NBA Playoffs: Τα μεγαλύτερα comebacks όλων των εποχών! (vids)

Νίκος Καρφής
NBA Playoffs: Τα μεγαλύτερα comebacks όλων των εποχών! (vids)

bet365

Mε αφορμή την.... ανατροπάρα των Κλίπερς κόντρα στους Ουόριορς, στο game2, το GWJ έφτιαξε το TOP 5 των comebacks στην ιστορία των playoffs. Απολαύστε το...

Η... μάχη ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Ουόριορς, πριν το πρώτο τζάμπολ είχε απόλυτο φαβορί τους πρωταθλητές, αλλά εντός παρκέ η κατάσταση ήταν διαφορετική καθώς παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική σειρά αγώνων κόντρα σε προγνωστικά! Με τους «πολεμιστές» να είναι αυτοί πάντως που πήραν το... εισιτήριο για την επόμενη φάση. Όμως οι εικόνες από τα όσα είδαμε στα 6 ματς έντονες...

Ποιος ξεχνάει άλλωστε τι κατάφεραν οι Κλίπερς στο Game 2; Η ομάδα του Ρίβερς επέστρεψε από το -31 και κατάφερε να κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των playoffs, κάνοντας ένα τρελό break, πίσω από τους 36 πόντους του ορεξάτου Λου Ουίλιαμς.

Το Gazzetta Weekend Journal συγκέντρωσε τα 5 μεγαλύτερα comebacks σε ένα ματς στην ιστορία της postseason και σας τα παρουσιάζει.

Καλή απόλαυση

Boston Celtics 94-90 New Jersey Nets: 26 πόντοι, 2002

Οι Σέλτικς είχαν κάνει το break στο Game 2 και είχαν την ψυχολογία πριν το τρίτο ματς στη Βοστώνη, στο οποίο ήθελαν να προηγηθούν με 2-1. Όμως το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Οι Κέλτες έχαναν για 26 (65-39) στα μέσα του τρίτου δωδεκαλέπτου, ενώ ήταν πίσω με 21 στις αρχές της 4ης παριόδου.

Καμία ομάδα μέχρι εκείνη τη χρονιά δεν είχε επιστρέψει από το -20 στο 4ο δεκάλεπτο και τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα, αφού και ο ηγέτης Πολ Πιρς είχα ξεκινήσει με 2/14 σουτ. Όμως ο διακόπτης γύρισε

Ο Truth σκόραρε 19 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, με τους Σέλτικς να βάζουν 41 πόντους και να… κλέβουν το Game 3 μέσα από τα χέρια του Νιού Τζέρσεϊ. Υποχρέωσαν τους Νετς σε 4/22 σουτ στην 4η περίοδο μαζί με 6 λάθη. Οι 26 πόντοι διαφορά από τους οποίους επέστρεψαν οι Σέλτικς είναι το 4ο μεγαλύτερο comeback στην ιστορία των playoffs.

Cleveland Cavaliers 119-114 Indiana Pacers: 26 πόντοι, 2017

Eίναι εύκολο να ξεχάσει κάποιος πως τη σεζόν 2016-17 το Καβς-Πέισερς μας χάριζε σπουδαία ματς, παρόλο που στο τέλος οι… ιππότες σκούπισαν τους αντιπάλους τους. Μετά από δύο ματσάρες και ήττες των Πέισερς, ήρθε η σειρά για το Game 3, στο οποίο οι Πέισερς ήταν μπροστά με 26 πόντους.

Μάλιστα στο ημίχρονο έκαναν franchise record με 74 πόντους και είχαν προβάδισμα 25 πόντων. Αλλά στο δεύτερο μισό όλα άλλαξαν. Η Ιντιάνα σούταρε με 5/26 στο τρίτο δωδεκάλεπτο και οι Καβς πλησίασαν.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανέλαβε δράση στα τελευταία 12 λεπτά, καθαρίζοντας τους Πέισερς που για άλλη μια φορά έφτασαν κοντά, αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. To comeback 26 πόντων είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Καβς στα playoffs. Να σημειωθεί πως η ανατροπή έγινε με τους Ίρβινγκ και Λοβ καθηλωμένους στον πάγκο.

Los Angeles Clippers 99-98 Memphis Grizzlies: 27 πόντοι, 2012

Kλίπερς και Γκρίζλις κοντραρίστηκαν σε ένα από τα κορυφαία matchups πρώτου γύρου της ιστορίας το 2012. Οι αρκούδες μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι και προηγήθηκαν με 27 πόντους, με την ομάδα του Λος Άντζελες να σκοράρει μόλις 40 στο ημίχρονο. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στο 3ο δωδεκάλεπτο και έτσι μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο -21.

