Μια φάση, μια ιστορία: Ζιοβάνι, τι γκολ έβαλες στον Ακράτητο! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Στο 13ο αφιέρωμα της στήλης «Μια φάση, μια ιστορία» θυμηθείτε το μαγικό γκολ του Ζιοβάνι κόντρα στον Ακράτητο που έμοιαζε να χορεύει σάμπα τους αντιπάλους του!

Ευλογημένος μάγος, ποιητής του ποδοσφαίρου, χαρισματικός, ευφυής. Ο Ζιοβάνι ήταν μια κατηγορία από μόνος του στον Ολυμπιακό και δικαιωματικά αναγορεύεται ως ένας από τους σπουδαιότερους ξένους, αλλά και μεγαλύτερους μπαλαδορους που είδαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον «Ζιο». Στο 13ο αφιέρωμα της στήλης ας υποκλιθούμε στο σπάνιας έμπνευσης γκολ του Βραζιλιάνου σταρ κόντρα στον Ακράτητο.

Συγκεκριμένα στις 16/02/2003 ο Ολυμπιακός επικρατεί του Ακράτητου πιο δύσκολο από ότι μαρτυρά το τελικό 5-2 κάτι που οφείλει εν πολλοίς στον Βραζιλιάνο αρτίστα της μπάλας.

Σε εκείνο το ματς το Ζιοβάνι πέτυχε χατ-τρικ, ενώ έβγαλε και ασίστ στον Οφορίκουε. Το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Ο Ζιοβάνι πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και άρχισε να «καλπάζει».

Περνούσε σαν σταματημένο όποιον έβρισκε μπροστά του φτάνοντας στην μεγάλη περιοχή του Ακράτητου και ολοκληρώνοντας την επέλαση του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα πραγματικό έργο τέχνης, ένα από τα πιο όμορφα γκολ της καριέρα του.

Θυμηθείτε το γκολ του «Ζιο» που μοιάζει σαν να χορεύει σάμπα στο 1΄04΄΄!