Οι προπονητές του Σωκράτη: Από τον Μύρωνα Σηφάκη στον Κλοπ! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Οι προπονητές του Σωκράτη: Από τον Μύρωνα Σηφάκη στον Κλοπ! (vid)

bet365

Στην πολύ μεγάλη καριέρα του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει συνεργαστεί με 17 προπονητές και μεγάλα ονόματα της προπονητικής όπως τον Αλέγκρι, τον Κλοπ και ακόμα και τον Τούχελ!

Στο εξωτερικό ήταν ο Sokratis. Στην Ελλάδα ξεκίνησε ως Σωκράτης Παπασταθόπουλος για να βιώσει την καταξίωση και την αναγνώριση στην καριέρα του και να γίνει αρχηγός της Εθνικής. Ένας στόπερ τον οποίο το Transfermarkt κοστολογεί αυτήν την περίοδο 4 εκατ. ευρώ ενώ όταν αγωνιζόταν στη Ντόρτμουντ τον είχε στα 28 εκατ. ευρώ! Ποδοσφαιριστής που έχει πάρει πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Μίλαν, Κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ, δύο Σούπερ Καπ με τη Ντόρτμουντ και Κύπελλο με τη Ντόρτμουντ.

Ένας 32χρονος στόπερ με σχεδόν 200 ματς στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, σχεδόν 70 στην Άρσεναλ και πάνω από 60 στη Βέρντερ Βρέμης. Κοινώς με ένα βαρύ βιογραφικό. Ο νέος στόπερ και δεξιός μπακ του Ολυμπιακού έχει συνεργαστεί στην καριέρα του με 17 προπονητές. Είναι μία καταγραφή 465 αγώνων, όπως βλέπουμε από το Transfermarkt. Ο πρώτος του προπονητής ήταν ο Νίκος Κουρμπανάς και ο τελευταίος χρονικά ήταν ο Μικέλ Αρτέτα.

Οι προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Γίργκεν Κλοπ, πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λίβερπουλ, με 73 αγώνες και ο Τόμας Τούχελ - ο οποίος έκλεισε εν τέλει στη Τσέλσι αντί του Λάμπαρντ - με 81 αγώνες.

Από εκεί και πέρα με τον Τόμας Σάαφ είχε 61 αγώνες, με τον Ουνάι Έμερι 54 ενώ από Ιταλούς τεχνικούς είχε 59 αγώνες με τον Γκασπερίνι και 7 με τον Αλέγκρι. Ο Κλοπ φυσικά παραμένει ένας από τους αγαπημένους του προπονητές και ενώ ο Γερμανός ήθελε να τον πάρει μαζί του στη Λίβερπουλ. Σε επίπεδο Εθνικής ντεμπούτο έκανε το 2008 με τον Ρεχάγκελ και ενώ δεν ήταν καν 20 και έχει συνεργαστεί συνολικά με οκτώ προπονητές. Σταμάτησε να καλείται στην Εθνική επί Φαν'τ Σχιπ.

- Μπορείτε να δείτε στη Gallery τη λίστα από το Transfermarkt.

 

Τελευταία Νέα