«Ας ακούγεται η Μακεδονία και με αυτό το ρυθμό»! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
«Ας ακούγεται η Μακεδονία και με αυτό το ρυθμό»! (vids)

bet365

Που να είχε φανταστεί η Μαριγώ Μπούρη ότι το τραγούδι που έγραψε πριν περίπου τρεις δεκαετίες θα γίνοταν viral το 2019; Το «Μην παραχαράζετε την ιστορία» κάνει... πάταγο και η δημιουργός του μιλάει στο Weekend για όλο αυτό!

Ξαφνικά από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όλη η Ελλάδα έχει... κολλήσει και τραγουδάει «Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Ένα στιγμιότυπο μερικών δευτερολέπτων μέσα από ένα πούλμαν που μετέφερε κόσμο στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και μια μουσική επένδυση που... ξεσηκώνει κι αυτό ήταν! Το viral των ημερών είναι γεγονός. Τα social media πήραν φωτιά και σε μερικά λεπτά το απολαυστικό video, αλλά διάφορες άλλες «διασκευές» του ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα. Κάπου εκεί, πολύς κόσμος είχε την απορία τι ακριβώς είναι αυτό που τραγουδάει ο ιερέας μέσα στο πούλμαν. Υπάρχει ως τραγούδι; Τι ακριβώς είναι και πως ξαφνικά το έμαθαν οι πάντες!

Βέρντερ Βρέμης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Το G-Weekend εντόπισε την στιχουργό και δημιουργό του. Η κυρία Μαριγώ Μπούρη προφανώς και πριν από περίπου 30 χρόνια δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2019 όλη η Ελλάδα θα... κινείται στους ρυθμούς του «Μην παραχαράζετε την ιστορία»!

Πως, πότε, που; Η κυρία Μπούρη απαντά ως εξής: «Κοιτάξτε είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από περίπου 30 χρόνια και εμένα μου δίνει μεγάλη χαρά το ότι ακούγεται ακόμα τόσο πολύ. Ήταν το 1992 όπου και τότε το θέμα της Μακεδονίας ήταν στην επικαιρότητα. Προσωπικά νιώθω ότι το κομμάτι αυτό ήταν και παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Τότε ήταν ο Αυγουστίνος Καντιώτης που μου έδωσε την ώθηση να το κάνω και χαίρομαι πολύ για αυτό. Ήμουν στην Φλώρινα όταν το έγραψα και αποδείχθηκε πως και χρειαζόταν και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη»!

Πως όμως εκείνη εισπράττει όλον αυτόν τον διαδικτυακό... χαμό γύρω από το τραγούδι της; Ότι έχει γίνει viral; «Προσπαθώ γενικά να παρακολουθώ τα δρώμενα στα social media. Κοιτάξτε εάν σε κάποιους αρέσει έτσι και του έχουν δώσει άλλον ρυθμό επειδή το ακούνε έτσι εμένα δεν με πειράζει. Αρκεί που ακούγεται για την Μακεδονία. Για εμένα όσο περισσότερο ακούγεται το τραγούδι μου τόσο το καλύτερο. Πιστεύω στη νεολαία, πιστεύω στο αγωνιστικό της φρόνημα και θεωρώ πως είναι το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας», σχολιάζει.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως το νόημα του τραγουδιού είναι να... καταγγείλει: «Αυτό το τραγούδι καταγγέλλει. Αυτό το τραγούδι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μουσικό κομμάτι. Δείχνει πως πρέπει να υποστηρίζουμε και να αγαπάμε την Ελλάδα. Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ ότι όταν το έγραφα αυτό το τραγούδι 30 χρόνια πριν με ένα απλό ακορντεόν ότι θα είχε τέτοια απήχηση και αναγνωρισιμότητα. Μάλιστα τον τελευταίο 1,5 χρόνο κάναμε και μία νέα ενορχήστρωση για είναι πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα. Το τραγούδι αυτό είναι σαν ένα διαχρονικό αίτημα. Ξυπνά μνήμες ετών. Είναι ένα θέμα που μιλά στη ψυχή των Ελλήνων. Λέει πως η Μακεδονία ήταν ελληνική. Συνέχισε να είναι ελληνική και παραμένει ελληνική. Ακόμα και εάν δεν το πούμε εμείς θα βγουν και θα το φωνάξουν οι πέτρες. Μεγάλες προσωπικότητες το είχαν πει όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Η Μακεδονία είναι ένα θέμα πάνω από κόμματα. Βρίσκει κανείς νόημα σε αυτό το τραγούδι. Στο κάτω κάτω της γραφής εάν δεν υποστηρίξουμε εμείς την Ελλάδα ποιός θα το κάνει; Εμείς είμαστε η Ελλάδα».

Όπως κι αν έχει το «Μην παραχαράζετε την ιστορία» είναι η... μόδα της εποχής. Θα κρατήσει μια βδομάδα, δύο βδομάδες, ένα μήνα. Θα παιχτεί σε ραδιόφωνα και μπαράκια. Το προφανές είναι ότι η Μαριγώ Μπούρη, έστω κι εν αγνοία της, πήρε παραπάνω από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα!

 

Τελευταία Νέα