Τεό Ερνάντες: Ο αριστερός μπακ που «έδιωξε» η Ρεάλ και επέλεξε ο Μαλντίνι για να... κοντράρει τον Ρόμπερτσον! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τεό Ερνάντες: Ο αριστερός μπακ που «έδιωξε» η Ρεάλ και επέλεξε ο Μαλντίνι για να... κοντράρει τον Ρόμπερτσον! (vids)

bet365

Ο άνθρωπος... για τα δύσκολα. Διόλου τυχαίος είναι ο πανηγυρισμός του με το τηλέφωνο. Γιατί τώρα εκείνος αποφασίζει αν θ' απαντήσει ή όχι. Και στη Μίλαν πάντοτε δηλώνει παρών!

Ο Γάλλος φουλ μπακ αυτή τη στιγμή ίσως είναι από τους καλύτερους στη θέση του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ να τον κοντράρει στα ίσια.

Ωστόσο, όσο ο Σκωτσέζος αριστερός οπισθοφύλακας των Πρωταθλητών Αγγλίας επιλέγει κυρίως τις ασίστ προς τους συμπαίκτες του μετρώντας 28 από το καλοκαίρι του 2018, τις περισσότερες στην Premier League μετά τον Ντε Μπρόινε σε αυτά τα 2,5 χρόνια, ο Τεό Ερνάντες αναδεικνύεται και σε... σκόρερ.

  • «Στη Ρεάλ με προσέβαλαν, μου κόλλησαν την ταμπέλα “το κακό παιδί”»!

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ερνάντες έκανε το βήμα από τον έναν μεγάλο σύλλογο της Μαδρίτης, στον άλλον. Από την Ατλέτικο, έβαλε τη φανέλα της Ρεάλ. Και προφανώς οι οπαδοί δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την απόφαση της διοίκησης των «μερένγκες». Προτού μετακομίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», είχε περάσει δανεικός από την Αλαβές, όμως, όσα είχε δείξει εκεί, δεν τον βοήθησαν να κοντράρει τον Μαρσέλο που ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αριστερή πτέρυγα της «βασίλισσας». Έτσι αγωνίστηκε μονάχα 23 φορές.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αμφέβαλλαν, όχι μονάχα για τις ικανότητές του, αλλά και για την γενικότερη νοοτροπία του όσο βρισκόταν στην «βασίλισσα», με αποτέλεσμα να φύγει δανεικός και στην Ρεάλ Σοσιεδάδ προτού παραχωρηθεί στη Μίλαν το καλοκαίρι του 2019. Πάντως, μιλώντας για το πέρασμά του από την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, ο Τέο είχε παραδεχθεί στο Onda Cero: «Ήμουν μικρός σε ηλικία και δεν μπορούσα ν' ανταποκριθώ στις προσδοκίες που είχαν από εμένα. Δεν είχα το χρόνο, δεν μου έδωσαν ευκαιρίες. Δεν είχα αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που δεν έπαιρνα παιχνίδια. Δεν ήμουν όσο ώριμος έπρεπε. Τώρα ξέρω τι πήγε στραβά. Πάντως, δεν θεωρώ ότι θα ήθελα να επιστρέψω εκεί... Μακάρι να παραμείνω για πάντα στη Μίλαν»!

Όσο περισσότερα θυμόταν από τη θητεία του στην «βασίλισσα», άλλο τόσο καταλάβαινε πως τελικά ήταν μια λανθασμένη επιλογή, σε κακές συγκυρίες και μάλλον είναι πολύ τυχερός που έφυγε από ένα περιβάλλον όπου δεν θα μπορούσε ν' αναδειχθεί... «Μου κόλλησαν την ταμπέλα του “κακού παιδιού”. Μου ασκούσαν συνεχώς κριτική και με προσέβαλλαν στην Ρεάλ. Ναι, έκανα κι εγώ κάποια χαζά πράγματα, αλλά τώρα ωρίμασα. Τώρα πλέον θα καθίσω περισσότερο στο σπίτι, θα παίξω με τα σκυλιά μου, θα δω τηλεόραση και θα παραμείνω ήρεμος...» είχε αναφέρει στην Gazzetta dello Sport.

