ΟΦΗ - Ατρόμητος: Εκεί ποντάρουν Κρητικοί και Περιστεριώτες στον... τελικό του Ηρακλείου!

Νίκος Μαρούδας
ΟΦΗ - Ατρόμητος: Εκεί ποντάρουν Κρητικοί και Περιστεριώτες στον... τελικό του Ηρακλείου!

bet365

ΟΦΗ κι Ατρόμητος δίνουν την Δευτέρα έναν... τελικό στο Γεντί Κουλέ με τον νικητή ίσως να παίρνει τον πρώτο λόγο για την 6η θέση και την είσοδο στα play off! Το GWJ αναλύει τα πέντε σημεία που ποντάρουν για τη νίκη οι δύο αντίπαλοι.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για ΟΦΗ κι Ατρόμητο! Οι δύο ομάδες παίζουν ίσως όλη τους την σεζόν στο παιχνίδι του Γεντί Κουλέ, καθώς ο νικητής πιθανότατα θα έχει και τον πρώτο λόγο για την εξάδα και την είσοδο στα play off που εκτός τρομερού απροόπτου ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό εισιτήριο (αν η τιμωρία του Παναθηναϊκού δεν αναιρεθεί κι αν το Κύπελλο δεν πάει στα χέρια ομάδας εκτός εξάδας).

Με τα δεδομένα αυτά, κι ενώ όλοι αναμένουν την κατάληξη της υπόθεσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ΟΦΗ κι Ατρόμητος ετοιμάζονται να τα παίξουν όλα στο παιχνίδι της Δευτέρας γνωρίζοντας πως ο ηττημένος... χάνεται! Ειδικά αν σε αυτή τη θέση βρίσκονται οι Περιστεριώτες, τότε μετα θα αναζητούν ε΄να μικρό θαύμα! Το GWJ αναλύει τα σημεία στα οποία θα ποντάρουν δύο αντίπαλοι ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στην υπέρ πολύτιμη νίκη το απόγευμα της Δευτέρας...

Τα 5 σημεία που ποντάρει ο ΟΦΗ

1) Στον παράγοντα έδρα. Στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ δείχνει σε θέση να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Εκεί κέρδισε φέτος, μεταξύ άλλων, ΑΕΚ, Αρη, Ξάνθη και έχει κάνει μόλις ένα κακό ματς, εκείνο με τον Βόλο. Εμεινε «άσφαιρος» μόνο κόντρα στους δύο πρωτοπόρους (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) και το «Θ. Βαρδινογιάννης » είναι ένα... δύσκολο γήπεδο για να περάσει ο οποιοσδήποτε.

2) Διαθέτει επιθετικό πλουραλισμό. Οχι γιατί μετρά στο πρωτάθλημα 9 διαφορετικούς σκόρερ (το νούμερο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο), αλλά επειδή δεν διαθέτει 1-2 παίκτες με πολλά γκολ και τους υπόλοιπους «κομπάρσους» στο παραγωγικό σκέλος. Ο Φιγκερέιδο είναι το πρώτο του «κανόνι» με 7 γκολ, αλλά οι Τσιλιανίδης, Σεμέδο ακολουθούν με 6, οι Νέιρα, Μάνος, Ναμπί έχουν από 3 και «βρίσκει» παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

3) Υπολογίζει (ταυτόχρονα) σε Νέιρα, Ναμπί. Αν κάτι χαρακτήριζε τους κρητικούς στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι πως στον άξονα έπαιζαν με δύο «10άρια», τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον εκάστοτε φορ και τον Νέιρα ως «8άρι» στο πλευρό του Μεγιάδο. Στην πορεία οι τραυματισμοί που υπέστησαν και οι τρεις, «χάλασε» τη χημεία του άξονά τους, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν, Ο Ναμπί αγωνίστηκε ως αλλαγή με ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, ο Νέιρα που χτύπησε στην Τούμπα μπήκε την Παρασκευή σε φουλ ρυθμούς και εκτός απρόοπτου θα είναι και οι τρεις βασικοί, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

4) Στην παράδοση. Ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο για 15η φορά στην ιστορία του και στα προηγούμενα 14 ματς γνώρισε μόνο δύο ήττες (8-4-2 το ρεκόρ του). Η τελευταία «απόδραση» των φιλοξενουμένων από το Ηράκλειο ήταν στις 24 Φλεβάρη του 2008, όταν κέρδισαν 1-0 χάρις σε γκολ του Περόνε, ενώ η προηγούμενη χρονολογείται στο μακρινό 1961, για την τότε Β' Εθνική (3-2). Επειδή μάλιστα η προ 12αετίας αναμέτρηση διεξήχθη στο Παγκρήτιο, ο ΟΦΗ δεν έχει ποτέ χάσει από τον Ατρόμητο στο «Θ. Βαρδινογιάννης», από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έπειτα, σε συνολικά επτά φορές που τον υποδέχθηκε (4-3-0 το ρεκόρ του).

