«Ο φόβος μου για τους παίκτες είναι κυρίως για την υγεία τους»!

Δημήτρης Τομαράς
«Ο φόβος μου για τους παίκτες είναι κυρίως για την υγεία τους»!

bet365

Ο agent παικτών Πιέρ Ισά, μιλάει αποκλειστικά στο G-Weekend για όλους και για όλα! Εκφράζει τους φόβους του για τον covid-19, αναφέρεται στην επόμενη μέρα της πανδημίας, στο δίδυμο Μπα - Σισέ αλλά και τον Καμαρά!

Είναι άνθρωπος που ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει παίξει μπάλα τόσο στο εξωτερικό όσο στην Ελλάδα και έχει δουλέψει στον σχεδιασμό και το στήσιμο ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, που ήταν μεγάλο... σχολείο για εκείνον. Είναι ο Νοτιοαφρικανός Πιέρ Ισά. Ο μάνατζερ με την γαλλική παιδεία και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά, ο Ουσεϊνού Μπα, ο Παπέ Σισέ ή ακόμα και ο Φοντέ Καμαρά. Νέα αλλά και μελλοντικά αστέρια. Είναι όμως και ο Ισά που προβληματίζεται με τον κορονοϊό και φοβάται για την υγεία των παικτών του αλλά και γενικά των ποδοσφαιριστών.

Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα έχει να πει αποκλειστικά στο G-Weekend!

- Κατά την γνώμη σας να περιμένουμε μεγάλη οικονομική ζημία στο ποδόσφαιρο λόγω του ιού;

Κατά την γνώμη μου ναι ο ιός έχει επηρεάσει τους πάντες ανά τον κόσμο και σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Σε όλους μας λείπει το ποδόσφαιρο: στους παίκτες, στους φίλαθλους και σε όλους τους ανθρώπους γύρω από το άθλημα. Είναι μία μεγάλη παύση για το ποδόσφαιρο, όμως για μένα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε θετικοί και να δούμε το πως έστω και σταδιακά και αργά θα επανέλθουμε. Μπορεί να επηρεάσει το οικονομικό σκέλος για ένα διάστημα αλλά προσωπικά είμαι σίγουρος πως μέσα από αυτό το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο δυνατό και θα λάμψει ξανά!!!

Πως εκτιμάτε ότι θα επηρεαστούν τα συμβόλαια και οι μισθοί από μεριάς περικοπών;

Δεν πιστεύω ότι τα συμβόλαια θα επηρεαστούν πραγματικά διότι όλοι βρίσκουν λύσεις. Για παράδειγμα 'παγώνουν' κάποιες πληρωμές για ένα διάστημα, μέχρι να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο και να πληρωθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έτσι τα συμβόλαια μακροθπρόθεσμα θα εξακολουθήσουν να ΄τρέχουν' κανονικά. Φυσικά τα μπάτζετ των ομάδων θα εξαρτηθούν κυρίως από τα τηλεοπτικά, τους χορηγούς και τις πωλήσεις εισιτηρίων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλες οι Λίγκες και οι ομάδες να το δουν για να βρουν μία λύση.

Γενικότερα ποια είναι η δική σας εκτίμηση για το τι πρέπει να περιμένουμε στην συνέχεια;

Θεωρώ πως μόλις οι κυβερνήσεις δώσουν το ΟΚ για να αρχίσουν οι προπονήσεις τότε και το ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει πάλι και τα πράγματα θα αρχίσουν να οδηγούνται εκ νέου προς τη κανονικότητα και με προτεραιότητα να τελειώσει η σεζόν και να πάμε στην επόμενη. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουν και οι φίλαθλοι να πάνε στο γήπεδο και να στηρίξουν από κοντά τις ομάδες τους.

Ως ένας έμπειρος και γνωστός μάνατζερ τι έχετε ως πιο μεγάλο φόβο αυτήν την περίοδο;

Για να είμαι ειλικρινής ως μάνατζερ ο μοναδικός μου φόβος είναι η υγεία των παικτών μου. Να είναι 100% ασφαλείς στις ζωές τους, διότι είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά για μένα αυτήν την στιγμή.

Αυτό που έγινε με τον Σισέ (το πρόβλημα υγείας του) ήταν κάτι το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και ως οικογένεια που είμαστε στην Playeleven είμαι πολύ περήφανος το πόσο γρήγορα επανήλθε και έπαιξε. Μόλις έναν μήνα αφότου ξανάρχισε προπονήσεις ήταν ο κορυφαίος παίκτης απέναντι στην Άρσεναλ. Δεν σκεφτόμασταν πια ότι ήταν άρρωστος για 4 μήνες. Αυτό με έκανε πολύ περήφανο. Τέτοια πράγματα με κάνουν περήφανο.

