Σέλτικς: Τα… κλειδιά στον νέο «Βασιλιά»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σέλτικς: Τα… κλειδιά στον νέο «Βασιλιά»! (pics & vids)

bet365

Οι Σέλτικς έκαναν το colpo grosso με την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ στη free agency και το GWJ στέκεται στη φιλόδοξη Βοστώνη που αφήνει πίσω της την περίεργη εποχή Κάιρι Ίρβινγκ και αναζητά ξανά την κορυφή.

Μπορεί οι Λέικερς να είχαν τον Κέμπα Ουόκερ ως το μεγάλο στόχο τους για την free agency, ωστόσο οι Σέλτικς τους πρόλαβαν στη… στροφή και έτσι απέκτησαν τον παιχταρά που έκανε… μαγικά πράγματα στους Χόρνετς.

Η Βοστώνη περνά σε νέα αποχή (αποχώρησαν οι Ίρβινγκ και Χόρφορντ) και το Gazzetta Weekend Journal στέκεται στην φιλόδοξη ομάδα του Μπραντ Στίβενς που ψάχνει εδώ και χρόνια την επιστροφή στην κορυφή του ΝΒΑ.

Κουμάντο κάνει πάντα ο point guard

Aπό τη σεζόν 2015-16 στη Βοστώνη τα… κλειδιά τα έχει ο point guard. Το βασικό «1» της ομάδας αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της και είναι υπεύθυνος για να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο.

Αρχικά κουμάντο έκανε ο Αϊζάια Τόμας που έμεινε για δυο σεζόν στη Βοστώνη και έκανε… παπάδες. Στην καλύτερη του αγωνιστική περίοδο (2016-17) μέτρησε 28.9 πόντους μέσο όρο και οδήγησε τους Κέλτες μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Λατρεύτηκε από τους φίλους των Σέλτικς, ενώ έδειξε πόσο αγαπά την ομάδα, όταν έπαιξε στο ματς με τους Μπουλς για τα playoffs, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της αδερφής του.

Ο GM των Σέλτικς, Ντάνι Έιντζ επέλεξε να τον ανταλλάξει στις 22 Αυγούστου του 2017 για να φέρει στη Βοστώνη τον Κάιρι Ίρβινγκ. Μια επιλογή που δεν άρεσε σε πολλούς, αφού δεν ξέχασαν τα όσα πρόσφερε ο θαυματουργός κοντός στην ομάδα.

Ο Uncle Drew έγινε κάτοικος Βοστώνης, αφού δεν ήθελε να βρίσκεται στη… σκιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ. Πήγε στους Σέλτικς για να τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας το πρωτάθλημα. Όμως απέτυχε και πλέον ετοιμάζεται για τους Νετς.

Ο «Κύριε Ελέησον» ποτέ δεν μπόρεσε να νιώσει σαν στο σπίτι του στη Βοστώνη, μάλιστα την τελευταία σεζόν οι σχέσεις με αρκετούς συμπαίκτες του ήταν στο χειρότερο επίπεδο σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αμερικανικά Μέσα.

Tην πρώτη του σεζόν στους Σέλτικς, η ομάδα του έφτασε μέχρι τους τελικούς Ανατολής, εκεί όπου αποκλείστηκε με 4-3 από τους Καβς. Όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει στα playoffs, αφού ήταν τραυματίας. Η σεζόν που πέρασε ήταν προβληματική για τον ίδιο και για τη Βοστώνη. Δεν υπήρχε ηρεμία και όλοι ήξεραν πως στο τέλος της ο Ίρβινγκ θα τραβήξει για άλλες πολιτείες. Οι Κέλτες βρέθηκαν απέναντι στους Μπακς στους ημιτελικούς Ανατολής, όμως απέτυχαν. Ενώ έκαναν το break στο Game 1, στη συνέχεια οι Μπακς πήραν 4 σερί νίκες και τους απέκλεισαν. Ο Ίρβινγκ ήταν άφαντος στη σειρά, ενώ πήρε περισσότερες προσπάθειες από τους πόντους που πέτυχε σε ένα απίθανο στατιστικό.

