Οι αξέχαστες θεατρικές στιγμές του... κουτσού 2020! (pics)

Οι αξέχαστες θεατρικές στιγμές του... κουτσού 2020! (pics)

bet365

Η σεζόν 2019-2020 δεν ολοκληρώθηκε, όμως πρόλαβε και μας έδωσε δυνατές εικόνες θεάτρου. Άμλετ, Μίλλερ, Μπέρνχαρντ, Μυριβήλλης και το G-Weekend θυμάται τα πιο δυνατά ονόματα που... ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή.

Η υγειονομική κρίση που βιώνει (και) η χώρα μας έπληξε βαρύτατα το θέατρο. Έμοιαζε αναπόφευκτο στην αρχή και μετά τραγικό. Στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν υπήρχε άλλη λύση από τον αυστηρό περιορισμό για να μειωθεί η διασπορά του ιού. Στη δεύτερη δεν υπήρξε ενδιαφέρον και μέριμνα για να σωθεί κάτι από τη θεατρική σεζόν 2019-20. Παρ’ όλα αυτά, στα λίγα μέτρα που καλύφθηκαν υπήρξαν αξιόλογες θεατρικές στιγμές. Το G-Weekend Journal σας παρουσιάζει μερικές απ’αυτές και ελπίζει το νέο έτος να δει την αυλαία σηκωμένη.

“Άμλετ”

Ίσως η πιο διάσημη σαιξπηρική τραγωδία. Ο πιο απαιτητικός ρόλος στην παγκόσμια δραματουργία. Και όμως… Η Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι συνεργάτες της κατάφεραν να αναμετρηθούν με το ιερό τέρας. Ατμοσφαιρικό και υποβλητικό το ανέβασμα και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος πειστικός “Άμλετ”. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο “Αμφιθέατρο”.

“Ρίττερ, Ντένε, Φος”

Ο Τόμας Μπέρνχαρντ ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Λογοτεχνικά και θεατρικά. Σε αυτό το έργο τρία αδέρφια μαζεύονται για δείπνο και προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους, να πουν την αλήθεια ο ένας στον άλλο. Οι Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αργύρης Ξάφης εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους. Η σκηνοθεσία ήταν της Μαρίας Πρωτόπαππα. Το έργο ανέβηκε στο “Θέατρο Τέχνης”.

“Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια”

Τα έργα του Στρατή Μυριβήλη προσφέρονται για εντυπωσιακές, μεγάλες, παραστάσεις. Ο Πέτρος Ζούλιας ανέλαβε τη μεταφορά του βιβλίου στο σανίδι και κατάφερε να μας δώσει κάτι αξιοπρεπές και σοβαρό. Ευτύχησε με τη Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και με τον υπόλοιπο θίασο που μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή της Ελλάδας.

“Οι τρεις αδελφές”

Το διαχρονικό έργο του Τσέχωφ βρήκε κατανόηση και φροντίδα από τον Δημήτρη Καραντζά. Η πραγματικά διαφορετική ματιά φώτισε λίγο διαφορετικά το αριστούργημα του συγγραφέα. Ο θίασος απλά μοναδικός: Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Δημήτρης Πιατάς, Αθηνά Μαξίμου, Σύρμω Κεκέ, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, κ.α. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο “Βεάκη”.

“Ο ρινόκερος”

Μία από τις παραστάσεις που σάρωσαν τη σεζόν που πέρασε. Το έργο γραμμένο από τον Ευγένιο Ιονέσκο και ο Γιάννης Κακλέας έκανε εξαιρετική δουλειά στη σκηνοθεσία. Ο Γιάννης Σερβετάλης στον πρωταγωνιστικό ρόλο καθήλωσε το κοινό. Οι κοινωνικές αρρώστιες, που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο, το θέμα του έργου. Ανέβηκε στο θέατρο “Κιβωτός”.

Ο θάνατος του εμποράκου”

Το εν λόγω επιστρέφει και επιστρέφει και επιστρέφει… Ο Άρθουρ Μίλλερ σε μια σημαντική θεατρική στιγμή. Το έργο που έγραψε για την πτώση αμερικανικού ονείρου δεν σταματά να βρίσκει θέση στην σύγχρονη πραγματικότητα. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Σκεύας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκε ο Δημήτρης Καταλειφός. Η παράσταση παίχτηκε στο θέατρο “Εμπορικόν”.

 

Τελευταία Νέα