Φέντερερ - Τσιτσιπάς: Τα 6+1 σημεία επαφής! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Φέντερερ - Τσιτσιπάς: Τα 6+1 σημεία επαφής! (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει τις ομοιότητες στη ζωή και στην καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ και του Στέφανου Τσιτσιπά!

Ο ένας είναι ίσως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών στον κόσμο. Οι αριθμοί, οι τίτλοι και η διάρκεια αυτό δείχνουν.

Ο άλλος είναι το νέο "αστέρι" του τένις και το μέλλον του θα είναι λαμπρό.

Είναι ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο ένας είναι γεννημένος το 1981 και ο άλλος το 1998 και όπως είναι φυσικό οι καριέρες τους σήμερα δεν μπορούν να συγκριθούν.

Οι δυο τους έχουν πολλές διαφορές αλλά έχουν και αρκετά κοινά στοιχεία στο τένις και στη ζωή τους.

"Ανακαλύψαμε" 6+1 κοινά τους σημεία και σας τα παρουσιάζουμε:

Νο1. Η μητέρα

Ο πατέρας του Ρότζερ Φέντερερ είναι από την Ελβετία και η μητέρα του από τη Νότιο Αφρική. Την γνώρισε όταν πήγε στην χώρα για δουλειές, την ερωτεύτηκε και ένας από τους "καρπούς" του έρωτα τους είναι ο μυθικός Φέντερερ.

Για την μητέρα του ο Ρότζερ έχει δημιουργήσει ίδρυμα κατά της φτώχειας για τα παιδιά της Αφρικής και τον Φεβρουάριο θα δώσει σπουδαίο παιχνίδι με τον Ναδάλ στο Κέιπ Τάουν για τον ίδιο λόγο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την άλλη έχει πατέρα του Έλληνα και η μητέρα του είναι από τη Ρωσία.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Ελλάδα όταν η Τζούλια είχε έρθει να παίξει ως τενίστρια σε κάποιο τουρνουά και έτσι δημιουργήθηκε με τα χρόνια η πολύτεκνη οικογένεια του Απόστολου Τσιτσιπά.

No2. Το ζώδιο

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα. O Ελβετός είδε το πρώτο φως της ζωής στις 8 Αυγούστου και ο Έλληνας στις 12 Αυγούστου.

Γεννήθηκαν τον 8ο μήνα του έτους και είναι φυσικά το ίδιο ζώδιο. Λέων!

Νο3. Ο πρώτος τίτλος

Τον πρώτο του επαγγελματικό του τίτλο τον κέρδισε ο Φέντερερ το 2001 στο Μιλάνο δηλαδή 20 χρόνια μετά από το έτος γέννησης του.

Ο Τσιτσιπάς που γεννήθηκε το 1998 κέρδισε τον 1ο τίτλο του το 2018 στη Στοκχόλμη. Είκοσι χρόνια μετά...

Βέβαια ο Ελβετός ήταν περισσότερα χρόνια στο Tour από τον "Στεφ" μέχρι να φτάσει στην...κούπα αλλά μετά δεν σταματούσε να κερδίζει...

Νο4. Τα είδωλα

Το 2001 ο Ρότζερ Φέντερερ παίζει στο Wimbledon και στον γύρο των "16" θα βρει μπροστά του τον Πιτ Σάμπρας.

Ο Αμερικανός είναι το είδωλο του Ελβετού και εκείνη την ημέρα τον νικά με 3-2 σετ και φτάνει έως τα προημιτελικά. Ο Σάμπρας είναι στο Νο6 και ο Φέντερερ στο Νο15.

Ο Φέντερερ θ' αποκλείσει τον... θεό του που ο οποίος το 2000 είχε κατακτήσει το Wimbledon που έμελλε να είναι και το τελευταίο του.

Το 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μεγάλωσε έχοντας ως είδωλο τον Ρότζερ Φέντερερ τον κερδίζει και τον αποκλείει στους "16" του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς εκείνη την εποχή είναι στο Νο15 όπως ο Φέντερερ το 2001! Ο Φέντερερ από την άλλη ήταν ο νικητής του Australian Open 2018 όπως και ο Σάμπρας το 2000 στο Wimbledon.

Νο5. Το Orange Bowl

Το 1998 ο Ρότζερ Φέντερερ φτάνει έως τον τελικό του Orange Bowl και κερδίζει την κούπα....

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που γεννήθηκε το 1998 μετά από 16 χρόνια, το 2014, θα φτάσει και αυτός στον τελικό του τουρνουά αλλά θα χάσει τον τίτλο!

Θα το κάνει και την επόμενη χρονιά με το ίδιο αποτέλεσμα.

Νο.6 Στην ίδια ομάδα

Ο Ρότζερ και ο Στέφανος έπαιξαν στην ίδια ομάδα το 2019. Ήταν στην ομάδα της Ευρώπης στo Laver Cup της Γενεύης.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Έλληνα στο τουρνουά και μαζί με τον Φέντερερ, τον Ναδάλ και τα άλλα παιδιά νίκησαν την ομάδα του κόσμου και πήραν την κούπα.

Σε κάποια σημεία ο Φέντερερ εκτελούσε και χρέη... προπονητή για τον Στέφανο αλλά και τα άλλα πιο νέα παιδιά της ομάδας.

No 7. Μακριά μαλλιά

Στα νιάτα του ο Ελβετός είχε μακρύ μαλλί και το... στυλάκι του Τσιτσιπά. Σήμερα είναι κοντοκουρεμένος και είναι ο πιο... σικάτος παίκτης της δεκαετίας.

Ο Τσιτσιπας έχει επιλέξει να έχει μακριά μαλλιά που είναι και σήμα κατατεθέν του εκτός από τα "φονικά" του χτυπήματα.

 

Τελευταία Νέα