#ΜένουμεΣπίτι και προπονούμαστε με 5 φθηνά εργαλεία γυμναστικής (pics & vid)

Gazzetta team
#ΜένουμεΣπίτι και προπονούμαστε με 5 φθηνά εργαλεία γυμναστικής (pics & vid)

bet365

ΟΚ, είμαστε φρόνιμοι, δεν κυκλοφορούμε άσκοπα, αλλά δεν «σαπίζουμε» και στον καναπέ. Το Gazzetta Weekend και δύο έμπειροι fitness coaches σου προτείνουν πέντε απλές και προσιτές αγορές, ώστε να συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και στο σπίτι.

Η εύκολη δικαιολογία είναι το «Και τι να κάνω στο σπίτι, αφού δεν έχω τα όργανα του γυμναστηρίου;». Ισως παλαιότερα να ίσχυε. Πλέον όμως, στο εμπόριο, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις εύκολα και πολύ οικονομικά τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις πάρα πολύ ωραίες και αποτελεσματικές προπονήσεις. Αλλωστε οι μύες και ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνονται διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά βάρη ή στην άσκηση μέσω πιο απλών οργάνων. Το gazzetta.gr και οι fitness coaches Γιώργος Μπαλωμένος, Σοφία Γκότζη, σας προτείνουν πέντε εναλλακτικές και πάνω απ’ όλα φθηνές και πρακτικές επιλογές…

1.FIT BALL ή swiss ball (Ελβετική μπάλα).
Οικονομικό & χρήσιμο. Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο ενεργοποίησης του πυρήνα και συγκεκριμένα του εγκάρσιου κοιλιακού. Βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό, χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Ενεργοποιεί όλο το σώμα κάτι που είναι τρομερά χρήσιμο στις μέρες εργασίας από το σπίτι και τη λάθος στάση σώματος με το λαπτοπ στον καναπέ ή το κρεβάτι. Εννοείται είναι ό,τι καλύτερο για τις εγγύους.

2. ΣΚΟΙΝΑΚΙ
Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και ένα όργανο με το οποίο μπορεί ο καθένας να προπονηθεί με ασφάλεια σπίτι του και να κάψει λίπος. Προθέρμανση ή βασική προπόνηση. Εσύ επιλέγεις που και πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Ποιοτική καρδιοαναπνευστική άσκηση που ανεβάζει τους παλμούς και τον αριθμό των θερμίδων που καις στα ύψη. Μπορείς να κάψεις μέχρι 760 θερμίδες/ώρα. Και με τόσο σπιτικό φαγητό, είναι δεδομένο ότι αυτές τις καύσεις τις χρειάζεσαι.

3. MINI BANDS
Το πιο απλό και το πιο πολυχρηστικό εργαλείο. Προσφέρει πληθώρα ασκήσεων κυρίως για ενδυνάμωση γλουτών κ ποδιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και για το πάνω μέρος του κορμιού. Δεν υστερούν σε καμία περίπτωση σε σχέση με τα βάρη, καθώς μας δίνουν το πλεονέκτημα να δουλεύουμε από πολλές γωνίες σε κάθε άσκηση.


4. ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΤ
Το στρώμα γυμναστικής Mat αποτελεί την πλέον βέλτιστη λύση για την εκτέλεση προγραμμάτων Yoga & Pilates, κοιλιακών ή διατάσεων. Ξαπλώστε, συγκεντρωθείτε, μην αφήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να τεμπελιάσει στη βολή του στρώματος. Κάντε τις προπονήσεις σας πιο άνετες, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο έντονες!

5. THERABAND CLX
Είναι το απόλυτο πολυεργαλείο εκγύμνασης, που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια πάρα πολλά όργανα γυμναστικής. Έχει απεριόριστο ασκησιολόγιο για όλο το σώμα. Θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο στην προπόνηση για ενδυνάμωση, ενώ υπάρχει εξαιρετική εφαρμογή για κινητά.


Γενικότερα, για όλα τα παραπάνω, θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε απεριόριστες προτάσεις ασκήσεων στο youtube. Αυτή την εποχή άλλωστε όλοι οι γυμναστές έχουν φροντίσει να βομβαρδίσουν με βιντεάκια για κάθε μέρος του σώματος και για κάθε μία από τις πέντε προτάσεις μας. Πειραματιστείτε, ενεργοποιηθείτε και κάντε δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο που βρήκατε για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε άλλωστε πόσες φορές είχατε ευχηθεί να τον είχατε…Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μπαλωμένο από το ARENA OAKA STADIUM

Τη Σοφία Γκότζη

Και τη Physiomart για τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια με το ασκησιολόγιο!

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα