Κριστιάνο, δες τι έκαναν αυτοί που γύρισαν!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Κριστιάνο, δες τι έκαναν αυτοί που γύρισαν!

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φλερτάρει με την επιστροφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δώδεκα χρόνια αργότερα. Ο πρώην συμπαίκτης του, Γκάρεθ Μπέιλ, του έδειξε τον δρόμο γυρίζοντας στην Τότεναμ. Δεν είναι ο πρώτος, αλλά βεβαίως ούτε και ο τελευταίος...

Όταν οι σύλλογοι κάνουν διάλειμμα εν μέσω αγωνιστικής περιόδου (ελέω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων), παίζουν μπάλα τα μεταγραφικά σενάρια. Το πιο πρόσφατο, αυτό που εξάπτει περισσότερο την φαντασία, θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρ' ότι το καλοκαίρι του 2021 θα βαδίζει από τα 36 προς τα 37, η εικόνα του Πορτογάλου ντυμένου ξανά στα κόκκινα συναρπάζει την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, τους φιλάθλους και, βεβαίως, το «Ολντ Τράφορντ», το οποίο νιώθει... ορφανό από το 2009, όταν ο «CR7» το αποχαιρέτησε για να μετακομίσει (και να μεγαλουργήσει) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Την ισπανική πρωτεύουσα αποχωρίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες ο άλλοτε συμπαίκτης του Κριστιάνο, Γκάρεθ Μπέιλ, προκειμένου να επιστρέψει στην Τότεναμ, μετά από εφτά χρόνια. Πως τα πήγαν, όμως, άλλοι σταρ που γύρισαν στην ομάδα που τους σημάδεψε; Κριστιάνο, διάβασε και σημείωσε, προτού αποφασίσεις τι (και αν) θα κάνεις με την καριέρα σου σε λίγους μήνες...

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Στα 19 του ήθελε να είναι βασικός στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπορούσε να του το εγγυηθεί. Έφυγε ως ελεύθερος με προορισμό την Γιουβέντους και, τέσσερα χρόνια αργότερα, «υποχρέωσε» τους Κόκκινους Διαβόλους να δώσουν 105 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν πίσω. Ακόμα τα... κλαίνε τα λεφτά τους οι Άγγλοι, αφού ο φουλ ταλαντούχος Γάλλος μέσος δεν είναι καθόλου σταθερός, τραυματίζεται περισσότερο απ' ότι παίζει και απασχολεί τα ΜΜΕ για χίλια δύο πράγματα πρώτα και μετά για την μπάλα. Ας πρόσεχαν...

Φερνάντο Τόρες (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το καλοκαίρι του 2007 πρωταγωνίστησε στην πιο ακριβή (μέχρι τότε) μεταγραφή Ισπανού ποδοσφαιριστή, αφού η Λίβερπουλ έδωσε 38 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οκτώ χρόνια αργότερα και αφού μεγαλούργησε στο «Άνφιλντ» και κινήθηκε στα... ρηχά σε Τσέλσι και Μίλαν, ο «Νίνιο» (παιδί) που στο μεταξύ είχε γίνει «Αδούλτο» (ενήλικος) επέστρεψε στο σπίτι του. Ο επιθετικός από τη Φουενλαμπράδα δεν ήταν ποτέ ξανά το ίδιο καθοριστικός με τα γκολ του, αλλά έβαλε το δικό του λιθαράκι στην «χρυσή» εποχή των Ροχιμπλάνκος, με τους οποίους μπόρεσε να αγωνιστεί και στο νέο, υπερσύγχρονο γήπεδό τους.

Κακά (Μίλαν)

Χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια, ο Βραζιλιάνος μαέστρος της Μίλαν την αποχαιρέτησε το καλοκαίρι του 2009, μαγεμένος από τα κάλλη της Βασίλισσας Ρεάλ, η οποία έδωσε 67 εκατομμύρια ευρώ στους Ροσονέρι. Στην Μαδρίτη δεν ήταν το ίδιο απολαυστικός και τέσσερα χρόνια αργότερα επέστρεψε στο Μιλάνο και, μάλιστα, ως ελεύθερος. Το «Τζουσέπε Μεάτσα» δεν βρήκε τον παλιό του Κακά, ο οποίος άφησε απλώς κάποια ψήγματα της τεράστιας κλάσης του στους λίγους μήνες που έγινε ξανά Διάβολος.

