Το μεγαλύτερο “What If” των Ράπτορς (vid)

Το μεγαλύτερο “What If” των Ράπτορς (vid)

bet365

Τι θα γινόταν αν οι Βινς Κάρτερ και Τρέισι ΜακΓκρέιντι δεν έφευγαν ποτέ από το Τορόντο; Τα πάντα και τίποτα! To Gazzetta Weekend έχει τις απαντήσεις...

Οι Τορόντο Ράπτορς πρωταθλητές πέρυσι, ο Βινς Κάρτερ φέτος έβαλε τέλος στην 22χρονη καριέρα του. Συμβολισμοί και απτές αλήθειες περιέχονται σε αυτά τα γεγονότα. Η κατάκτηση της κορυφής του ΝΒΑ από την πρώην ομάδα του Κάρτερ “απαντά” στο υποθετικό ερώτημα “τι θα γινόταν αν οι Βινς Κάρτερ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι συνέχιζαν με τους Τορόντο Ραπτορς;”. Η απάντηση είναι μονολεκτική: πρωτάθλημα! Ήρθε το 2019 χωρίς αυτούς. Εάν έμεναν στο Τορόντο θα μπορούσαν να είναι αυτοί στη θέση των Λέοναρντ, Λόρι, Γκασόλ, Σιάκαμ και των υπόλοιπων που βρέθηκαν στην κορυφή του ΝΒΑ τη σεζόν που πέρασε. Η αποχώρηση του “Air Canada” από την ενεργό δράση φέρνει στο μυαλό αυθόρμητα εκείνη την περίοδο των “Πτερόσαυρων”. Το δίδυμο Κάρτερ-ΜακΓκρέιντι ανήκε σε αυτά που δικαίως υπόσχονταν πολλά για το μέλλον της ομάδας. Όπου και να έπαιζαν οι προσδοκίες δεν θα είχαν άλλο όριο πέρα από το πρωτάθλημα. Η ιστορία, βέβαια, γράφτηκε αλλιώς, όμως η απάντηση στο μεγαλύτερο “what if?” των Ράπτορς και ενδιαφέρον έχει και ευχαρίστηση δίνει στον κάθε μπασκετόφιλο.

Η δυαρχία δεν κράτησε αρκετά

Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι επιλέχθηκε από τους Ράπτορς στο νούμερο εννιά του ντραφτ το 1997. Τον επόμενο χρόνο τον βρήκε ο Βινς Κάρτερ. Ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα κατέληξε στο Τορόντο μέσω ανταλλαγής. Οι Καναδοί έστειλαν τον Αντουάν Τζέιμισον (τον είχαν διαλέξει στο νο4 του ντραφτ του 1998) στο Γκόλντεν Στέιτ και αντ’ αυτού πήραν τον Κάρτερ.

Για δύο σεζόν (1998-2000) τα ξαδέρφια θα βοηθούσαν την ομάδα του Καναδά να αλλάξει πρόσωπο, να γίνει πιο ανταγωνιστική, υπολογίσιμη δύναμη στο ΝΒΑ. Το 2000 μάλιστα οδήγησαν τον σύλλογο στο πρώτο του θετικό ρεκόρ (45-37) και στην πρώτη του παρουσία στα πλέι οφ (αποκλεισμός από τους Νικς στον πρώτο γύρο). Όλα έδειχναν καλά για το Τορόντο. Οι ΜακΓκρέιντι, Κάρτερ ήταν η αιχμή του δόρατος στην επίθεση, ενώ το υπόλοιπο ρόστερ απαρτιζόταν από έμπειρους παίκτες που δεν είχαν πρόβλημα να παραχωρήσουν το προσκήνιο στους δύο σούπερ σταρ. Δυστυχώς, αυτός ο συνδυασμός ταλέντου δεν θα κρατούσε για πολύ. Μετά τα πλέι οφ του 2000, ο ΜακΓρέιντι έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με τους Ορλάντο Μάτζικ. Το δέλεαρ της επιστροφής στον γενέθλιο τόπο, στη Φλόριντα, και η συνύπαρξη με τον Γκραντ Χιλ αρκούσαν για τον “T-Mac”. Έτσι, ο Βινς Κάρτερ έμεινε μόνος στους Ράπτορς.

Η σιγουριά του ΜακΓκρέιντ και η υπόθεση του Κόμπι

Ο “Air Canada” ανέλαβε τα ηνία και δεν τα πήγε άσχημα. Την επόμενη σεζόν, με αυτόν μπροστάρη οι Ράπτορς έφτασαν στα ημιτελικά της Ανατολής. Η πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής χάθηκε στο έβδομο παιχνίδι με τους Σίξερς για έναν πόντο! Τρία χρόνια μετά ο Κάρτερ έφυγε για τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και οι Καναδοί βρέθηκαν ξανά στη φάση της ανανέωσης και της ανοικοδόμησης.

Το εκρηκτικό δίδυμο έκανε αισθητή την παρουσία του στα χρόνια που ακολούθησαν, όμως το “τι θα γινόταν αν…” δεν είχε φύγει από το μυαλό τους. Ο ΜακΓκρέιντι σε συνέντευξη του το 2011 είχε πει ότι αν βρισκόταν στην ομάδα το 2001, οι Ράπτορς όχι μόνο δεν θα έχαναν τη σειρά από τους Σίξερς, αλλά θα έφταναν ως τους τελικούς του ΝΒΑ! Δεν έχει άδικο. Η σειρά για το Τορόντο χάθηκε για ένα σουτ στο έβδομο παιχνίδι. Η σιγουριά του “T-Mac” επιβεβαιώνεται και από τον Κόμπι Μπράιντ. Ο “ΚΒ” είχε εκφράσει τη γνώμη πως αν αυτή η ομάδα (σ.σ των Ράπτορς) έμενε ενωμένη θα κέρδιζε πρωταθλήματα.

Η υπόθεση του Κόμπι έχει ενδιαφέρον. Η παρουσία των Κάρτερ, ΜακΓκρέιντι σίγουρα θα ικανοποιούσε το φιλοθεάμον κοινό, σίγουρα η ομάδα θα ήταν ανταγωνιστική και μακριά από τις τελευταίες θέσεις της Ανατολής. Οι ενστάσεις πολλές. Θα μπορούσε η διοίκηση να αντέξει δύο “βαριά” συμβόλαια; Θα μπορούσε το προπονητικό επιτελείο να φτιάξει ισχυρή ομάδα όταν οι δύο σούπερ σταρ στην ουσία δεν διέφεραν αγωνιστικά; Θα πλαισιώνονταν από αξιόπιστους γκαρντ (Άλβιν Ουίλιαμς) και φόργουορντ/σέντερ; (Άντονιο Ντέιβις). Αυτό που απαντήθηκε με σιγουριά ήταν “ποιοι έκαναν το μπάσκετ δημοφιλές στον Κανάδα;”. O “T-Mac” και ο “Air Canada”.

Πηγή

-“What if Vince Carter and Tracy McGrady had stayed with the Toronto Raptors?” [bleacherreport.com]

 

Τελευταία Νέα