Ο Μπουφόν μεγαλώνει... γενιές και παιδιά συμπαικτών του! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Μπουφόν μεγαλώνει... γενιές και παιδιά συμπαικτών του! (pics & vids)

bet365

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συμπλήρωσε 25 χρόνια από το ντεμπούτο του στην Serie A ως επαγγελματίας και έχει καταφέρει να βρεθεί στο γήπεδο με... διαφορετικές γενιές παικτών, ακόμα και παιδιών που δεν είχαν καν γεννηθεί το 1995!

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους συνεχίζει απτόητος παρά το γεγονός πως έχει φτάσει στην ηλικία των 42 ετών και το νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει πριν από μερικούς μήνες έχει διάρκεια μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Φυσικά, αυτό με την ευχή να ολοκληρωθεί με μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο και για την «Γηραιά κυρία», αφού είναι κοινό μυστικό πως ο σύλλογος του Τορίνο θέλει να κυνηγήσει με μανία το Champions League όσο βρίσκεται στο κλαμπ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, λοιπόν, έχοντας ήδη εκδηλώσει την μεγάλη του χαρά για το γεγονός πως βρίσκεται πλέον στην ίδια ομάδα με τον CR7 και δεν τον έχει απέναντι να σκοράρει εις βάρος του με τον Πορτογάλο να τον αφήνει «άγαλμα» με ανάποδο ψαλίδι, έχει καταφέρει να συνυπάρξει με διαφορετικές γενιές παικτών στο γήπεδο!

Ξεκινώντας στην Serie A, πίσω στο 1995, με τη φανέλα της Πάρμα, το έκανε σε παιχνίδι κόντρα στην Μίλαν των Ρομπέρτο Μπάτζιο και Ζορζ Γουεά. Και μάλιστα όντας 17 ετών τότε, κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Από εκείνη την ημέρα, συμπληρώθηκαν αισίως 25 χρόνια (την περασμένη Πέμπτη) και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει συνεργαστεί αλλά και αντιμετωπίσει ποδοσφαιριστές των οποίων αργότερα συνάντησε και τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο!

Φυσικά, έχει να παρουσιάζει μεγάλο αριθμό πρώην και νυν συμπαικτών που δεν είχαν καν γεννηθεί όταν έκανε ντεμπούτο στην Serie A!

  • Η χαρά να βλέπει τα παιδιά των άλλοτε «συμμάχων» του

Είναι ενδεικτικό πως από το 1996 έως και το 1999 ο θρυλικός γκολκίπερ έπαιζε με τους Λιλιάν Τουράμ και Ενρίκο Κιέζα στην Πάρμα, πανηγυρίζοντας μαζί τους το Κύπελλο Ιταλίας αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA την τελευταία κοινή τους σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια, ο «Τζίτζι» πρόλαβε και συνάντησε και τα παιδιά αυτών των ποδοσφαιριστών στο χορτάρι και έπαιξε τόσο μαζί τους, όσο και όντας απέναντι! Το 2018 είδε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο ως αντίπαλο στην Ligue1 τον γιο του Λιλιάν Τουράμ, Μάρκους, με τον οποίο φυσικά αντάλλαξε φανέλα και τον αγκάλιασε στοργικά και... πατρικά, αφού τους χωρίζει μια ολόκληρη γενιά!

Φέτος, μετά και την μετακίνηση του Φεντερίκο Κιέζα στους «μπιανκονέρι», ο Μπουφόν παίζει με τον γιο του Ενρίκο με τον οποίο πρόσφεραν παρέα τις υπηρεσίες τους στην Πάρμα πριν από κάτι παραπάνω από δυο δεκαετίες!

  • Μια 11άδα που... δεν υπήρχε καν στο ντεμπούτο του

Το Bleacher Report, σε ακόμα μια απίστευτα ενδιαφέρουσα αναφορά, συγκέντρωσε και έφτιαξε μια 11άδα παικτών που έχουν γεννηθεί μετά το ντεμπούτο του Ιταλού πορτιέρε στην Serie A και είτε έχουν παίξει στο παρελθόν μαζί του είτε είναι τώρα στην ίδια ομάδα!

Ο Κέρερ, αμυντικός της Παρί και γεννηθείς το 1996, τον πρόλαβε στην «πόλη του φωτός». Ο Ντε Λιχτ είναι μαζί του στη Γιουβέντους με τον Ολλανδό να είναι μόλις 21 ετών, ενώ, την άμυνα συμπληρώνουν οι Ντεμιράλ (Μάρτιος του '98) και Φαμπρότα (Ιούνιος του '99), με τους οποίους επίσης είναι συμπαίκτης ο Μπουφόν στην «Γιούβε».

Στο χώρο του κέντρου σε... διάταξη 4-3-3 βρίσκονται οι Γουίνστον ΜακΚένι (Αύγουστος του '98), Αρτούρ (Αύγουστος του '96) και Μπεντακούρ (Ιούνιος του '97), παίκτες που είναι νυν μέλη στο ρόστερ της «Γηραιάς κυρίας».

Στην επίθεση, ο μοναδικός που τον έζησε σε άλλη ομάδα είναι φυσικά ο Κίλιαν Μπαπέ στην Παρί με τον Γάλλο σούπερ σταρ να έχει γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1998, μερικούς μήνες μετά και το Μουντιάλ που κατέκτησε η πατρίδα του στον τελικό με τους Βραζιλιάνους!

Οι Φεντερίκο Κιέζα (Οκτώβριος του '97) και Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (Αύγουστος του 2000) θα συμπλήρωναν την επιθετική γραμμή, με τον τελευταίο να είναι και ο νεαρότερος από τους προαναφερθέντες που βρίσκονται σε αυτή την ιδιαίτερη 11άδα!

 

Τελευταία Νέα