Τι δουλειά έχει η Μαματσίτα με το ποδόσφαιρο;

Αντώνης Σαούλης
Τι δουλειά έχει η Μαματσίτα με το ποδόσφαιρο;

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal βρήκε την Γωγώ Παπαδιονυσίου, σε όλους γνωστή ως Μαματσίτα και την... ανέκρινε για τη (νέα) σχέση της με το ποδόσφαιρο. Πώς συνδυάζεται η μαγειρική με την μπάλα;

Ο τελευταίος που είχε κάνει κάτι ανάλογο ήταν ο αείμνηστος Νίκος Αλέφαντος. Αυτός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός που είχε συνδυάσει (κατά κάποιον τρόπο) το φαγητό με το ποδόσφαιρο. Στα τραπεζάκια πίσω από τον Πανελλήνιο έφτιαχνε τις 11αδες του με τα κεφτεδάκια και στο τέλος σου έμενε το «στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα».

ΟΚ, προφανώς και η Μαματσίτα δεν βγάζει στον πάγκο της κουζίνας της, τους δικούς της ωραίους κεφτέδες για να μας αναλύσει το 4-3-3, αλλά έχει καταφέρει να συνδυάσει την μαγειρική με το ποδόσφαιρο! Πώς;

Να 'ναι καλά ο γιος της που της... έβαλε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Κι ετσι εκτός από τις υπέροχες συνταγές της που μπορείτε να τις βρείτε στο mamatsita.com αλλά και στο βιβλίο της «Μαγειρεύω Εποχές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», η Γωγώ Παπαδιονυσίου ασχολείται και με τον ΑΟ Λουτρακίου!

Πώς και η Μαματσίτα ασχολείται με το... ποδόσφαιρο;

«Όχι επειδή τώρα που είμαι μαμά και τρέχω το γιο μου στο ποδόσφαιρο, έμαθα για αυτό.
Άκου να σου πω τι μου συνέβαινε.
Εμένα, κάπου εκεί στο Γυμνάσιο, όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω, απαντούσα αθλητική δημοσιογράφος και μάλιστα δημοσιογράφος ποδοσφαίρου παρακαλώ.
Θυμάμαι πως όταν είχε μετάδοση των αγώνων του Ολυμπιακού στο σπίτι μας (αυτούς παρακολουθούσαμε καθ’ ότι Θρύλος ο μπαμπάς), εγώ έπαιρνα ένα μπλοκάκι και έγραφα όλο τον αγώνα από την έναρξη του έως τη λήξη του, σα να είχα να παραδώσω την επόμενη μέρα στον αρχισυντάκτη μου την περιγραφή του ματς. Άκου εσύ εκεί τώρα.
Ε, μετά μου κίνησε το ενδιαφέρον ο Αναστόπουλος, άρχισα να μαζεύω φωτογραφίες του…, να φτιάχνω λεύκωμα…, ήμουν τύπου in love κ.λπ.
Ε, μετά μεγάλωσα αρκετά, σπούδασα, εργάστηκα στα χρηματιστηριακά, παρακολουθούσα αγώνες ποδοσφαίρου με τον σύζυγο μου (Ολυμπιακός κι αυτός – το κάρμα βλέπεις) κι ύστερα έγινα μαμά και ξεκίνησα να τρέχω το γιο μου σε προπονήσεις και αγώνες.
Κι ύστερα ήρθε η πρόταση των ανθρώπων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΑΟ Λουτρακίου, όπου εκεί προπονείται ο γιος μου, για συμμετοχή μου στο Δ.Σ του συλλόγου, την οποία και δέχθηκα με μεγάλη χαρά
»

Βρίσκεις κάποια σχέση με την μεγάλη σου αγάπη τη μαγειρική και το ποδόσφαιρο;

«Και βέβαια! Ξέρεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που με ρωτούν ο άνδρας μου κι ο γιος μου όταν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση και θα μαζευτούν με φίλους στο σπίτι για να τον παρακολουθήσουν; “Τι θα μας φτιάξεις;!”
Ξεροσφύρι δεν παρακολουθείται αγώνας.
Πέρα από την πλάκα όμως, είναι πλέον γνωστό σε όλους μας πως διατροφή και αθλητισμός πηγαίνουν χέρι χέρι.
Το τι τρως επηρεάζει τον οργανισμό σου. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο οργανισμός θέλει να κάνει και πρωταθλητισμό.
Για καλές επιδόσεις, δεν χρειάζεσαι μόνο σωστή προπόνηση. Χρειάζεσαι και σωστή διατροφή
».

Τι γίνεται στο Λουτράκι και ποια προσπάθεια κάνουν οι άνθρωποι του ΑΟ Λουτρακίου;

«Ο Αθλητικός Όμιλος Λουτρακίου έγινε φέτος 50 χρόνων. Έχει μεγάλη ιστορία πίσω του και λαμπρό μέλλον μπροστά του.
Απαρτίζεται από ανθρώπους με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Την αγάπη τους αυτή προσπαθούν να την περάσουν πρωτίστως στα παιδιά. Η Ακαδημία του συλλόγου λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια και αυτό που προσπαθεί και καταφέρνει είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά τις αξίες και τις αρχές του Ευ Αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας.
Τα μαθαίνει να αθλούνται, να διασκεδάζουν και να ανήκουν στο σύνολο. Να σέβονται προπονητές συμπαίχτες και αντιπάλους.
Κυρίως όμως τα μαθαίνει πως το να επιτύχεις τους στόχους σου, θέλει δουλειά, υπομονή και συνέπεια
».