Γουέιν Ρούνεϊ (Έβερτον)

Στην Έβερτον έκανε τέτοιο «μπαμ» που, στα 19 του, ώθησε την Γιουνάιτεντ να δώσει 37 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο γειτονικό Μάντσεστερ. Στο «Ολντ Τράφορντ» έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων και, 13 χρόνια αργότερα, επέστρεψε ως ελεύθερος στο «Γούντισον Παρκ», κάνοντας μια μέτρια σεζόν για τα δικά του στάνταρ. Δεν στέριωσε, όμως, αφού ήθελε να δοκιμάσει το «american dream», προτού επιστρέψει στο Νησί για να αρχίσει τα πρώτα του βήματα προς την προπονητική, έστω και αν ακόμα παίζει μπάλα (και σημειώνει γκολάρες) στη Ντέρμπι Κάουντι.

Κάρλος Τέβες (Μπόκα Τζούνιορς)

Όχι μια, αλλά δύο φορές επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε και σωστά την θεωρεί σπίτι του. Θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα στην Ευρώπη (Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους), αλλά η καρδιά του Αργεντινού επιθετικού δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από τον παλμό του «Μπομπονέρα». Γύρισε σπίτι του, πανηγύρισε τίτλους με τους Σενέισες και, εν καιρώ πανδημίας, δεν δίστασε να παίζει ακόμα και τσάμπα με την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Ένας ζωντανός θρύλος της ομάδας του Μπουένος Άιρες.

Ματς Χούμελς – Μάριο Γκέτσε (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ιδιαίτερη περίπτωση και οι δύο. Ο Ματς Χούμελς μεγάλωσε στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου, εκτόξευσε το όνομά του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, κέρδισε με το σπαθί του την επιστροφή στην Βαυαρία, αλλά επέλεξε να γυρίσει και πάλι στην ζεστασιά του «Signal Iduna Park», όντας εγγύηση στο κέντρο της άμυνας, όπου και αν έπαιξε. Ο Μάριο Γκέτσε, αντίθετα, αναδείχθηκε μέσα από το φυτώριο των Βεστφαλών, μετακόμισε στον μεγάλο αντίπαλο με στόχο να εκτινάξει την καριέρα του, αλλά έμεινε στάσιμος. Όταν επέστρεψε στην Μπορούσια, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Τραυματισμοί και μια περίεργη ασθένεια έκοψαν τα πόδια του χαρισματικού μεσοεπιθετικού, ο οποίος πλέον βγάζει το ψωμί του στην Αϊντχόφεν.

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το «αγροτικό» του περιλάμβανε... εξωτικές ομάδες όπως η Πεναφιέλ, η Αλμπαθέτε ή η Ράγιο Βαγιεκάνο. Νόμιζε ότι βρήκε επιτέλους την Ιθάκη του το 2012 στην Ατλέτικο Μαδρίτης και σε ηλικία 24 ετών, αλλά δύο χρόνια αργότερα η Τσέλσι έδωσε 38 εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε στο Λονδίνο. Το κλίμα του Βορρά, παρά τα γκολ, δεν... σήκωνε τον Ισπανό-Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα και αντί 60 εκατομμυρίων ευρώ επέστρεψε στο σπίτι του, απ' όπου δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ. Δεν σκοράρει πλέον με την ίδια συνέπεια αλλά, αν είναι λίγο προσεκτικός, θα πάρει... σύνταξη στο «Wanda Metropolitano».

Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι)

Ο ποδοσφαιριστής που θέλεις να έχεις στα αποδυτήρια σου και, ενδεχομένως, στην μεσαία γραμμή, όχι όμως στο κέντρο της άμυνας. Και όμως, κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη ως κεντρικός αμυντικός εδώ και 13 χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2011, η Τσέλσι έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα για να τον ντύσει στα Μπλε, δυόμισι χρόνια αργότερα τον πούλησε στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί 49,5 και, μόλις δύο χρόνια αργότερα, έδωσε 35 στους Παριζιάνους για να τον πάρει πίσω! Μα τόση αγάπη πια; Ο Νταβίντ Λουίζ, ο Βραζιλιάνος με την θρυλική αφάνα ήταν σταθερός στα μετόπισθεν και τα (δεδομένα) λαθάκια του δεν του στοίχισαν ποτέ την καλή (την ποια;) φήμη του στο Λονδίνο.

Τι λέτε, αξίζει να κάνει το ιστορικό comeback ο Κριστιάνο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το να δούμε τον «CR7» ντυμένο ξανά στα κόκκινα δεν θα αφήσει κανέναν, μα κανέναν αδιάφορο...

 

Τελευταία Νέα