  • Το μεγάλο στοίχημα του Μαλντίνι απέδωσε καρπούς

Ο Πάολο Μαλντίνι αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Ερνάντες απέναντι στην Λάτσιο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για το 3-2 της Μίλαν και την διατήρηση της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε του 2020, σηκώθηκε από την θέση του στα επίσημα και πανηγύρισε έξαλλα. Στο φινάλε της αναμέτρησης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και αγκάλιασε τον παίκτη που βρισκόταν σε... έξαλλη κατάσταση μετά το καθοριστικό γκολ που είχε πετύχει στο 92'.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Μαλντίνι ήταν εκείνος που είχε τηλεφωνήσει στον Γάλλο για να τον πείσει να μετακομίσει στο Μιλάνο, ρίσκαρε με την επιλογή του, ωστόσο, ο θρύλος των «ροσονέρι» και νυν τεχνικός διευθυντής δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή που έκανε...

«Μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται σ' εκείνο το τηλεφώνημα που μου είχε κάνει όταν κάναμε διακοπές στην Ίμπιζα. Με έπεισε ότι το “Σαν Σίρο” μπορούσε να γίνει το νέο ποδοσφαιρικό μου σπίτι. Ακόμα και τώρα μιλάμε και μου λέει αρκετά πράγματα και εμπνέομαι από εκείνον, τον Ζλάταν και τον κόουτς Πιόλι για να γίνομαι όλο και καλύτερος» είπε ο Ερνάντες που έχει ακούσει πλέον από τον Μαλντίνι να τον αποθεώνει!

Η μεταγραφή του 23χρονου ποδοσφαιριστή είχε κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ στην Μίλαν και τώρα κοστολογείται στα 45+ εκατομμύρια έπειτα απ' όσα έχει καταφέρει με τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου.

  • Ο άνθρωπος της... τελευταίας στιγμής

Το γκολ απέναντι στην Λάτσιο δεν είναι το μοναδικό που έχει πετύχει στο φινάλε για να βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό την Μίλαν. Αν και αριστερός φουλ μπακ, είχε κάνει κίνηση στην περιοχή, τοποθετήθηκε στο ύψος του πρώτου δοκαριού και πήρε την παλικαρίσια κεφαλιά για να γράψει το τελικό 3-2 και να συνεχίσει η αρμάδα του Στέφανο Πιόλι την φετινή, τρελή της πορεία.

Ο Τεό Ερνάντες σε σύνολο 56 αγώνων με τη φανέλα της Μίλαν έχει σκοράρει 11 φορές, έχει 10 ασίστ και άρχισε να τρελαίνει τους οπαδούς της ομάδας από τον Οκτώβρη του 2019.

Τότε είχε πετύχει το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης στην Γένοβα απέναντι στην Τζένοα πριν την ολική ανατροπή από τον Κέσιε. Απέναντι στην Πάρμα, την του Δεκέμβρη του 2019 είχε σκοράρει στο 88ο λεπτό χαρίζοντας φυσικά τη νίκη εν μέσω τρελών πανηγυρισμών, ενώ σε ματς με την Μπολόνια είχε και γκολ στην ... σωστή εστία και αυτογκόλ, με τους «ροσονέρι» να φτάνουν σε νίκη με σκορ 3-2 στις 8 Δεκέμβρη του 2019.

Τον φετινό Ιανουάριο απέναντι στην Ουντινέζε είχε κάνει εκείνος την ανατροπή προτού έρθει νέα ισοφάριση και φινάλε – θρίλερ με τον Ρέμπιτς να σκοράρει στις καθυστερήσεις για το κλαμπ του Μιλάνου. Έχει βρει δίχτυα κόντρα στην Νάπολι σε ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση, ενώ, τον φετινό Δεκέμβρη είχε σκοράρει δις απέναντι στην Πάρμα, κάνοντας μόνος του την επαναφορά για το τελικό 2-2!

«Δουλεύω συνέχεια για να γίνω ο καλύτερος στον κόσμο» είπε ο Τέο που ετοιμάζεται να... αρπάξει και το 2021 απ' τα μαλλιά συνεχίζοντας τα εκπληκτικά πράγματα.

 

Τελευταία Νέα