Εθνική Ελλάδας: Το νέο εγχείρημα που έχει ανάγκη να πετύχει! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Ελλάδας: Το νέο εγχείρημα που έχει ανάγκη να πετύχει! (pics)

bet365

Η Εθνική Ελλάδας έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο με την προπονητική παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη και ορισμένα νέα πρόσωπα στις κλήσεις της και στην παρούσα φάση έχει ανάγκη να ξεκινήσει καλά στα ματς με Λιχτενστάιν και Βοσνία. Η επιστροφή στο Μπαντ Ραγκάζ που μπορεί... να δώσει λύση!

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τις εποχές Ρανιέρι και Σκίμπε (σ.σ. όπου με τον Ιταλό τα πράγματα δεν είχαν πάει καθόλου καλά και με τον Γερμανό είχε μπει σε μία πιο καλή ρότα στην αρχή αλλά μετά έπιασε... ταβάνι με αποκορύφωμα το Nations League και ματς όπως της Φινλανδίας). Μετά από αρκετά χρόνια και με δεδομένο ότι το μπάτζετ για έναν ομοσπονδιακό τεχνικό δεν ήταν όπως σε άλλες εποχές η ΕΠΟ πήγε σε επιλογή Έλληνα τεχνικού με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι για να δει την ομάδα στα τελευταία ματς του Nations League και να την οδηγήσει τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Euro 2020.

Τον πλαισιώνουν - και αυτό είναι σημαντικό - παιδιά της επιτυχίας του 2004, όπως οι Γιαννακόπουλος και Μπασινάς που γνωρίζουν καλά το τι σημαίνει Εθνική ομάδα. Σε αυτήν τη νέα προσπάθεια θα λείψουν από την Εθνική οι τραυματίες Μανωλάς, Μάνταλος και Τοροσίδης αλλά θα είναι παρόντες οι... παλιοί Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Φορτούνης και Μήτρογλου ενώ το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής έχει επιλέξει να δώσει ευκαιρίες και σε παίκτες του Ατρόμητου όπως τους Κουλούρη και Ρισβάνη ή του Άρη όπως τους Σιώπη και Βαλεριάνο (σ.σ. για τον Βαλεριάνο είναι η πρώτη του κλήση). Υπάρχουν επίσης παιδιά που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον όπως ο πορτιέρο της Μπενφίκα, Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Το γεγονός ότι το πρώτο ματς εκτός έδρας είναι με το Λιχτεστάιν το Σάββατο 23 Μαρτίου δίνει ένα... πάτημα για ένα καλό και σοβαρό ξεκίνημα. Το πρώτο βασικό κρατς τεστ έρχεται γρήγορα όμως με το Βοσνία - Ελλάδα στις 26 του μήνα. Να πετύχει σε αυτά τα προκριματικά του Euro 2020 και άλλος δρόμος πέραν της πρόκρισης για ν γίνει κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και εγχείρημα όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ανάγκη να τα καταφέρει. Ανάγκη είτε για να μπορέσει να κρατήσει παλιές και σημαντικές μονάδες και στα επόμενα δύο χρόνια στην Εθνική (σ.σ. όπως τον Σωκράτη) είτε κυρίως διότι ειδικά τον τελευταίο χρόνο της η πορεία της ήταν πτωτική και με αρκετά προβλήματα ακόμα και στο θέμα της έδρας της, που πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Να δείξει ξανά ότι έχει... μέταλλο, προσωπικότητα στο γήπεδο, αμυντική προσήλωση αλλά και επιθετική ουσία.

ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤ ΡΑΓΚΑΖ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ

Όπως έχετε ήδη διαβάσει σχετικά στο Gazzetta άλλαξαν τα δεδομένα στον προγραμματισμό της Εθνικής ενόψει της αναμέτρησης με το Λιχτενστάιν εκτός έδρας στις 23 Μαρτίου.

Η Εθνική επρόκειτο να μεταβεί στο εξωτερικό δύο ημέρες πριν το παιχνίδι στο Βαντούζ και να μείνει στο... ησυχαστήριο του Μπαντ Ραγκάζ στην Ελβετία, το μέρος όπου έχει κάνει σημαντικές προετοιμασίες στο παρελθόν πριν από μεγάλα τουρνουά και που έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες της. Φαίνεται πως αυτή η επιλογή έχει να κάνει με την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των μελών της Εθνικής και ότι οι άνθρωποι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ποντάρουν σε αυτό. Μάλιστα η Εθνική είχε την βοήθεια του Γιάννη Αμανατίδη, του βοηθού προπονητή στην Σεντ Γκάλεν, που έχει παίξει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο παρελθόν και που έκανε καριέρα στα γήπεδα της Γερμανίας. Επίσης η Εθνική θα μείνει στο Μπαντ Ραγκάζ και μία μέρα μετά το ματς με το Λιχτενστάιν ενώ μετά θα έχει το Βοσνία - Ελλάδα στις 26/03.

- Θυμηθείτε πιο κάτω τα ματς της Εθνικής μας από τις 31 Αυγούστου του 2017 μέχρι και σήμερα:

 

Τελευταία Νέα