Τσιτσιπάς: Τα 12 πρόσωπα του Στέφανου! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Τα 12 πρόσωπα του Στέφανου! (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της ζωής του...

Η ζωή του Στέφανου Τσιτσιπά μοιάζει μ' ένα βιβλίο που γράφει ο ίδιος λέξη, λέξη, σειρά, σειρά, σελίδα, σελίδα με το μεράκι του, την τρέλα του, την αγάπη του.

Ένα βιβλίο που είναι ακόμη στο πρώτο κεφάλαιο αλλά είναι συναρπαστικό και σε κρατάει, σε "μαγνητίζει",σε προκαλεί όχι να το διαβάσεις σε μια ημέρα αλλά να "ρουφήξεις" κάθε ιστορία, να μάθεις τα πάντα για τον "ήρωα" του και να γυρίσεις στα παιδικά σου χρόνια και να ονειρευτείς και εσύ...

Τα πρόσωπα που συναντάς μέσα στις σελίδες είναι πολλά, ο πρωταγωνιστής είναι όμως ένας. Στην πορεία ίσως ανακαλύψεις ότι το πρόσωπο είναι ένα και οι πτυχές της ζωής του είναι πολλές που σε κάνουν να τον θαυμάζεις και να τα ... χάνεις ώρες ώρες, ειδικά εάν διαβάζεις το βιβλίο βράδυ, όταν όλα γύρω έχουν σωπάσει.

Η ζωή του είναι πρωταγωνιστή έχει δυο... ζωές. Αυτή στα κορτ, στις αρένες, εκεί όπου νιώθει κάποιες φορές σαν "ταυρομάχος" και κάποιες άλλος σαν... ταύρος. Η άλλη ζωή είναι αυτή που επιλέγει να παρουσιάσει εκείνος.

Δεν κρατάει μυστικά αλλά θέλει να ζήσει μακριά από τα ... φώτα. Ζει χωρίς φίλτρα αλλά θα ... φιλτάρει τις στιγμές της ζωής του που θα εκθέσει στο κοινό.

Αφού διαβάσει κανείς τον πρόλογο θ΄αρχίσει να διαβάζει και να "ανακαλύπτει" τα πρόσωπα του "ήρωα" που δεν είναι άλλος από τον συγγραφέα του, τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το πρόσωπο του "πολεμιστή"

Ξαφνικά εκεί που διαβάζεις φτάνεις σ' ένα ωραίο μέρος στην άκρη του κόσμου. Εκεί όπου υπάρχουν καγκουρό, κοάλα και πολλοί Έλληνες. Η ιστορία διαδραμίζεται σ' ένα γήπεδο τένις στη Μελβούρνη.

Στη μια πλευρά του κορτ, ο ήρωας μας, στην άλλη ο θεός του τένις, που έχει πάρει την μορφή ενός Ελβετού. Ο Φέντερερ, αυτό είναι το όνομα του, κερδίζει αλλά στο τέλος χάνει από τον Έλληνα.

Έπειτα, ο συγγραφέας μας ταξιδεύει και στη Σανγκάη για να μας δείξει μέσα από μια εξίσου διδακτική ιστορία πως χάνουν και οι κορυφαίοι. Στα χρόνια που γεννήθηκε ο ήρωας μας στην πατρίδα του κορυφαίου είχε καταρριφθεί το "ανίκητο" αεροσκάφος στον κόσμο, το Στελθ. Είναι μια νίκη των Σέρβων επί των ΗΠΑ.

Με όπλο μια ρακέτα ο Τσιτσιπάς νικά το Νο1 του κόσμου, τον "Νόλε". Με ανατροπή. Είναι μια μεγάλη νίκη αλλά είναι η αρχή...

Το πρόσωπο του «μαθητή»

Ξέρεις τι είναι να παίζεις έναν αγώνα 5 ωρών και να χάνεις στη λεπτομέρεια; Τι έχασες; Απλά μια πρόκριση. Τι κέρδισες; Τα πάντα. Σ' αυτό το κεφάλαιο που ακολουθεί , διαβάζουμε για έναν αγώνα στην Πόλη του Φωτός με τον Βαβρίνκα, όπου μετά το τέλος του ο ήρωας μας νιώθει "τελειώμένος".

Δεν μιλάει, ξεσπάει, αλλά έχει μάθει ότι η ζωή είναι σκληρή και πρέπει να την κοιτάζεις στα μάτια.