Και φτάνουμε στο καλοκαίρι, όπου η ομάδα του Στίβενς ήξερε πως θα χάσει τον ηγέτη της. Ο Ντάνι Έιντζ και ο οργανισμός των Σέλτικς έδειξε ξανά πως είναι πάντα σε εγρήγορση, φέρνοντας στη Βοστώνη τον Κέμπα Ουόκερ, τον οποίο ήθελαν σαν τρελοί οι ιστορικοί αντίπαλοι, Λος Άντζελες Λέικερς.

Οι Σέλτικς βρήκαν τον νέο ηγέτη τους στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που χαραμιζόταν τόσα χρόνια σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να του προσφέρει τις βοήθειες για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σάρλοτ, κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να πει το αντίο για να ψάξει για το περίφημο legacy. Ήθελε να πάει σε μια μεγάλη ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο, να έχει φιλοδοξίες στα playoffs που δεν σταματούν στον πρώτο γύρο. Ένας εκ των κορυφαίων point guards στη λίγκα όπου βρίσκεται στο All Star Game τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ φέτος ήταν πενταδάτος στην γιορτή του ΝΒΑ.

Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, σεσημασμένος σκόρερ που πάντα βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και θέλει να παίρνει την ευθύνη. Το έδειξε στους Χόρνετς, θέλει να συνεχίσει να το κάνει σε μια τεράστια ομάδα σαν τους Σέλτικς. Οι Κέλτες τον πήραν και θα προσπαθήσουν να χτίσουν γύρω του μια πρωταθλήτρια ομάδα.

Οι αναβαθμισμένοι Τέιτουμ-Μπράουν

Στη Βοστώνη έρχεται να κολλήσει με ένα ρόστερ που διψά για διακρίσεις. Oι Σέλτικς έδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον Τείτουμ, όταν αρνήθηκαν να το βάλουν ως αντάλλαγμα για να φέρουν τον Ντέιβις στη Βοστώνη. Προτίμησαν να μείνουν στην επιλογή που έκαναν στο draft και να μην παλέψουν μέχρι τέλους την περίπτωση του Unibrow. Μαζί του και ο Τζέιλεν Μπράουν που ξεκίνησε εξαιρετικά την καριέρα του στο ΝΒΑ, αλλά την περσινή σεζόν δεν έκανε το άλμα που τόσο θα περίμεναν όλοι.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως για να έδιναν παραπάνω οι Τείτουμ και Μπράουν στη Βοστώνη, θα έπρεπε να μην υπάρχει στο ρόστερ ο Ίρβινγκ. Τώρα οι δυο τους έχουν να συνεργαστούν με ακόμη έναν εκπληκτικό σκόρερ όπως είναι ο Κέμπα. Η συνύπαρξη τους θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την σεζόν για τους Σέλτικς.

Το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο και φέτος θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Ουόκερ έρχεται για να εκτοξεύσει την καριέρα του και να χτυπήσει ένα πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι πως οι Σέλτικς στις θέσεις «1», «2» και «3» θα έχει εξαιρετικούς παίκτες.

Μην ξεχνάτε και του Μάρκους Σμαρτ που ανανέωσε και για άλλη μια σεζόν θα αποτελεί τον κορυφαίο αμυντικό της ομάδας. Πάντα έτοιμος να βουτήξει για να σώσει την κάθε μπάλα και να… ψαρέψει τον αντίπαλο του, παίρνοντας το επιθετικό φάουλ. Eπιπλέον στη Βοστώνη βρίσκεται και ο Γκόρντον Χέιγουορντ που σίγουρα θέλει να κάνει περισσότερα από αυτά που έκανε πέρυσι και να δείξει πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του στο ξεκίνημα της καριέρας του με τους Κέλτες.

