Οι αγαπημένοι μου συγγραφείς! (pics)

Οι αγαπημένοι μου συγγραφείς! (pics)

bet365

Το έργο τους πολύτιμο, αναντικατάστατο και απαραίτητο αυτές τις μέρες. Δημιουργοί παντοτινοί, σύντροφοι σίγουροι, ξεχωριστοί. Αξίζει να τους ανακαλύψετε μέσα από το G-Weekend!

Οι μέρες του υποχρεωτικού εγκλεισμού είναι μέρες ανακάλυψης, αξιολόγησης, δοκιμασίας. Το “Μένουμε Σπίτι” σαν εκκρεμές κινείται και από συμβουλή γίνεται διαταγή και μέχρι να βρει τη θέση του ως διαφημιστικό σλόγκαν θα περάσει καιρός. Σαν εκκρεμές και η ζωή μας κινείται από την ψυχραιμία και την υπομονή στη νευρικότητα και την ανυπομονησία. Η ανάγκη και η ευθύνη υπερτερούν και τα βιβλία γίνονται καταφύγιο. Βοηθούν να ξεπεραστεί η σύγχυση και η κούραση.

Τα βιβλία, οι συγγραφείς, οι μεγάλοι συγγραφείς που είναι πάντα αναγκαίοι. Την περίοδο αυτή έχεις την ευκαιρία να τους να βρεις ξανά. Τους διαβάζεις και επιβεβαιώνεις αυτό που ήξερες, η επιθυμία μεγαλώνει και στον χρόνο που έχει φτιάχνεις τη λίστα με τους δικούς σου, αγαπημένους, συγγραφείς. Για τον γράφοντα πέντε είναι οι συγγραφείς που έχουν μόνιμη θέση στη βιβλιοθήκη και στις προτιμήσεις του. Στείλτε μας τους δικούς σας.

Έντγκαρ Άλαν Πόε

Στον σύντομο βίο του πρόλαβε και έγραψε τα πάντα! Διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, σάτιρες… Το αστυνομικό μυθιστόρημα του ανήκει, ο τρόμος, το μυστήριο υπό τις διαταγές του. Ο ποιητικός του λόγος πέρασε στην αθανασία. Κυριότερα έργα του: “Το Κοράκι”, “Ο χρυσός σκαραβαίος”, “Η πτώση του οίκου των Άσερ”, “Ο μαύρος γάτος”, “Οι φόνοι της οδού Μοργκ”.

Φραντς Κάφκα

Το όνομα και μόνο αρκεί για να καταλάβεις το λογοτεχνικό μέγεθος. Ο συγγραφέας που κατάλαβε και απεικόνισε με τον καλύτερο τρόπο την εσωτερική μοναξιά, τον ακαθόριστο τρόμο, τον απροσδιόριστο εφιάλτη. Το επίθετο “καφκικός” απαντά σε πολλές αγωνίες και απορίες μας ακόμη και σήμερα. Κυριότερά έργα του: “Η δίκη”, “Η μεταμόρφωση”, “Στη σωφρονιστική αποικία”, “Ο πύργος”.

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ο συγγραφέας που είδε τη ρωσική ψυχή σε όλο της το μεγαλείο και την ταπεινότητα. Δεν υπήρξε άλλος σαν αυτόν. Οι κόσμοι που έστησε, ακόμη και σήμερα, είναι τόσο ζωντανοί που τους νιώθεις δίπλα σου. Ανεπανάληπτος ψυχογράφος, μοναδικός στην κατανόηση και σκιαγράφηση χαρακτήρων. Κυριότερα έργα του: “Έγκλημα και τιμωρία”, “Ο ηλίθιος”, “Οι δαιμονισμένοι”, “Αναμνήσεις από το υπόγειο”.

Χανς Φάλαντα

Το όνομα του μπορεί να μην λέει πολλά στο μεγαλύτερος μέρος του αναγνωστικού κοινού. Κακώς. Τα βιβλία του αξίζουν να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σας. Ο Φάλαντα κατάλαβε πολύ καλή την εποχή του, ιδιαίτερα την περίοδο του Μεσοπολέμου. Κυριότερα έργα του: “Ο πότης”, “Και τώρα, ανθρωπάκο;”, “Μόνος στο Βερολίνο”.

Ουίλιαμ Μπάροουζ

Ο πατέρας του λογοτεχνικού ρεύματος των “Μπητ”. Ο Μπάροουζ έφτασε σε σημεία του ανθρώπινου ψυχισμού που κανείς δεν έχει πλησιάσει. Πολυδαίδαλες διαδρομές, δυστοπικά τοπία, άγριες ανθρώπινες απεικονίσεις. Μια αλήθεια εντυπωσιακή μα και δύσκολη. Συγγραφέας που έζησε και έγραψε εκτός ορίων. Κυριότερα έργα του: “Γυμνό γεύμα”, “Τζάνκι”, “Queer”.

 

Τελευταία Νέα