Ο πατέρας του ήρωα μας "φωνάζει" ότι δεν πρέπει να περιμένεις να σου έρθει η ευκαιρία αλλά εσύ να την κυνηγήσεις με πάθος και πείσμα.

Ο Στέφανος θα κλειστεί στον εαυτό του, θα νιώσει πως πρέπει να γίνει σκληρός και θα επιστρέψει με τη ρακέτα στο χέρι για να "πολεμήσει" για ένα καλύτερο μέλλον.

Το πρόσωπο του «φιλόσοφου»

Αυτό το βιβλίο έχει πολλά. Έχει και γνωμικά, που αρέσουν στον συγγραφέα και βάζει τον ήρωα να τα γράψει, να τα πει, να τα φέρει από το παρελθόν.

Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Όμηρος, o Ξενοφάνης, ο Θουκυδίδης, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Μάρκος Αυρήλιος θα "παρελάσουν" από το βιβλίο.

Ο ήρωας μας θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις του με τους αναγνώστες. Βασικά δεν τον νοιάζει και τόσο αυτό απλά θέλει να βγάλει μέσα από την ψυχή του αυτό που νιώθει.

Οι αρχαίοι τα είχαν ανακαλύψει όλα, τα είχαν σκεφτεί όλα και δεν είναι κακό να τους θυμόμαστε με κάθε αφορμή.

Το πρόσωπο των "προσώπων"

Μια άλλη πτυχή του εαυτού του ήρωα μας είναι το διάβασμα βιβλίων. Δεν διαβάζει στα αρχαία ελληνικά αλλά κυρίως στα αγγλικά.

Το ενδιαφέρον του έχει στραφεί στις βιογραφίες. Θέλει να μάθει για τη ζωή πολιτικών, επιστημόνων, φιλοσόφων, εραστών.

Κάθε βιογραφία και μια νέα εμπειρία. Ειναι ωραίο να μαθαίνεις και να μελετάς τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που άλλαξαν τον κόσμο ή και αυτών που προσπάθησαν.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες του βιβλίου που είναι πρωταγωνιστής ο ήρωας μας.

Το πρόσωπο του αδελφού

Οι παρενθέσεις βγαίνουν. Ο ήρωας μας έχει τρία αδέλφια. Όλα μικρότερα. Το τένις είναι στη ζωή όλων. Τα αδέλφια βλέπουν το μεγάλο ως πρότυπο.

Ένας εξ' αυτών, ο Πέτρος, παίζει και μαζί του και είναι μαζί του στα μεγάλα ραντεβού για να κλάψει όταν ο brother γράφει ιστορία.

Ο ήρωας μας είναι γλυκός, τρυφερός και παιδί με την μικρή του αδελφή, την Ελισάβετ.

Προσπαθεί να μάθει σ' εκείνη πράγματα, να "παίξει" μαζί της και να την κάνει να δει αλλιώς το παιχνίδι της ζωής.

Το πρόσωπο του υιού

Το βιβλίο έχει πολλές τρυφερές στιγμές όπως εκείνη με τις ευχές στον μπαμπά που συνοδεύτηκε με φωτογραφία από μια άλλη εποχή.

Έχει την αγκαλιά της μάνας, τις συμβουλές της μαμάς, την αυστηρότητα της μητέρας που μοιάζει με απόσταγμα εμπειρίας.

Η ζωή μακριά από το σπίτι αλλά και εκείνη η σπουδαία στιγμή που εκατομμύρια τηλεθεατές θα δουν τον περήφανο υιό στη Μελβούρνη να συστήνει σε ζωντανή σύνδεση τους δικούς του ανθρώπους.

Το πρόσωπο του ανθρώπου

Η ζωή είναι σκληρή. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ήταν γροθιά στο στομάχι για όλους τους Έλληνες.

Ο ήρωας μας ξεκινάει να μαζεύει χρήματα για τα θύματα και τις οικογένειες του.

Είναι ακόμη δίπλα και στα μικρά παιδιά και μετά από μεγάλες επιτυχίες του είναι εκεί για να "εκμεταλλευτεί" τη δημοσιότητα και να βοηθήσει με τον μοναδικό τρόπο του.

Το πρόσωπο του "περιηγητή"

Ο ήρωας μας μέσα σ' ένα έτος για να παίξει τένις θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Ωκεανία, στην Αμερική.

Από τη Σόφια στη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι στη Σανγκάη.

