Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Με το λιοντάρι... δεν μπλέκεις (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Με το λιοντάρι... δεν μπλέκεις (pic & vids)

bet365

Ο Ζλάταν δεν βάζει τον εαυτό του στην ίδια κατηγορία με τους... κοινούς θνητούς. Ούτε καν περιαυτολογεί όταν μιλάει για τους κορυφαίους. Και στα 38 του χρόνια, αποδεικνύει το γιατί. Το Gazzetta Weekend Journal οφείλει να τον παραδεχθεί...

Στο φετινό δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου επέστρεψε στο αγαπημένο του Μιλάνο, έγινε ξανά ροσονέρο, όμως, η πανδημία είχε άλλα σχέδια την ανθρωπότητα και το ποδόσφαιρο από τον Μάρτιο.

Ο Ζλάταν, ήξερε ακριβώς τι να κάνει. Και πως να προστατευθεί. Και πως να ... προκαλέσει τον Covid-19 να τον πλησιάσει αν ήθελε μια μονομαχία μαζί του. Ο ιός δεν εμφανίστηκε ποτέ μπροστά στον Σουηδό σούπερ σταρ, που τον περίμενε στην πατρίδα του περνώντας το χρόνο του με προπονήσεις στην Χάμαρμπι και ψάρεμα με φίλους...

Ο «Ίμπρα» κατάφερε μεσοβδόμαδα στην ευρεία νίκη της Μίλαν επί της Σαμπντόρια να σκοράρει δυο φορές και να δώσει μια ασίστ. Επίσης, πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του με τη φανέλα των «ροσονέρι», έχοντας χρειαστεί μονάχα τρία λεπτά και 22 δευτερόλεπτα για να κάνει τη δυνατή κεφαλιά από τη σέντρα του Ρέμπιτς και ν' ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Το αμέσως προηγούμενο πιο γρήγορο τέρμα του, ήταν σε ντέρμπι του Μιλάνου απέναντι στην Ίντερ, τον Νοέμβρη του 2010!


Επέστρεψε και ο βρυχηθμός του... τάραξε την Ευρώπη

Με το διπλό... χτύπημα του λιονταριού απέναντι στην Σαμπντόρια, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα εντός 17 αναμετρήσεων στη δεύτερη θητεία του στη Μίλαν, να προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο.

Έχει 9 γκολ και 5 ασίστ (μέχρι και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Κάλιαρι) από την ημέρα που πάτησε ξανά το πόδι του στην Ιταλία για να συνεχίσει την καριέρα του μετά το πέρασμα από το Λος Άντζελες και τους Γκάλαξι στο MLS.

Το γεγονός πως αποτελεί θρύλο για το ιταλικό ποδόσφαιρο με όσα έχει καταφέρει δεν χρειάζεται να το αναφέρει κάποιος, αν και κοιτάζοντας όσα έχει πετύχει με τη φανέλα της Μίλαν στο σύνολό τους, σε ό,τι αφορά τη συμβολή που έχει στο σκοράρισμα για την ομάδα του, γίνεται αμέσως αντιληπτό. Έχει συμμετοχή σε 95 γκολ σε 104 παιχνίδια σε γενικότερο πλαίσιο, ενώ φτάνει στα 73 τέρματα με δική του συμμετοχή, σε 78 ματς πρωταθλήματος!

Από τα μέσα της εβδομάδας έχει πλέον πιάσει την 50άρα και με τη φανέλα των «ροσονέρι» στη Serie A για να είναι ο μοναδικός που έχει κάνει το 50+ και με τους δύο συλλόγους του Μιλάνου μετά και το πέρασμά του από την Ίντερ στο πλευρό του αγαπημένου του φίλου, Ζοσέ Μουρίνιο.

Φτάνει στα 39 κι όμως... γελάει με όσους τον θεωρούν τελειωμένο

Πριν από την τελευταία αναμέτρηση της ομάδας του Πιόλι για το φετινό πρωτάθλημα, απέναντι στην Κάλιαρι, ο Ζλάταν έχει 15 συμμετοχές ως βασικός σε 17 αναμετρήσεις στις οποίες έχει παραστεί στην ιταλική Λίγκα και τα 9G και 5Α της προσφοράς του ώστε η Μίλαν να έχει εξασφαλισμένο εισιτήριο για το Europa League τον φτάνει στο 1 γκολ ανά 95 λεπτά συμμετοχής του, ένα τρίμηνο πριν τα 39α γενέθλιά του!

Πριν από λίγο καιρό με ένα τρομερό βίντεο έδειξε τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ακόμα τις δυνάμεις και τον οργανισμό του, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Νομίζετε ότι ξόφλησα; Ότι η καριέρα μου τελειώνει σύντομα; Δεν με ξέρετε... Σε όλη μου τη ζωή έπρεπε να παλέψω. Κανείς δεν με πίστευε. Έπρεπε να πιστέψω στον εαυτό μου. Ορισμένοι ήθελαν να με ρίξουν κάτω αλλά με έκαναν πιο δυνατό. Άλλοι προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν, αλλά με έκαναν πιο έξυπνο.Και τώρα νομίζετε ότι ξόφλησα; Ένα έχω να σας πω... Δεν είμαι σαν εσάς, γιατί δεν είμαι εσείς. Είμαι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και... τώρα κάνω ζέσταμα».

Και επειδή ακριβώς είναι ο Ζλάταν, τον πιστεύεις! Κι ας έπρεπε να ξεπεράσει κι ένα σοβαρό πρόβλημα στη γάμπα ακριβώς μετά το lockdown λίγο πριν την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην Ιταλία. Δεν μασάει...

Το κείμενο αυτό θα κλείσει με τη μεγαλύτερη ατάκα που έχει για τον εαυτό του και την οποία επιβεβαιώνει κάθε φορά στο γήπεδο...

Ερωτηθείς για τους καλύτερους επιθετικούς στην Premier League, όταν ακόμα βρισκόταν κι εκείνος στο κορυφαίο πρωτάθλημα, άρχισε να λέει: «Ο Λουκάκου είναι δυνατός, ο Αγουέρο είναι καλός ως all-around επιθετικός...».

Ο δημοσιογράφος τον διέκοψε λέγοντας «εσύ δεν είσαι στους κορυφαίους;», για να πάρει την απάντηση: «Δεν συγκρίνεις τα λιοντάρια με τους κανονικούς ανθρώπους...».

Με το λιοντάρι από τη Σουηδία, δεν μπορείς να μπλέξεις...

 

Τελευταία Νέα