#Μένουμε_λίγο_ακόμα_Σπίτι κι απολαμβάνουμε TV! (vids)

Χρήστος Κιούσης
#Μένουμε_λίγο_ακόμα_Σπίτι κι απολαμβάνουμε TV! (vids)

bet365

O κορονοϊός συνεχίζει να είναι... έξω από την πόρτα μας, εμείς παραμένουμε σπίτι και ο Χρήστος Κιούσης έρχεται στο G-Weekend με νέο «πακέτο» τηλε-προτάσεων για τις ώρες της καραντίνας!

Η τηλεόραση στις μέρες του κορονοϊού γνωρίζει χρυσές εποχές με ενδεικτικό νούμερο τις 16 εκατομμύρια νέες συνδρομές Netflix και τα υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης στα ελευθέρα δίκτυα. Οι περισσότεροι φυσικά ανυπομονούμε να ξεχυθούμε σε βόλτες, εκδρομές, βραδινά ποτά στα γνωστά μας στέκια αλλά επειδή όλα αυτά θα αργήσουν σχετικά να συμβούν, απομένουν μερικές (λίγες ελπίζω) εβδομάδες που η μικρή ή μεγαλύτερη για κάποιους οθόνη παραμένει αχώριστος σύντροφος στην καραντίνα!

Μια που ξανασυναντιόμαστε στο Gazzetta Weekend Journal ιδού μερικές προτάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Giri / Haji

Μια γιαπωνέζικη γκανγκστερική σειρά πιο φιλική όμως στο κοινό, αφού διαδραματίζεται κυρίως στο Λονδίνο και η «σκληρή» ιαπωνική γλώσσα εναλλάσσεται με την αγγλική αργκό. Εξαιρετικές ερμηνείες, οι αγγλόφωνοι χαρακτήρες βγαλμένοι από ταινίες του Γκάι Ρίτσι, στοιχεία mangaπου δίνουν μια ωραία καλλιτεχνική πινελιά συμπυκνώνοντας αφήγηση και σύνδεση με τα προηγούμενα και μια υπέροχη σεκάνς χοροθεάτρου που σε βρίσκει ανυποψίαστο και σε αναγκάζει να χειροκροτήσεις την τόλμη του σκηνοθέτη. Συστήνω ανεπιφύλακτα!

Dublin Murders

Ιρλανδική crimeσειρά που έχει το καλό ότι σε μεταφέρει στο άλλο μεγάλο νησί με μια κλασική υπόθεση: εξαφανισμένα παιδιά τη δεκαετία του 80 κι ευκαιρία για εξιχνίαση με ένα φρέσκο πτώμα έφηβης που θα αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Ήρωες, αντί – ήρωες κι ένα φινάλε όχι προβλέψιμο ευτυχώς. Δυο τρεις εξαιρετικές ερμηνείες που διαπλέκονται σε δυο ξεχωριστές αφηγήσεις, μια που όλη η σειρά βασίζεται σε δυο ξεχωριστές νουβέλες byTana French. Το βλέπετε ευχάριστα αν και καταλαβαίνω το παράδοξο όταν παραπάνω γράφω για «φρέσκο πτώμα έφηβης». Οι λάτρεις του είδους με καταλαβαίνετε ελπίζω…

Hidden

Αργό. Πολύ αργό. Οι ερμηνείες αρκετά καλές. Μεταφερόμαστε στην Ουαλία όπου αν δεν το γνωρίζετε ομιλούν την αγγλική αλλά και την ουαλική που ανάθεμα αν καταλαβαίνω με ποια άλλη γλώσσα του κόσμου σχετίζεται. Ήλιο δε θα δουν τα μάτια σας ούτε για δείγμα, μάλλον με στεγνωτήρια στεγνώνουν τα ρούχα και τα εγκλήματα στη βρετανική επαρχία. Προσπαθώντας να μη σας αποθαρρύνω να το δείτε, ενδείκνυται για όσους πάσχουν από αϋπνίες γιατί στο 2ο , βαριά 3ο επεισόδιο θα σας «ψιλοπάρει», δεν μπορώ να υποσχεθώ τι όνειρα θα δείτε στον ύπνο σας. Για crime – junkie σαν εμένα η σειρά είναι μια χαρά!

Fauda- Season 3

Έχω ξαναγράψει για την σειρά περί ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, αραβικών εξτρεμιστικών οργανώσεων, θρησκευτικού μίσους και προσωπικών διενέξεων. Εδώ το πράγμα πάει σε προσωπική βεντέτα κι η φάση αγριεύει χωρίς πάλι να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρα καλός ή κακός! Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, ναι η σειρά θα μπορούσε να τελειώσει ωραιότατα στο τέλος του 2ου κύκλου αλλά 1ον αφού βγήκε και Τρίτη σεζόν ας τη δούμε και 2ον αν δεν έχετε δει τις προηγούμενες ευκαιρία να το πάρετε ένα ΣΚ σερί, για να σπάσει και λίγο το αυτί σας με κάτι άλλο πλην αγγλικών. Προσωπικά ψοφάω για ό,τι εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή (και το βλέπω από μακριά), οπότε η ευθύνη της επιλογής δική σας.

Homeland - Season 8

Δεν είμαι αντικειμενικός σας προειδοποιώ. Μια από τις top 5 μου σειρές ever γραμμένη από χέρια που σίγουρα γράφουν «από μέσα». Τι εννοώ; Ε δεν μπορεί να πηγαίνεις για παραγωγή επεισοδίων πριν γίνουν μερικά πραγματικά γεγονότα και να προβάλλεις επεισόδια λίγο αφού κάποια πράγματα έχουν συμβεί στην πραγματικότητα. Για να μην αναφερθώ στην εκνευριστικά καλή στο ρόλο της διπολικής πρωταγωνίστρια και για να μη σταθώ στον αγαπημένο μου Mandy Patinkin που ευτυχώς έγκαιρα εγκατέλειψε το Criminal Minds για τη σειρά που έγινε η αγαπημένη του Μπαράκ Ομπάμα! Αν υπάρχει έστω κι ένας που δεν έχει δει ποτέ του Homeland, να ξέρεις ρε φίλε/η, σε ζηλεύω πάρα πολύ που μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή. Δεν χάνεται!

 

Τελευταία Νέα