Οφόε, ο Βασιλιάς ξανά στο... θρόνο!

Οφόε, ο Βασιλιάς ξανά στο... θρόνο!

bet365

Στο Βέλγιο Βασιλιάς, στο Νησί παγκίτης, αλλά στην Πολωνία βρήκε ξανά το σκήπτρο του. Ο Χάσι τον βοήθησε να βρεθεί στην κορυφή! Το Face Control έχει απαντήσεις για όλα!

Από την κορυφή του Βελγίου στον πάγκο της Αγγλίας και στην αποθέωση της Πολωνίας. Το νέο μεταγραφικό του Ολυμπιακού ήρθε στον Πειραιά για να πάει ένα σκαλί πιο πάνω και να αποδείξει πως η Λέγκια δεν ήταν φωτοβολίδα... Ποιος είναι ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε μέσα στο γήπεδο; Πως μπορεί να βοηθήσει; Ο νέος κόουτς των Ερυθρόλευκων έπεισε τη διοίκηση να κάνει τα πάντα για να τον φέρει στην ομάδα του και είναι σίγουρος πως δικαιώσει τις προσδοκίες του.

Ο Μπέσνικ Χάσι ανοιχτά τόνισε σε κάποια στιγμή στην συνεργασία τους πως ο Βέλγος μέσος θα έπαιζε κυρίως στα άκρα. Αυτή η διαχείριση για τον Οφόε υπήρχε και σε προηγούμενή του ομάδα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο γενικότερα ο Οτζίτζα Οφόε ήταν και είναι οκτάρι και στο πιο μεγάλο μέρος της καριέρας του αγωνίζεται εκεί. Η πρόοδός του ήταν δεδομένη και εμφανής. Μία πρόοδος για έναν παίκτη που ξέρει να λειτουργεί ως δημιουργός στο κέντρο με καλή πάσα, δυνατά πνευμόνια και πολύ καλό πόδι και σουτ από απόσταση.

Από την εποχή που ήταν στην Μπριζ είχε ξεχωρίσει για την τεχνική του και την πολύ καλή του ντρίμπλα. Έχασε όμως πράγματα και στοιχεία του παιχνιδιού του στη Νόριτς, εκεί που η καριέρα του πήγε λίγο πίσω. Ο τρόπος που έπαιζαν οι Άγγλοι τον ανάγκασε να διαφοροποιήσει την προσέγγισή του ως προς τον ρόλο του και να κάνει άλλα πράγματα που δεν του βγήκαν. Στο Νησί δεν θα παίξει πολύ και αντί να έχει έναν συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο βρέθηκε στην θέση του να καλύπτει... τρύπες. Ακόμα και ως πλάγιος, κάτι που δεν συνήθιζε τόσο να κάνει.

Ακόμα και έτσι όμως η ποιότητα του Βάντις Οτζίτζα Οφόε δέσποζε ακόμα και σε πλέον σημαντικούς παίκτες. Τι του έλλειπε όταν αγωνιζόταν προς τα άκρα. Σίγουρα η ταχύτητα υπό την έννοια της εκρηκτικότητας και το σπριντ. Στις κόντρες μα παίκτες όπως οι Κούχαρτσικ ή Λανγκίλε μπορεί να έχανε στο τρέξιμο στα πρώτα μέτρα. Ο Χάσι όταν δούλευε μαζί του, του έδινε και βοήθειες για να λειτουργεί πιο καλά ενώ μία πιο καλή λύση φαινόταν να είναι το τρέξιμό του κατά μήκος και όχι τα σπριντ.

Εκτός από την θέση του τα χαρακτηριστικά του και οι ιδιαιτερότητές του είναι πολύ δύσκολο έως και απίθανο να βρεθούν αλλού. Στο Βέλγιο ο Οφόε ήταν ο παίκτης που δικαιωματικά βρέθηκε ψηλά σε εκτίμηση.

