Μπόρις Τζόνσον: Κλόουν σε μια χώρα που... βράζει!

Μπόρις Τζόνσον: Κλόουν σε μια χώρα που... βράζει!

bet365

Ατσούμπαλος, με αστείες γκριμάτσες, ατίθασο οξυζεναρισμένο μαλλί και τσαλακωμένο σακάκι. Ο Μπόρις Τζόνσον κρατά στα χέρια του μια χώρα που καίει στην κόλαση!

Με τη φράση "συγνώμη αγαπητέ κόσμε", η βρετανική εφημερίδα "Daily Mirror" απολογήθηκε για την επιλογή της Τερέζα Μέι, να αναθέσει την βρετανική διπλωματία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον, πρώην δημάρχου του Λονδίνου κι ενός εκ των ηγετών υπέρ του Brexit. Πως άραγε να αισθάνθηκαν οι Βρετανοί όταν ο αθυρόστομος Συντηρητικός με την ατίθαση ξανθή κόμη πήρε στα χέρια του τις τύχες της Αγγλίας; Ο «Μπότζο» σοκάρει και το G-Weekend γράφει για τον νέο ηγέτη μιας χώρας που βράζει στην κόλαση!


Το έθνος μιλάει για έναν άνθρωπο που έχει πει ψέματα σχεδόν για τα πάντα στην ζωή του. Υπάρχει μάλιστα η αίσθηση και η εκτίμηση πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι μία προσωπικότητα τόσο αρνητική και... παράξενη που δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας.

Το άτομο που το προφίλ του είναι βγαλμένο από τις ιστορίες και τα ανέκδοτα του κωμικού ηθοποιού, Μπέρναρντ Μάνινγκ. Παρόλα αυτά ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 92.153 ψήφους έναντι 46.656 που έλαβε ο Τζέρεμι Χαντ, στην ψηφοφορία του Συντηρητικού κόμματος, γεγονός που τον κατέστησε τον διάδοχο της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό σημαίνει πως έχει αρκετούς υποστηρικτές παρά το background του.

Είναι τρομερό το πως ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως "υπάρχουν άνθρωποι εδώ που αναρωτιούνται το τι έχουν κάνει"! Ο ίδιος ρώτησε μάλιστα εάν υπάρχει φόβος ή τρόμος για την επιλογή του για να εισπράξει την απόλυτη ησυχία.

Ο «Μπότζο» είχε ως προεκλογικό σλόγκαν το DUD. Δηλαδή "Να παραδίδεις έργο, Να ενώνεις και να νικάς". Ακόμα και αυτό το σλόγκαν του κατακρίθηκε με τρόπους που ίσως δεν έχουν γίνει ποτέ με άλλον προκάτοχό του. Μετά προσέθεσε και το Ε λέγοντας πως θέλει να δώσει ενέργεια στην χώρα και να ενεργοποιηθούν έτσι όλοι.

«Αναποφάσιστος, ηλίθιος, κλόουν, γελωτοποιός και ατσούμπαλος». Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κοσμητικά επίθετα που του προσδόθηκαν ή γράφτηκαν για αυτόν. Πως ο Τζόσον θα κάνει την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση; Ακόμα και στις χειραψίες του δείχνει προβληματικός. Καμία σιγουριά. Σαν να μην πιστεύει αυτό που έχει συμβεί. Η Βρετανία δεν θα μπορούσε να έχει χειρότερη επιλογή Πρωθυπουργού από αυτή του πρώην δημοσιογράφου, συγγραφέα και γόνο πλούσιας οικογένειας, που έχει μπλέξει και σε οικογενειακά σκάνδαλα με εξωσυζυγικές σχέσεις. Είναι ένα μικρό παιδί που περπατά στις μύτες, θέλοντας να κρυφτεί από κάτι που έκανε και μετά τον ανακαλύπτουν και τον ρωτούν σχετικά.