Αγιασμός από τον πατέρα Ιωάννη, για την ομάδα ανδρών και τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας μας. Ο πατήρ Ιωάννης, πρώην ποδοσφαιριστής ο ίδιος, μετά την τέλεση του αγιασμού μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις από δικές του ποδοσφαιρικές στιγμές και τόνισε στους αθλητές μας την σημασία της άθλησης και του ευ αγωνίζεσθαι. Στον Αγιασμό παρευρέθησαν εκτός από τους προπονητές των τμημάτων - Γιάννη Νούλα Γρηγόρη Κοτόπουλο και οι βοηθοί αυτών Ηλίας Σιωκος και Δημήτρης Τσατσόπουλος, Γιώργο Αμπαδιωτάκη, προπονητή τερματοφυλάκων-, ο πρόεδρος του συλλόγου Θωμάς Καναβός, μέλη του ΔΣ και ο υπεύθυνος Ακαδημίας Χρήστος Γκάρτζιος. #aoloutraki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΟΛ (@aoloutraki) στις

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και ποιοι οι στόχοι της... Μαματσίτας στον σύλλογο;

«Οι στόχοι μας φέτος είναι η επιστροφή της ομάδας μας στις εθνικές κατηγορίες. Ξέρεις, το είχαμε κάνει αυτό στο παρελθόν.
Πριν δυο χρόνια αγωνιζόμασταν στην Γ’ Εθνική. Ο σύλλογος αλλά και η κοινωνία του Λουτρακίου ήταν πολύ χαρούμενοι για αυτό.
Καταλαβαίνεις πως η άνοδος μιας τοπικής ομάδας σε εθνική κατηγορία έχει πολλαπλά οφέλη. Και για την ίδια την ομάδα αλλά και για την πόλη της. Φέτος, θέλουμε να το επαναλάβουμε και να επιστρέψουμε σε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε πως ανήκει αυτή η ομάδα.
Σε εθνική κατηγορία.
Κι εγώ, λειτουργώντας μέσα από έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, με την γυναικεία, αλλά και την μαμαδίστικη, αν θέλεις λογική μου, θα βοηθήσω όσο μπορώ για αυτόν το στόχο
».

Αν ήταν φαγητό η ομάδα, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

«Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλά στοιχεία μέσα της. Έχει δύναμη, πάθος και σπιρτάδα, ομορφιά και ευγένεια.
Δεν μπορείς να τα περιορίσεις όλα αυτά σε ένα πιάτο.
Η ομάδα για μένα θα ήταν ένα μεγάλο Κυριακάτικο τραπέζι. Από τα δικά μας τα Ελληνικά. Με την μεγάλη ποικιλία.
Με την πρωτεΐνη να κυριαρχεί, με τις πολύχρωμες σαλάτες του, αλλά και με όλα αυτά τα μικρά πλαϊνά πιατάκια, τα γεμάτα έντονες αλλά και απαλές γεύσεις
».

Όλα τα βλέμματα στη μπάλα. Μετά την πρώτη μας νίκη στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος, το βλέμμα της ομάδας στρέφεται στο...

Δημοσιεύτηκε από Α.Ο. Λουτράκι στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Και μιας και σε φιλοξενούμε δώσε μας μερικά tips για να συνδυάζουμε τα βράδια του Champions League με κάτι άλλο εκτός από τα κλασικά (σουβλάκια, πίτσες, μπέργκερ)

«Εκτός από τις μπύρες, που θα πρέπει να είναι παγωμένες διαφορετικά είναι καθαρά κόκκινη κάρτα - κι αν δεν είμαι εγώ εκεί να ετοιμάσω μια τάρτα με ψητό ταλαγάνι, ή ένα ψωμάκι μπύρας με γραβιέρα και σαλάμι αέρος- ένα ωραίο tipάκι είναι να πάρεις τον μεγάλο ξύλινο δίσκο κοπής που έχει η γυναίκα σου ή η μαμά σου στο σπίτι της (αν δεν έχεις πάρε τον μεγάλο δίσκο σερβιρίσματος) και να τον γεμίσεις με μερικά από τα αγαπημένα σου τυριά κι αλλαντικά, μερικά κριτσίνια ή παξιμάδια, ένα μπολάκι από την αγαπημένη σου πέστο (για να βουτάς όλα τα προηγούμενα), μερικά ντοματίνια και αγγουράκια ψιλοκομμένα και να την βγάλεις έτσι μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού. Σε περίπτωση παράτασης, έχω κάποιες πολύ γρήγορες μακαρονάδες του 10λεπτου, στο mamatsita.com»

 

Τελευταία Νέα