Μια φάση, μια ιστορία: Όταν ο Γιουσκόβιακ έκανε «πλάκα» στη Μάριμπορ!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μια φάση, μια ιστορία: Όταν ο Γιουσκόβιακ έκανε «πλάκα» στη Μάριμπορ!

bet365

Στο 17ο αφιέρωμα της στήλης η γκολάρα του «θωρηκτού» από την Πολωνία, Αντρέι Γιουσκόβιακ κόντρα στη Μάριμπορ. Ο αγαπημένος «Γιούσκο» των οπαδών του Ολυμπιακού!

O Αντρέι Γιουσκόβιακ μπορεί να θήτευσε στον Ολυμπιακό για μια μόλις σεζόν (1995/96) αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ομάδα του Πειραιά, μολονότι δεν κατέκτησε κανένα τίτλο με τους «ερυθρόλευκους».

Ο «Γιούσκο» έμοιαζε με οδοστρωτήρα που μπορούσε να παρασύρει όποιον αμυντικό έβρισκε στο διάβα του, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Ίλια Ίβιτς. Ο Σέρβος δημιουργούσε και ο Πολωνός εκτελούσε πετυχαίνοντας 15 γκολ στα 31 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο UEFA.

Ο Γιουσκόβιακ, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σκόραρε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του γκολ κόντρα στην Μάριμπορ στο πλαίσιο του Β΄ Γύρου του Κυπέλλου UEFA. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 με τον Πολωνό φορ να παίρνει «παραμάζωμα» την άμυνα των Σλοβένων στο πρώτο γκολ 32΄.

Ο «Γιούσκο» έγινα αποδέκτης της μπάλας πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Μάριμπορ και ξεκίνησε την επέλαση προς την αντίπαλη εστία. Αφού πέρασε όποιον είχε την ατυχία να προσπαθήσει να τον μαρκάρει έφτασε σε απόσταση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Εκεί επιχείρησε να πασάρει όμως η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στην κατοχή του. Ο Γιουσκόβιακ χωρίς να πολυσκεφτεί έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αποθέωση για έναν «σεσημασμένο» σκόρερ, ο οποίος έκλεψε καρδιές όπου και αν αγωνίστηκε...

Δείτε την γκολάρα του «Γιούσκο» κόντρα στην Μάριμπορ (1'28'').

 

Τελευταία Νέα