσισε με ψέματα και συκοφαντίες να τη διώξει και να είναι αυτός ο αρχηγός όλων.

Ένα απρόοπτο όμως γεγονός θα ανατρέψει τα σχέδιά του και θα δείξει ότι η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Ένα βιβλίο για την αγάπη... Γιατί μόνο αυτή μπορεί πραγματικά να καταστείλει τη βία.

Για παιδιά του Δημοτικού

Το βιβλίο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα και δραστηριότητες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προηγήθηκε την περασμένη Δευτέρα εκδήλωση όπου συμμετείχαν η Υπ. Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης, Βίλμα Μενίκη, η παιδαγωγός, Έλενα Νταβλαμάνου και η ψυχολόγος Μαριάνθη Σπουργίτη. Συζήτησαν με τη συγγραφέα του βιβλίου και Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, Ζαχαρούλα Καραβά, με αφορμή τον «Νταή» ποντικό και κεντρικό ήρωα του βιβλίου.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο «σχολικός εκφοβισμός», τα μυστικά και τα ψέματα που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

 

Τελευταία Νέα