Φάε, πιες, γέλα και... “Βρες τον δολοφόνο”

Gazzetta team
Φάε, πιες, γέλα και... “Βρες τον δολοφόνο”

bet365

Το Gazzetta Weekend κάθισε σε ένα πρωτότυπο “Δείπνο μυστηρίου” δεν έλυσε τους γρίφους, αλλά πέθανε στο γέλιο, έφαγε υπέροχα και σου συνιστά να μην χάσεις την πιο διαδραστική παράσταση που έχεις δει ποτέ.

Μυστήριο, παιχνίδι και γέλιο. Γέλιο αστείρευτο, από αυτά που σε κάνουν να αισθανθείς ότι κούρασες ευτυχισμένα όλους τους μύες του προσώπου σου. Τι κι αν δεν ήξερες ότι θα συνέβαινε αυτό; Και μόνο το όνομα της παράστασης σε προϊδέαζε ότι θα έπρεπε να εξωτερικεύσεις τον πολύπλευρο ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου. Βασικά συνέβη κι αυτό, αλλά απογειώθηκε από την απόλυτη συνδυαστική απόλαυση. Και όταν λέμε συνδυαστική, εννοούμε ίντριγκα, χιούμορ και ένα υπέροχο δείπνο: αυτό που τόσο αρμονικά και ρεαλιστικά οι συντελεστές ονόμασαν “Δείπνο μυστηρίου”.

Το έργο “HOTEL” από την ομάδα “Βρες τον δολοφόνο” είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση, όπου το κοινό ανακρίνει τους ηθοποιούς, αναζητά αποδεικτικά στοιχεία, κατονομάζει τους ενόχους με επιχειρήματα, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό τους σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, το “El Convento del Arte”, στο Μεταξουργείο. Δεν υπάρχει περιορισμός στα άτομα που μπορούν να παίξουν σε κάθε παρέα, ενώ η συνολική διάρκεια της εμπειρίας είναι 2.30 περίπου ώρες.

Μόνο που σε αυτήν την τόσο ξεχωριστά καλοδουλεμένη δομημένη παράσταση με ένα τόσο πρωτότυπο σενάριο, ίσως το πιο ενδιαφέρον να βρίσκεται τελικά στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό των πρωταγωνιστών της. Στο δεύτερο σκέλος, οι ηθοποιοί αλληλεπιδρούν τόσο υπέροχα με το κοινό και αυτό που βγαίνει είναι η πιο ξεκαρδιστική ειρωνεία που θα μπορούσες να δεχτείς. Η πλοκή μπλέκει με το κοινό κι εκείνο γίνεται μέρος της ιστορίας με τον πιο αστείο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να είσαι δηλωμένος φαν των αστυνομικών διηγημάτων και των μυστηρίων, ώστε να μπεις στη διαδικασία να επισκεφτείς τον εκπληκτικό χώρο του “El Convento del Arte”. Το όλο κόνσεπτ θα σε ενθουσιάσει και θα σε βάλει στο... τριπάκι να σημειώνεις στοιχεία και απαντήσεις, ώστε να λύσεις τον γρίφο. Η αλήθεια είναι ότι το πιθανότερο είναι ότι εσύ και η παρέα σου θα αποτύχετε παταγωδώς να βρείτε τον δολοφόνο, αλλά τελικά τα σχόλια που θα εισπράξετε από τους πρωταγωνιστές, θα είναι και η αποκορύφωση της βραδιάς.


ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ... ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ιδέα γεννήθηκε το 2012, όταν η θεατρική παραγωγός Φιλιώ Λαζανά συμμετείχε σε ένα παιχνίδι μυστηρίου στην Αγγλία κι ενθουσιάστηκε με αυτό. Εναν χρόνο αργότερα, αποφάσισε με το σύζυγό της, Γιάννη Πιττά, να ξεκινήσουν το «Βρες τον Δολοφόνο», συνδυάζοντας το θέατρο, το παιχνίδι και το φαγητό σε ένα πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα δρώμενο.

Απευθύνθηκαν στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σαρακατσάνη, ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα τους από την πρώτη στιγμή. Από το 2013 συνεργάζονται με τη θεατρική ομάδα των Abovo, που φημίζεται για την κωμική της φλέβα και έχουν φιλοξενήσει περισσότερους από 20.000 θεατές που προσπάθησαν να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο τρώγοντας! Το θεατρικό δείπνο μυστηρίου HOTEL, που φιλοξενείται στο El Convento del Arte, είναι η 9η παραγωγή του «Βρες τον Δολοφόνο».




Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Οι πύλες του ξενοδοχείου ανοίγουν για πρώτη φορά και υποδέχονται τους τυχερούς καλεσμένους. Το ξενοδοχείο που είναι χτισμένο πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία… ονειροθεραπείας: μέσα από τα όνειρα, η ψυχή των καλεσμένων ταξιδεύει και επικοινωνεί με πνεύματα και παλιές ψυχές! Το ξενοδοχείο όμως κρύβει ένα μυστικό. Κάτι το είχε στοιχειώσει και τα εγκαίνιά του θα το απελευθερώσουν. Όταν οι καλεσμένοι αρχίσουν να πεθαίνουν, ο ένας μετά τον άλλον, το ειδυλλιακό διήμερο θα μετατραπεί τελικά σε εφιάλτη.
Ανάμεσά σε καλεσμένους και προσωπικό κρύβεται ένα φάντασμα που θέλει να πάρει τις ψυχές τους.

Ανάκρινε τους καλεσμένους και βρες ποιος είναι το φάντασμα – δολοφόνος!

Κι εσείς…
Αναλαμβάνετε ρόλο… ντετέκτιβ: αξιολογείτε τα στοιχεία που σας δίνονται, ανακρίνετε τους ηθοποιούς , οι οποίοι έρχονται στο τραπέζι σας (ρωτήστε ό,τι θέλετε, θα απαντήσουν αυθόρμητα αυτοσχεδιάζοντας) και λύνετε τους γρίφους για να βρείτε το φάντασμα που κυκλοφορεί ανάμεσά σας.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν τα καταφέρετε, το σίγουρο είναι ένα: Θα γελάσετε τόσο που θα θυμάστε για πολύ καιρό αυτό το Δείπνο Μυστηρίου!




ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Γιάννης Σαρακατσάνης
Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζερίτης, Μαρία Μπαλούτσου, Πένυ Παπαγεωργίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης
Φωτογραφία: Νικόλας Μάστορας
Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου
Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Μπαλοθιάρη | Skafandro

Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο
Πού; El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (πλησίον Μετρό Μεταξουργείο).
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 21.00 (έως 12/4)
Διάρκεια: 2-2.30 ώρες

Είσοδος: 17 € με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό, 26 € με δείπνο (στην τιμή του μενού δεν συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση ποτού)
Κρατήσεις: 6943 770690,
[email protected] και μέσω www.viva.gr
Πληροφορίες παραστάσεων: https://www.vrestondolofono.gr/product-category/live-deipno-mystiriou/

 

Τελευταία Νέα