Κάπου εκεί ήρθε η απόλυτη κατάρρευση των Κλίπερς σε άμυνα και επίθεση. Οι Κλίπερς έτρεξαν ένα τρελό σερί 26-1, με τους αντιπάλους τους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Ο Νικ Γιανγκ είχε 9 πόντους και Μπλέικ Γκρίφιν 8 στο τελευταίο 12λεπτο και οι Κλίπερς σχεδόν πλησίασαν τη συγκομιδή τους στο πρώτο ημίχρονο (έβαλαν 40 στο 12λεπτο).

Ο Κρις Πολ έβαλε 2 κρίσιμες βολές στο τέλος, η ομάδα του πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς και κατάφερε να ολοκληρώσει ένα επικό comeback. Aυτό ήταν ένα σημάδι του τι θα ακολουθούσε, αφού η ομάδα του LA πήρε τη σειρά με 4-3.

Los Angeles Lakers 97-95 Seattle Supersonics: 29 πόντοι, 1989

Πριν εμφανιστούν οι απίστευτοι Κλίπερς και ο Λου Ουίλιαμς του ρεκόρ άνηκε στους Λέικερς. Οι λιμνάνθρωποι ήθελαν να μιμηθούν τους Σέλτικς και να γίνουν η δεύτερη ομάδα τότε με 3 σερί τίτλους (το έκαναν και οι Μπουλς του Τζόρνταν λίγα χρόνια μετά). Μετά από 3 άνετες νίκες στα 3 πρώτα ματς, συνάντησαν δυσκολίες κόντρα στο Σιάτλ στο Game 4.

Oι Λέικερς σκόραραν μόλις 12 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο και έμειναν πίσω με 29 πόντους 2 φορές στην δεύτερη περίοδο. Αλλά η ποιότητα τους και η εμπειρία τους ήταν αρκετή για να γυρίσουν το ματς. Μείωσαν στους 11 στο ημίχρονο και στους 8, μπαίνοντας στο 4ο δωδεκάλεπτο.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι με τους λιμνανθρώπους να ολοκληρώνουν μια φοβερή και τρομερή ανατροπή. Ο Τζέιμς Ουόρθι είχε 33 πόντους με μερικά μεγάλα σουτ και βοήθησε την ομάδα του να σκουπίσει τους Σούπερσονικς. Στους τελικούς όμως οι Πίστονς τους… καθάρισαν και τους στέρησαν το three-peat.

Golden State Warriors 131-135 Los Angeles Clippers: 31 πόντοι, 2019

Και φτάνουμε στην τελευταία ανατροπάρα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία των playoffs. Ένα comeback που θα μνημονεύεται όσα χρόνια και αν περάσουν, αφού έγινε κόντρα στην ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ, έχοντας 3 τίτλους σε 4 τελικούς.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς βρέθηκε να χάνει με 31 πόντους (63-94), στα 7 λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δωδεκαλέπτου και όλα έδειχναν χαμένα. Όλοι πίστεψαν πως οι πρωταθλητές θα κάνουν ένα άνετο και ξεκούραστο 2-0 στη σειρά. Λογάριαζαν όμως χωρίς την ομάδα από το Λος Άντζελες.

Οι Κλίπερς με ένα φοβερό επιμέρους 31-14 στα υπόλοιπα 7 λεπτά της τρίτης περιόδου, μείωσαν σε 108-94 με το καλάθι του Ουίλσον Τσάντλερ και άρχισαν να ζώνουν τα φίδια τους Ουόριορς.

Ο Χάρελ έστησε πάρτι στη ρακέτα των αντιπάλων του, με τον Λου Ουίλιαμς να κάνει πράματα και θάματα, τρελαίνοντας κόσμο. Μερικές φορές τα σουτ που πήρε ο Sweet Lou ήταν τρομερά δύσκολα και έλεγες πως δεν υπάρχει πιθανότητα να ευστοχήσει. Όμως πάντα η μπάλα έπεφτε στο διχτάκι.

Οι Κλίπερς ισοφάρισαν σε 128-128, όμως ένα λεπτό πριν το τέλος ο Στεφ Κάρι το έσταξε για το 131-128. Όμως η αρμάδα του Ρίβερς ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ο Ουίλιαμς μείωσε στον πόντο και ο Σάμετ έβαλε το τρίποντο της ζωής του, δίνοντας προβάδισμα 2 πόντων, 16 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Κάρι αστόχησε, ο Χάρελ έβαλε 2 βολές και οι Κλίπερς έγραψαν ιστορία. O Oυίλιαμς τελείωσε το ματς με 36 πόντους και 11 ασίστ!

 

Τελευταία Νέα