Ατελείωτα ταξίδια αλλά για δουλειά. Εκείνος θέλει ταξίδι για να "εξερευνήσει" μέρη, να γνωρίσει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Θέλει να αισθανθεί σαν τους "περιηγητές" που ερχόντουσαν στην Ελλάδα τους περασμένους αιώνες για να την "ανακαλύψουν".

Μόνο φέτος είδε την Ισλανδία με τα ηφαίστεια της και το Ομάν με την έρημο και τους βεδουίνους!

Το πρόσωπο του "σκηνοθέτη"

Ο ήρωας μας δεν το έχει κρύψει πως θα ήθελε να ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός ή κινηματογραφιστής.

Εχει εφοδιαστεί τα απαραίτητα για να κινηματογραφεί στα μέρη που επισκέπτεται. "Αιχμαλωτίζει" εικόνες, ανθρώπους, φωνές, τη φύση.

Την πλάθει στη ... μονταζιέρα για να φτιάξει το Vlog του. Όλα έχουν την σφραγίδα του, την ψυχούλα του.

Δεν του αρέσουν τα θρίλερ αν και ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής σε πολλά παιχνίδια ...θρίλερ.

Το πρόσωπο του αρσενικού

Στο βιβλίο υπάρχει και μια συνέντευξη όπου ο ήρωας δηλώνει πως θα ήθελε μια κοπέλα να τον καταλαβαίνει, έξυπνη, να είναι καλός άνθρωπος και δεν θα τον ... χαλούσε εάν ήταν όμορφη.

Τα σχόλια για τα όμορφα μάτια της Μαρίας Σάκκαρη σ' ένα video του, οι πολλές ώρες που περνούσαν μαζί σε ταξίδια, ειδικά στην Αυστραλία "φούντωσαν" τις φήμες για δεσμό τους αλλά κανείς από τους δυο δεν το επιβεβαιώνει.

Εκείνος έχει πει ότι η Μαρία είναι ένας πολύ ενδιαφέρον άνθρωπος.

Ο Στέφανος φλερτάρει αλλά ποτέ δεν θα αποκάλυπτε τα μυστικά του που έχουν σχέση με τις γυναίκες. Αρσενικό.

To πρόσωπο του φίλου

Ο ήρωας μας έχει δυνατές φιλίες στη ζωή του. Δυνατές φιλίες που κρατούν στο χρόνο. Με παιδιά που ήταν μαζί στο ξεκίνημα του στο τένις, με παιδιά που έπαιζε μαζί ποδόσφαιρο, με ανθρώπους που συνάντησε στη πορεία του.

Είναι παιδί της παρέας. Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ένας από αυτούς. Γνωρίστηκαν στα βραβεία ΠΣΑΤ πριν από χρόνια και κάνουν πράγματα μαζί και το διασκεδάζουν. Η Μαρία Σάκκαρη είναι χρόνια δίπλα του ως φίλη.

Παιρνούν καλά μαζί και το δείχνουν. Ο Αλέξανδρος Κάλντγουελ είναι ένας φίλος του που μένει πλέον στις ΗΠΑ. Ήταν από τους πρώτους μεγάλους του αντιπάλους στο τένις. Ο Στέφανος όταν έμαθε πως το σπίτι του Αλέξανδρου "χτυπήθηκε" από τις φλόγες στο Μάτι έσπευσε να βοηθήσει και να παρακινήσει τον κόσμο να στηρίξει τους συνανθρώπους του.

Το πρόσωπο των social media

Στην εποχή μας τα social media έχουν τέτοια δυναμή που "ανεβάζουν" και "κατεβάζουν" κυβερνήσεις. Ο Στέφανος ήταν "κολλημένος" με τα social και κατάλαβε μετά από καιρό ότι η μεγάλη ενασχόληση μ' αυτά τον "χαλάει".

Τα πολλά σχόλια, ο "κακός" κόσμος, η εικονική πραγματικότητα.

Άφησε τα πάντα πίσω του, αποκύρηξε δημόσια τα social media και "ανεβάζει" πλέον τα "δικά" του χωρίς να σπαταλά το χρόνο του.

Ο Στέφανος έχει ... πρόσωπο βέβαια στα social media αφού οι ακόλουθοι του ξεπερνούν εκείνους μεγάλων ομάδων της Ελλάδος αλλά και τεράστιων αθλητών της.

 

Τελευταία Νέα