Πόσο πολύ θεωρείτε ότι έχει επηρεαστεί η αγορά και τι ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι η μεταγραφική περίοδος θα μεγαλώσει;

Η αγορά θα επηρεαστεί κυρίως για ομάδες με χαμηλό μπάτζετ. Όμως και εκεί θεωρώ πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά από την στιγμή που UEFA και FIFA βοηθούν σε τομείς όπως το financial fair-play, με οικονομική ενίσχυση προς στις Λίγκες και συζητούν ή θα εφαρμόσουν πιο μεγάλη σε διάρκεια μεταγραφική περίοδο. Αυτό δείχνει πως θέλουν να βοηθήσουν τις ομάδες να μπορέσουν να ξοδέψουν χρήματα και να κάνουν μεταγραφές.

Πόσο βοήθησε την πορεία σας το πέρασμά σας από τον Ολυμπιακό;

Η δουλειά μου στον Ολυμπιακό ήταν μία τρομερή εμπειρία. Μία εξαιρετική εμπειρία με συγκεκριμένους στόχους για τον σύλλογο και την ομάδα. Να κάνουμε το ρόστερ πιο νεανικό, να αναπτύξουμε, να αναδείξουμε και να πουλήσουμε παίκτες και φυσικά σε αυτό το διάστημα να πάρουμε και τον τίτλο. Στο τέλος να αφήσουμε την ομάδα σε μία υγιή και καλή κατάσταση και το ρόστερ με παίκτες που να έχουν και μεταπωλητική / μελλοντική αξία. Έτσι μπορώ να πω ότι όλα έγιναν όπως τα θέλαμε και τα περιμέναμε.

Στην Ευρώπη πολύς κόσμος μιλάει και σχολιάζει παίκτες σας στον Ολυμπιακό. Τον Μπα, τον Καμαρά και τον Παπέ Σισέ. Πως νιώθετε για αυτό και τι περιμένετε για το μέλλον τους;

Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ παίκτες όπως ο Μπα, ο Σισέ και ο Καμαρά! Διότι πάνω απ' όλα είναι καλά παιδιά αλλά και πολύ καλοί παίκτες που ακόμα εξελίσσονται. Είμαι πολύ περήφανος για τις προσπάθειές τους και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά. Είμαι σίγουρος πως το μέλλον και η μοίρα τους ποδοσφαιρικά θα είναι σε μεγαλύτερες Λίγκες στην Ευρώπη. Για αυτά τα παιδιά όμως ο καλύτερος δρόμος ήταν να πάρουν εμπειρίες από μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, οπότε όλη αυτή η πείρα θα τους βοηθήσει για το μέλλον για τις καριέρες τους. Μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά στο διάστημα που μεγάλωνε και η εταιρεία μας διότι την άνοιξα έναν χρόνο αφότου είχα φύγει από τον Ολυμπιακό. Είναι μέρος του πρότζεκτ μας και η σχέση μας δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο. Έχουμε δεσμούς 'οικογένειας' και πέρα από το ποδόσφαιρο.

Έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων αλλά και των media σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι καλό και για αυτούς και για τον Ολυμπιακό. Είναι σπάνιο να βλέπεις δύο κεντρικούς αμυντικούς από την ίδια Εθνική να παίζουν μαζί και ο Ολυμπιακός σήμερα έχει πιθανώς το πιο καλό αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη. Είδαμε όλοι μας με ποιες ομάδες έπαιξαν στην Ευρώπη. Ο Μαντί Καμαρά από την άλλη μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση. Όπου και να τον βάλει ο κόουτς και έτσι είναι φυσιολογικό πολλές ομάδες να τον θέλουν. Έδειξε το ταλέντο του από το ντεμπούτο του και δεν θα σταματήσει τώρα. Θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα.

Στην καραντίνα φανταζόμαστε πως οι τρεις αυτοί παίκτες επικεντρώθηκαν πολύ στις ατομικές τους προπονήσεις.

Στην διάρκεια της καραντίνας είχαμε προμηθευτεί και τους πήγαμε και διαδρόμους (εκτός από τα μηχανήματα που έδωσε ο Ολυμπιακός εννοεί και μιλάει για μηχανήματα για τρέξιμο). Έτσι έχουν παραμείνει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δουλεύουν διαρκώς σκληρά και είναι επικεντρωμένοι στους στόχους τους.

Θεωρείτε πως η αγορά στην Ligue 2 της Γαλλίας είναι στις καλύτερες στην Ευρώπη;

Ναι η Ligue 2 και γενικά η Γαλλία έχει μία καλή αγορά. Το καταλαβαίνει κανείς όταν βλέπει το πόσο πολύ αγοράζουν από εκεί Γερμανοί και Άγγλοι.

Για το τέλος τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε για την συνέχεια.

Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει για ένα διάστημα και λείπει σε όλους μας. Οπότε θεωρώ και πιστεύω πως όλοι μας θα είμαστε πιο ενθουσιώδεις από ποτέ όταν ξεκινήσει και πάλι και ελπίζουμε να δούμε ξανά σύντομα το παιχνίδι να παίζεται στα γήπεδα!

 

Τελευταία Νέα