Ουσιαστικά η Λουτσία Γουό, σύζυγος του επίσης πολιτικού Τζέρεμι Χαντ, μίλησε για εκείνον με έναν τρόπο που δείχνει πως καλύπτει όλον τον κόσμο: «Δεν ξέρω πραγματικά το τι να πω στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος μπορεί να πει ψέματα και να μιλάει για μπανάνες και για προφυλακτικά και να έχει φτάσει στο πιο υψηλό αξίωμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που η προετοιμασία του ήταν να ζωγραφίσει ένα ανδρικό μόριο αλλά να γράψει σχόλιο στα λατινικά σε ένα κομμάτι χαρτί καταλήγει σε αυτό το γραφείο.

Αδυνατώ να δεχθώ πως ένας τέτοιος άνθρωπος συμβάλλει σε μία επίθεση σε δημοσιογράφο και παίρνει αυτό τον τίτλο. Ο άνθρωπος που επινοεί ιστορίες, που έκανε αστεία και που η ίδια η προσωπικότητά του είναι τέτοια φτάνει εδώ. Ένας ρατσιστής, ένας τρομερός ψεύτης και αυτός που κάνει τον Μακιαβέλι να δείχνει παρεξηγημένος και τον Πινόκιο ειλικρινή και χωρίς να έχει μεγαλώσει η μύτη του".

Στο Λονδίνο η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο και όπως γράφει ο «Guardian» δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πια εάν οι άνθρωποι κλαίνε ή ιδρώνουν. Ο κόσμος δεν πρέπει μόνο να... νικήσει την ζέστη και τον ήλιο αλλά και την πολιτική κόλαση, στην οποία πλέον βρίσκεται. Το καζάνι βράζει...

Η οργή για την Ευρώπη και τα... παραμύθια

Έξι μήνες μετά την παρουσία του στις Βρυξέλλες ο Τζόνσον είχε αρχίσει τις... παραμυθένιες ιστορίες και τις αναφορές για ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ που και από γραφειοκρατικής πλευράς ήταν θεότρελο. Αναφερόταν στο μέγεθος των προφυλακτικών και στο πως θα έπρεπε να είναι ένα μέγεθος, στην... απαγόρευση των τσιπς, στην... αστυνομίας δίωξης της μπανάνας για να τσεκάρει αν ο καρπός του φρούτου έχει το σωστό σχήμα. Ωστόσο, οι ιστορίες του μέσα από την Telegraph προκαλούσαν αίσθηση και το κοινό μεγάλωνε και οι Βρετανοί άρχισαν να μισούν την Ευρώπη.

Ως άτομο ήταν πολύ ιδιαίτερο. Οδηγούσε ένα κόκκινο σπορ αμάξι, τα ρούχα του είχαν μπαλώματα και εμφανιζόταν αργά σε συνεντεύξεις Τύπου, ενώ μιλούσε τραγικά τα γαλλικά. Το... παράξενο; Ηξερε πολύ καλά τη γλώσσα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν ήξεραν πως να τον αντιμετωπίσουν. "Απαντούσαμε στις επιθέσεις του", είχε πει ένας όμως οι "απαντήσεις μας δεν ήταν αστείες ούτε για αστείο".

Μία φορά σε μία ενημέρωση δημοσιογράφων ένας Γάλλος ρεπόρτερ αναρωτήθηκε "ποιο είναι αυτό το τέρας;" αναφερόμενος φυσικά στον Τζόνσον. Ο «Μπότζο» έγινε γρήγορα ο αγαπημένος των συντηρητικών και φυσικά του κόμματος, τον λάτρευε και η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είχε πει στο BBC πως αυτά που έγραφε από τις Βρυξέλλες ήταν τέτοια που έκαναν διαφορά. "Αυτό μου έδινε μία περίεργη αίσθηση δύναμης", είχε τονίσει.

Είναι δύσκολο να μην εντοπίσει κανείς ψυχολογικά κίνητρα στις επιθέσεις του Τζόνσον στον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρυξέλλες ήταν ένα μέρος που ως παιδί δεν ήταν χαρούμενος. Η οικογένειά του ζούσε ένα μεγάλο σπίτι στα προάστια και δίπλα σε δάσος. Η Ρακέλ Τζόνσον, αδερφή του και επίσης δημοσιογράφος, σχολίασε την ζωή εκεί ως "Χιονοθύελλα".