Σε 84 αγώνες με την Μπριζ μόλις 2 φορές είχε παίξει εξτρέμ. Όχι πως είχε τόσο μεγάλη σημασία ως προς την προσφορά του στο δημιουργικό κομμάτι. Τον δικό του... Μύθο ο... Βασιλιάς του Βελγίου, Οτζίτζα Οφόε, τον έφτιαξε στην Άντερλεχτ. Όχι παίζοντας τόσο εκεί αλλά ξεκινώντας την προσπάθειά του για καθιέρωση στο ποδόσφαιρο. Και όμως λίγοι θυμούνται πως όταν ήταν μικρός επιχειρήσει να καθιερωθεί στην Άντερλεχτ από τις Ακαδημίες της και δεν το πέτυχε αρχικά. Μετά από έναν χρόνο στην πρώτη ομάδα ήρθε η ευκαιρία του Αμβούργου και την άδραξε. Στο Αμβούργο έπαιξε κυρίως στην 2η ομάδα αλλά μπόρεσε από εκεί να πάει στα 19 του στην Μπριζ με τους Βέλγους να δίνουν 900.000 ευρώ για εκείνον.

Εξελίχθηκε σε έναν εκ των πιο σπουδαίων παικτών της. Στην Μπριζ ο Οφόε σε 231 αγώνες είχε 26 γκολ και 28 ασίστ. Έχει κάνει με διαφορά τα πιο καλά του ματς από κάθε άλλη ομάδα μαζί με την Λέγκια. Παρότι η Μπριζ από πλευράς τίτλων ήταν στην σκιά των Άντερλεχτ, Γκενκ και Λιέγης την μεταγραφή του στο Νησί και τη Νόριτς την κατάφερε.

Εκεί όπου υπέφερε ποδοσφαιρικά και από Βασιλιάς έγινε παγκίτης. Με μόλις 19 ματς στην πρώτη ομάδα στο σύνολο και 2 ασίστ και 8 στους μικρούς της Νόριτς με 1 γκολ και 1 ασίστ. Η πρώτη του χρονιά σημαδεύτηκε και από τραυματισμό που τον έθεσε off. Είχε και έναν μικρό δανεισμό στην Ρόδεραμ με 4 ματς και 1 γκολ. Λεφτά καλά έβγαλε, ποδόσφαιρο όμως δεν έπαιξε.

Ο Βάντις αφήνει την Λέγκια με παρακαταθήκη 42 αγώνων, 5 γκολ και 14 ασίστ. Με τίτλο στην Πολωνία και ευρωπαϊκή πρόκριση. Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της και αναμφίβολα ο πιο καλοπληρωμένος στην Λίγκα. Στην Πολωνία προκάλεσε μεγάλο αντίκτυπο από κάθε άποψη αλλά ήταν και ξεχωριστός ποδοσφαιρικά.

Έχει όμως και το ενδιαφέρον του να δούμε τους αριθμούς του Οφόε στις ομάδες που έπαιξε:

Μπριζ 231 ματς / 26 γκολ / 28 ασίστ
Λέγκια 42 / 5 / 14
Νόριτς 19 / - / 2 ασίστ
Αμβούργο 3 / - / -
Άντερλεχτ 5 / 1 / -
Ρόδεραμ 4 / 1 / -
Νέοι Αμβούργου 12 ματς / - / -
Νόριτς U23 8 / 1 / 1

Ο Οφόε της Ευρώπης!

Τον Αύγουστο του 2016 ο Χάσι πίεσε για την ολοκλήρωση του deal και η Λέγκια καλωσόριζε τον παίκτη που έμελλε να κάνει την τεράστια διαφορά στην ομάδα εντός κι εκτός συνόρων! Ποιος ήταν ο Οφόε της Ευρώπης; Εξι συμμετοχές στo Champions League, δυο στο Europa League έχοντας ένα γκολ και δυο ασίστ. Η γκολάρα του κόντρα στη Ρεάλ έκανε τον γύρο του κόσμου και οι οπαδοί της Νόριτς σοκαρίστηκαν! Αλλωστε, σε δυο σεζόν στα Καναρίνια δεν έκανε σεφτέ! Απέναντι στη Ρεάλ έκανε το καλύτερο του ματς στη διοργάνωση, ενώ την υψηλότερη βαθμολογία είναι και στο παιχνίδι με τον Αγιαξ για το Europa League! Ο Οφόε είχε 47 σωστές μεταβιβάσεις αυτή τη σεζόν με θετικό ποσοστό 75%, εκ των οποίων το 94% ήταν για τους επιθετικούς.

 

Τελευταία Νέα