Ο ξεχωριστός κύριος Ντρίζγκα! (vid, pics)

Φώτης Καρακούσης
Ο ξεχωριστός κύριος Ντρίζγκα! (vid, pics)

bet365

Το gazzetta weekend γράφει για τον Φαμπιάν Ντρίζγκα, τον πασαδόρο που συνέβαλε τα μέγιστα στο να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και ήταν από τους κορυφαίους της Πολωνίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι πως όταν πέρσι στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Φαμπιάν Ντρίζγκα λίγοι περίμεναν πως ένας τέτοιος πασαδόρος και σε αυτή την ηλικία θα ερχόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα που όπως και να το κάνουμε έχει χάσει μεγάλο μέρος από την λάμψη του. Ο Φαμπιάν Ντρίζγκα είχε αποφασίσει να φύγει για πρώτη φορά από την χώρα του και να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων με τους Πειραιώτες να κινούνται αστραπιαία και να τον «κλέβουν» από την Μιλάνο με την οποία είχε σχεδόν συμφωνήσει.

Μια μεγάλη μεταγραφή, όχι μόνο γιατί βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά τους τρεις συνεχόμενους τίτλους του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ήταν πολύ καλό το να ακούγεται στο παγκόσμιο βόλεϊ πως ένας τέτοιος πασαδόρος συνέχισε την καριέρα του στην Ελλάδα, παρότι είχε προτάσεις και από άλλες χώρες. Ο Ντρίζγκα συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή, στην συμμετοχή της ομάδας του Μουνιόθ στον τελικό του Challenge Cup, αλλά και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Πολωνία και αν δεν υπήρχε ο τεράστιος Κρίστενσον, τότε θα ήταν ο καλύτερος πασαδόρος του τουρνουά.

Το «χρυσό» αγόρι του πολωνικού βόλεϊ

Πάμε όμως να δούμε ποιος είναι αυτός ο 28χρονος πασαδόρος, που για τους φίλους που ασχολούνται με το άθλημα ήταν γνωστός, αλλά για τον περισσότερο κόσμο μπήκε στην ζωή τους από το πέρασμά του από την χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Ο Ντρίζγκα ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών και είχε την τύχη να έχει πατέρα έναν άνθρωπο που ήξερε και με το παραπάνω το άθλημα, παίζοντας μάλιστα και στην Εθνική Πολωνίας.

Από μικρός ο Ντρίζγκα έδειξε ηγετικά στοιχεία, τέτοια που ξεχωρίζουν έναν καλό πασαδόρο με έναν σούπερ σταρ της συγκεκριμένης θέσης και μόλις στα 19 του παίζοντας στην Τσεστόχοβα, αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος στην Πολωνία. Με την ομάδα αυτή κατέκτησε το Challenge Cup το 2012 και οι εμφανίσεις του άνοιξαν τον δρόμο για την Ρεζόβια. Μια ομάδα που το άλλαξε την καριέρα, καθώς με αυτή έφτασε ως τον τελικό του Champions League και έγινε μέλος της Εθνικής.

Τα μαθήματα δίπλα στον Ζαγκούμνι

Στην Εθνική Πολωνίας, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, είχε την τύχη να βρει τον Πάβελ Ζαγκούμνι. Ο πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του πολωνικού βόλεϊ, αποδείχθηκε ο καλύτερος δάσκαλος που θα μπορούσε να έχει ο Ντρίζγκα, καθώς μαζί του ανέβηκε επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην πλέον συμπαίκτη του στην Πολωνία. Από τον Ζαγκούμνι ο Ντρίζγκα έμαθε να κρατάει την ηρεμία του ακόμα και αν αγωνίζεται σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η μπάλα... καίει, ενώ βελτίωσε πολύ τον πρώτο του χρόνο. Μεγάλο του προσόν πάντως είναι το να παίζει εξαιρετικά τις λεγόμενες χαμένες μπάλες, πράγμα που συναντάς σε ελάχιστους στον κόσμο.

Μικρή κρίση και ο Ολυμπιακός που του άνοιξε την πόρτα της Ρωσίας

Εκεί όμως που όλα έδειχναν ιδανικά για τον Ντρίζγκα, υπήρξε ένα ντεφορμάρισμα που σε συνδυασμό με το ότι ναι μεν είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά όχι και το πιο εύκολο, τον έβαλαν σε σκέψεις να φύγει από την πατρίδα του, ψάχνοντας την συνέχεια της καριέρας του εκτός συνόρων. Η Ιταλία και το Μιλάνο θα ήταν το νέο του σπίτι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει την κίνηση ματ, φέρνοντάς τον στην Ελλάδα. Ο 28χρονος πασαδόρος από την πρώτη στιγμή έδειξε πως είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και την έκανε και με το παραπάνω.

Με τους Πειραιώτες κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε ως τον τελικό του Challenge Cup, πραγματοποιώντας ειδικά στην Ευρώπη εξαιρετικές εμφανίσεις. Εμφανίσεις που δεν άφησαν τις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων ασυγκίνητες. Έτσι η πρόταση από την Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ του Πλάμεν Κονσταντίνοφ έγινε και ο Ντρίζγκα την δέχθηκε, μιας και τα χρήματα ήταν πολύ καλά για να αφήσει τον ηλιόλουστο Πειραιά για το κρύο της Ρωσίας.

Ιδανικός μαέστρος σε Ιταλία και Βουλγαρία

Έχοντας ξεκαθαρίσει το μέλλον του, μιας και είχε υπογράψει στην Λοκομοτίβ, ο Ντρίζγκα πήγε ήρεμος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πραγματικά έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Ένα τουρνουά που όπως αναφέραμε και πιο πριν, αν δεν υπήρχε ο μάγος Κριστενσον, θα τον είχε αναδείξει καλύτερο πασαδόρο. Με την Πολωνία ο πρώην ηγέτης του Ολυμπιακού πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, του δεύτερου και μάλιστα συνεχόμενου της καριέρας του και πλέον τα πάντα μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε για τον ίδιο, αν συνεχίσει να παίζει όπως και τώρα. Το μέλλον πραγματικά του ανήκει και όπως έλεγε και ο ίδιος σε ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες τον βοήθησαν να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Η Μόνικα που κλέβει πάντα την παράσταση

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για τον Ντρίζγκα. Ο 28χρονος είναι παντρεμένος από τα 26 του με την πανέμορφη Μόνικα. Οι εμφανίσεις της κυρίας Ντρίζγκα στο κλειστό του Ρέντη έχουν μείνει στην ιστορία, καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι έχαναν το ματς παρακολουθώντας την. Αυτό μπορείτε να το δείτε και όσο θελήσετε να ψάξετε το instagram της.

 

Τελευταία Νέα