Όταν ο «Μπότζο» ήταν 10 ετών η μητέρα του κατέρρευσε. Μπήκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για εννέα μήνες. Ο Μπόρις και η Ρακέλ πήγαν σε εσωτερικό σχολείο. Όταν ο Τζόνσον γύρισε ο πατέρας του είχε άλλη γυναίκα. Ο Τζόνσον τότε "χάθηκε" στη δουλειά του και την εφημερίδα. Είχε πει τότε πως το αλκοόλ ήταν μια... αγαπημένη παρέα.

Αυτός είναι ο... Μπότζο της Μεγάλης Βρετανίας

Προπάππους του, από την πλευρά του πατέρα του, ήταν ο κατάξανθος Αλί Κεμάλ, ένας φιλελεύθερος δημοσιογράφος από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός πως παντρεύτηκε Αγγλίδα. Ο κοσμογυρισμένος Τούρκος σκοτώθηκε από εθνικιστές στην Πόλη. Ο παππούς του Μπόρις Τζόνσον από Οσμάν Κεμάλ πήρε το όνομα Γουίλφρεντ Τζόνσον.

Ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον, περνά οικογενειακά τις διακοπές στο Χόρτο του Πηλίου, όπου μένει στο σπίτι του 79χρονου πατέρα του Στάνλεϊ.

Ως δημοσιογράφος - πολλές φορές με κόκκινες τιράντες- λειτουργούσε υπό το σλόγκαν «Δεν αφήνεις τα πραγματικά γεγονότα να καταστρέψουν μια καλή ιστορία».

Οι θαυμαστές του τον αποκαλούν «Μπότζο», από τις πρώτες συλλαβές του ονόματος και του επιθετου του.

Στον πρώτο του γάμο με την Αλέγκρα Μόστιν Οουεν έχασε το γαμήλιο δαχτυλίδι. Ολα αυτά που φορούσε ήταν δανεικά από έναν φίλο του.

Το ζευγάρι χώρισε ύστερα από έξι χρόνια, αφού ο Μπόρις Τζόνσον απατούσε τη σύζυγό του με τη δικηγόρο Μαρίνα Χουίλερ, τη μετέπειτα δεύτερη σύζυγό του. Με τη δικηγόρο απέκτησε τέσσερα παιδιά, ενώ έχει ακόμα ένα εξώγαμο από άλλη σχέση του.

Η 30χρονη Κάρι τον διαμορφώνει». Οικολόγος, φεμινίστρια και θαυμάστρια της Μισέλ Ομπάμα. Ηταν αυτή που απαίτησε από τον Μπόρις να βάλει... φερμουάρ στο στόμα του, του άλλαξε το κούρεμα για να τον απαλλάξει από την ατίθαση κόμη του, ανανέωσε τη γκαρνταρόμπα του. Η κόρη του Μάθιου Σίμοντς, ενός από τους ιδρυτές της εφημερίδας The Independent είναι η σύντροφος του νέου Πρωθυπουργού της Αγγλίας.

Συχνά θα σταθεί στο απόφθεγμα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Οι γελωτοποιοί συχνά αποδεικνύονται προφήτες».

Ο Τζόνσον έχει ως πολιτικό πρότυπο τον Περικλή του Χρυσού Αιώνα. Πνευματικός του μέντορας ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Καταναλώνει χύμα μπίρα, λατρεύει το ράγκμπι, ξέρει κρίκετ. Κάνει σαν... παλαβός για μάφιν και... ταξιδεύει με Rolling Stones. Εντός συνόρων δεν χάνει ματς της Εθνικής Αγγλίας.

Χάρη στις πολλές ψεύτικες ανταποκρίσεις για τους... σαδιστές Ευρωκράτες εκτόξευσε τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στη Βρετανία.

 

Τελευταία Νέα