Ο πολύτιμος Χόρφορντ έφυγε

Η αποχώρηση του Αλ Χόρφορντ για τους Σίξερς αποτελεί μια τεράστια απώλεια για τους Σέλτικς, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καλυφθεί και πολύ δύσκολο θα γίνει αυτό. Ο Αλ έμεινε για 3 χρόνια στη Βοστώνη και πάντα ήταν ένας εκ των 2-3 πιο σταθερών παικτών. Σπουδαίες κινήσεις στο ζωγραφιστό, μεγάλο του ατού η πάσα, μα πολύ περισσότερο το μπασκετικό του I.Q που διαθέτουν ελάχιστοι ψηλοί στο ΝΒΑ.

Το κενό του δεν αναπληρώνεται και αυτό το ξέρουν καλά οι Σέλτικς και ο Στίβενς. Επιπλέον ήταν μια επιλογή όταν η μπάλα… έκαιγε. Ο Στίβενς έστελνε τους υπόλοιπους 4 της πεντάδας μακριά από τη ρακέτα μετά την επαναφορά, έτσι ώστε ο Χόρφορντ να παίξει απομόνωση τον προσωπικό του αντίπαλο και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Το 2018 ήταν μέλος της 2ης αμυντικής πεντάδας του ΝΒΑ και συμμετείχε στο All Star Game.

Από τους Κέλτες αποχώρησε και ο Ροζίερ που έκανε τρομερά πράγματα την σεζόν 2017-18, όταν τραυματίστηκε ο Κάιρι Ίρβινγκ. Πέρυσι ο ρόλος του ήταν υποβαθμισμένος και έτσι αποφάσισε να φύγει από τη Βοστώνη στη free agency.

H ευρωπαϊκή ρακέτα των Σέλτικς

Πλέον η ρακέτα των Κελτών θα έχει άρωμα Ευρώπης. Η Βοστώνη θα πορευτεί στη θέση «5» όπως όλα δείχνουν με τους Καντέρ, Πουαριέ και Τάις. Μια σημαντική αλλαγή που μένει να δούμε αν θα δουλέψει. Ο Τούρκος ήταν συγκινητικός παίζοντας με βγαλμένο ώμο στα playoffs με τους Μπλέιζερς, ο Γερμανός ψάχνει παραπάνω ευκαιρίες από τον Στίβενς, ενώ ο Γάλλος ξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με τη Μπασκόνια και έρχεται διψασμένος σε μια λίγκα που έχει πολλές συμπατριώτες του που άντεξαν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Μάρκους Μόρις έδινε λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Από τους λίγους που διασώθηκαν από το ναυάγιο στη σειρά με τους Μπακς. Όμως η νέα σεζόν θα τον βρει στο Σαν Αντόνιο.

Στόχος η κορυφή

Κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα αν οι Σέλτικς θα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από πέρυσι. Πάντως θα είναι πολύ δύσκολο να μην είναι διεκδικητές του τίτλου. Κάλυψαν την απώλεια του Ίρβινγκ με τον Κέμπα, ενώ κράτησαν 2 παίκτες με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης (Τείτουμ και Μπράουν). Η ομάδα βρίσκεται για άλλη μια σεζόν στα σίγουρα χέρια του Μπραντ Στίβενς που ψάχνει και αυτός την προσωπική του δικαίωση για την δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Το σίγουρο είναι πως οι Σέλτικς περνούν από την εποχή του Κάιρι Ίρβινγκ σε αυτή του Κέμπα Ουόκερ. Τα… κλειδιά τα έδωσαν ήδη στον πρώην ηγέτη των Χόρνετς και περιμένουν να κάνει ότι δεν έκαναν οι Αϊζάια Τόμας και Κάιρι Ίρβινγκ. Να τους οδηγήσει στον… θρόνο του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2008 και από την ομαδάρα των Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν και Ραζόν Ρόντο.

 

Τελευταία Νέα