Mean Gene: Ο παρουσιαστής που αγαπήθηκε όσο οι Hogan και Ultimate Warrior!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Mean Gene: Ο παρουσιαστής που αγαπήθηκε όσο οι Hogan και Ultimate Warrior!

bet365

Το G-Weekend γράφει για τον θρυλικό παρουσιαστή και σχολιαστή, Mean Gene Okerlund που έγραψε την δική του ιστορία στο WWE με τις συνεντεύξεις και το απαράμιλλο στιλ του!

«Let me tell you something, Mean Gene», επαναλάμβανε στα περιβόητα video promos στη χρυσή εποχή του παγκόσμιου Wresting o Ηulk Hogan. Ήταν ο κλασικός τρόπος με τον οποίο ξεκινούσε τα μοναδικά λογύδρια του.

Το WWE (πρώην WWF) γιγαντωθηκε στη δεκαετία του '80 κατακτώντας τον κόσμο. Οι wrestlers θύμιζαν περισσότερο καρτούν και οι οπαδοί του αμερικάνικου wrestling ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια φτάνοντας στο σημείο το 1987 περισσότεροι από 93.000 θεατές να παρακολουθήσουν στo Pontiac του Mίσιγκαν την τιτανομαχία του Ηogan με τον συγχωρεμένο Andre The Giant.

Οι δυο τους συνεπικουρούμενοι και από σπουδαίες φυσιογνωμίες του WWE, όπως οι Ultimate Warrior, Macho Man, Roddy Piper, Jake the Snake Roberts, Earthquake, Undertaker, Rick Flair, Jimmy «The Fly» Snuka και τόσους άλλους, ψυχαγώγησαν και γαλούχησαν μια ολόκληρη γενιά στους μοναδικούς χαρακτήρες που ενσάρκωναν με αξιοθαύμαστη επιτυχία.

Η χρυσή εποχή του αμερικάνικου wrestling διήρκεσε για μια εφταετία (1985-92). Οι αγώνες, οι κόντρες, οι μάχες, οι αντιπαραθέσεις, τα show, οι ανίερες συμμαχίες, τα ευφάνταστα σενάρια άφησαν εποχή. Ακόμη και στην Ελλάδα οι μονομαχίες με αποκορύφωμα το ματς του αιώνα ανάμεσα σε Hogan και Ultimate Warrior αποτελούσε πρώτο θέμα την επομένη στα σχολεία της χώρας επισκιάζοντας για λίγο όσα διαδραματίζονταν στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Το WWE έζησε μεγάλες πιένες εκείνη την εποχή εκτοξεύοντας την δημοτικότητα του διότι μεταξύ άλλων, η πλοκή του δεν διαδραματίζονταν αποκλειστικά στο ρινγκ, αλλά υπήρχε πλούσιο παρασκήνιο πριν αλλά και μετά τις αναμετρήσεις.

Ο «Mean» Gene Okerlund ήταν ένας από τους στυλοβάτες της αμερικανικής βιομηχανίας του Wrestling και είναι βέβαιο πως δίχως την συμβολή του, το δημιούργημα του Vince McMahon (με την περιουσία του να ξεπερνά πλέον τα 3 δισ. Ευρώ) δεν θα έχει την ίδια αποδοχή. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο «ισχυρός άνδρας» του WWE του πρόσφερε δια βίου συμβόλαιο συνεργασίας!

Ο Mean Gene ήταν για το αμερικάνικο wrestling ότι και ο Γιάννης Διακογιάννης για την ελληνική δημοσιογραφία. Ήταν η φωνή του, ο σπουδαιότερος announcer, interviewer, presenter, commentator. Ένα ατόφιο ταλέντο που θαρρείς πως γεννήθηκε για να υπηρετεί το WWE.

Ήταν ο άνθρωπος που εμπιστευόταν όσα κανέναν άλλο ο Hulk Hogan. Ο καλύτερος φίλος του. Μπορείς να το διαπιστώσεις σε δεκάδες video, όπου ο «Thunderlips» του Rocky ΙΙΙ, ξεκινάει τις προτάσεις του με το μυθικό «Let me tell you something, Mean Gene».

«Ήταν ο καλύτερος. Ποτέ δεν προβάραμε κάτι. Δεν υπήρχε σενάριο ούτε γράφαμε όσα λέγαμε. Ο Gene θα με ρωτούσε 'big man τι θέλεις να κάνεις', και πάντα του απαντούσα 'απλά σε ακολουθώ αδερφέ'. Έτσι δούλεψε από το 1980 μέχρι το 2017» παραδέχθηκε ο 65χρονος πρώην πρωταθλητής, ο οποίος κατάφερε να πείσει τον Okerlund να αφήσει για ένα φεγγάρι το μικρόφωνο και να αγωνιστεί στο πλευρό του ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Στα πιο χαρακτηριστικά promo video του αμερικάνικου wrestling θα δεις την φιγούρα του κουστουμαρισμένου καραφλού με το μουστάκι, το μαύρο παπιγιόν και την χαρακτηριστική προφορά που κατάφερε να ξεπεράσει το ίδιο το WWE με την παρουσία του.