5) Ο Ζοάο Βίκτορ αύξησε τον βαθμό ενσωμάτωσής του. Ο ΟΦΗ δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στο χειμερινό πάρε-δώσε, αλλά έκανε μία εκ των πλέον «δυνατών», επί χάρτου, προσθήκη, καθώς απέκτησε τον Ζοάο Βίκτορ. Ο Βραζιλιάνος που μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις σε άξονα και άμυνα ντεμπουτάρισε την Τούμπα, κάθε μέρα που περνά εγκλιματίζεται περισσότερο και ματς όπως το συγκεκριμένο που έχει μεγάλο βαθμό σκοπιμότητας, κρίνονται και στην εμπειρία.

Τα 5 σημεία που ποντάρει ο Ατρόμητος

1) Στο κίνητρο να δείξει πως μπορεί κι εκτός. Μετρά μόλις 3 νίκες εκτός έδρας την φετινή σεζόν κι έχει μπροστά του ακόμα δύο μακριά από το Περιστέρι, αυτό με τον ΟΦΗ κι αυτό με τον Άρη. Παιχνίδια... φωτιά! Οι ποδοσφαιριστές του, καλούνται να αποδείξουν πως έστω και στο φινάλε μπορούν να πάρουν κρίσιμα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους. Η τελευταία φορά που έκαναν κάτι τέτοιο ήταν με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου και σημείωσαν το τελευταίο τους τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα! Αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που θέλουν να διορθώσουν και κόντρα στον ΟΦΗ θέλουν και γνωρίζουν πως πρέπει να το κάνουν.

2) Στο... εύκολο εκτός έδρας γκολ. Σε αυτό το κομμάτι που είπαμε παραπάνω, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως ο Ατρόμητος... ξέρει να σκοράρει μακριά από το Περιστέρι. Μπορεί να μετρά μόλις 3 νίκες σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια την φετινή σεζόν, αλλά από αυτά μόλις στα 4 δεν έχει σκοράρει. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει βρει δίχτυα και μία, αλλά και δύο φορές σε κάποια από αυτά. Αυτό στοχεύει να κάνει και στο Γεντί Κουλέ και στη συνέχεια να προσέξει την άμυνά του, όπως στα τελευταία παιχνίδια.

3) Στο ύψος του. Το ψηλό παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Ατρόμητου την φετινή σεζόν και δεδομένα θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί και στον... τελικό με τον ΟΦΗ! Ο Σάββας Παντελίδης έχει στα χέρια του τον Γούτα, τον Ρισβάνη και τον Στρούγγη στην άμυνα, τον Βέλλιο και τον Γιακουμάκη στην επίθεση συν τους δύο στόπερ που θα αγωνιστούν στις στατικές φάσεις. Μπορεί κόντρα στον Ολυμπιακό η ήττα να ήρθε από μια ψηλή μπαλιά, αλλά το γεγονός αυτό είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και ο κανόνας φέτος είναι πως πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να πάρει μονομαχίες στον αέρα από τους Περιστεριώτες, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση!

4) Στη βελτιωμένη του άμυνα. Παραπάνω αναφερθήκαμε στην καλή αμυντική λειτουργία του «αστεριού» στα τελευταία παιχνίδια. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αρνητικά, αλλά αυτό που παρουσίασε η ομάδα του Παντελίδη στα ματς με ΑΕΚ, Άρη και Ολυμπιακό στην άμυνα είναι αυτό που θέλει να βλέπει ο Έλληνας τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του. Σφιχτοί στο αμυντικό κομμάτι, μη αφήνοντας τον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές κι επικίνδυνες ευκαιρίες στο δικό του μισό. Η εικόνα στην άμυνα με παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται ακόμα καλύτεροι κι όλοι ευελπιστούν πως στο Γεντι Κουλέ θα δουν το... άριστο αποτέλεσμα!

5) Στη γνώση της διαχείρισής τέτοιων αναμετρήσεων. Ο Ατρόμητος έχει δώσει τα τελευταία δύο χρόνια πολλά παρόμοια παιχνίδια με αυτό απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Περιστεριώτες, έχουν πλέον την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια με την προσοχή που πρέπει. Στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές με αρκετή μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και με μέταλο να πετύχουν τον στόχο τους όταν η μπάλα... καίει. Και το απόγευμα της Δευτέρας στο Ηράκλειο, θα είναι η πιο «καυτή» μπάλα για τον Ατρόμητο!

 

Τελευταία Νέα