Η πλέον επική συνέντευξη στα χρονικά του WWE έλαβε χώρα το 1990 προωθώντας την τιτανομαχία Hogan-Ultimate Warrior με τους δύο θρύλους του «αθλήματος» να 'μουγκρίζουν' και να ωρύονται μπροστά στις κάμερες προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί για τις άγριες διαθέσεις τους πριν τα ματς.

Ο Mean Gene όπως πάντα ήταν τέρας ψυχραιμίας. Δεν υπήρχε αστέρας του Wrestling που να μην βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο του δαιμόνιου κονφερασιέ. Εκείνη ήταν η εποχή όπου όλοι οι συντελεστές του Wrestling έγραφαν ιστορία ταρακουνώντας τον κόσμο. Ο χαρισματικός Mean Gene Okerlund έκανε πιο εύκολη την δουλειά τους. Είχε τον τρόπο του.

Τα παιδικά μας χρόνια γίνονταν πιο συναρπαστικά με τούτη την τηλεοπτική ανακάλυψη από την Αμερική που σε έκανε να αναρωτιέσαι εάν αυτό που παρακολουθούσες ήταν άθλημα η σκετς με πρωταγωνιστές αθλητές με υπερφυσικές δυνάμεις.

Ο Mean Gene δεν ήταν απλά ένα κομμάτι αυτού του οικοδομήματος αλλά τα ίδια τα μπετά! Ο τρόπος που έκανε τις συνεντεύξεις, η σοβαρότητα που τον χαρακτήριζε μολονότι οι αντιπαραθέσεις των wrestlers προκαλούσαν γέλιο, η βελούδινη φωνή του σε έπειθαν πως αυτό που θα έβλεπες ήταν κάτι σοβαρό και σε καμία περίπτωση φθηνός χαβαλές. Αν μη τι άλλο σε έβαζε στο κλίμα και ανυπομονούσες για τον μεγάλο αγώνα.

Τούτη η άκακη προσωπικότητα που είχε μόνο φίλους στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος, χαρακτηρίζονταν ως gentleman από σύσσωμη την κοινότητα του wrestling και μάλιστα έγινε ο πρώτος μη παλαιστής που εισήχθη το 2006 στο WWE Hall of Fame με τον επιστήθιο φίλο του, Hulk Hogan να προλογίζει την μεγάλη στιγμή.

Επίσης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ερμήνευσε το 1985 τον ύμνο των ΗΠΑ στην ιστορική από κάθε άποψη πρώτη έκδοση του Wrestlemania! Την ίδια χρονιά τραγούδησε και το «Tutti Frutti» σε μουσικό άλμπουμ με την συμμετοχή των αστέρων του WWE.

Ο πιο αναγνωρίσιμος παρουσιαστής του αμερικάνικου Wrestling έλαβε το παρατσούκλι Mean Gean από τον Jesse “The Body” Ventura (πρωταγωνίστησε και στο Predator του Arnold Schwarzenegger

Αν και απείχε παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί πρόστυχος ή μικροπρεπής εντούτοις αποδέχθηκε και αντιμετώπισε με χιούμορ το προσωνύμιο του.

Όντας από τους πιο φιλικούς και προσιτούς χαρακτήρες, εκτός από τον Hulk Hogan έκανε παρέα με τον επίσης μακαρίτη Bobby «The Brain» Heenan (από τους πιο θρυλικούς μάνατζερ) αλλά και τον Iron Sheik με τον οποίο ήταν κουμπάροι.

Αχίλλειος πτέρνα στη ζωή του Mean Gene αποτέλεσε η ροπή του στο αλκοόλ. Υποβλήθηκε μάλιστα σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρoύ. Η πρώτη το 1995 και η δεύτερη το 2004. Η τρίτη φορά αποδείχθηκε μοιραία αφού ο οργανισμός του απέρριψε το μόσχευμα με συνέπεια η υγεία του να επιδεινωθεί και να αφήσει την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο.

«'Εχω τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που απόλαυσαν την δουλειά μου» συνήθιζε να λέει...

Η φωνή του WWE σίγησε. Οι μεγάλοι παλαιστές των 80's ένας-ένας εγκαταλείπουν τα εγκόσμια. Η απώλεια του εμβληματικού «Mean Gene» βάρυνε ακόμη περισσότερο φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το τέλος εποχής μια ολόκληρης γενιάς.

Δείτε μερικές ιστορικές συνεντεύξεις του Mean Gene για να μπείτε στο κλίμα...

 

Τελευταία Νέα