Πώς ο Ντουράντ έγινε «πολεμιστής»! (vid, pics)

Πώς ο Ντουράντ έγινε «πολεμιστής»! (vid, pics)

bet365

Η μετακίνηση του “KD” από την Οκλαχόμα στο Γκόλντεν Στέιτ μόνο εύκολη δεν ήταν. Το G-Weekend θυμίζει το ιστορικό μιας μεγάλης μεταγραφής που... πέρασε στην ιστορία.

Η ιστορία της μετακίνησης του Κέβιν Ντουράντ από την Οκλαχόμα στο Γκόλντεν Στέιτ ξεκινά με μία βεβαιότητα. Αυτή του Στιβ Κερ, νυν προπονητή του, ότι ενδεχόμενη προσθήκη του “KD” στο δυναμικό των Ουόριορς δεν θα διατάρασσε τη χημεία του συλλόγου. Γι' αυτόν δεν υπήρχε -και προφανώς δεν υπάρχει- τέτοιο θέμα. Εξάλλου, υπήρξε, ως παίκτης, μέλος δύο δυναστειών του ΝΒΑ, των Μπουλς και των Σπερς, και ξέρει τι χρειάζεται για να μείνει η ομάδα στο προσκήνιο.

Το ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί δεν απευθυνόταν στον προπονητή των “πολεμιστών”, αλλά στον παίκτη. Και ήταν αμείλικτο: “Είχε το σθένος ο Ντουράντ να αφήσει την Οκλαχόμα;” Αν η απάντηση ήταν αρνητική, θα προκαλούσε ατέρμονες αναλύσεις για το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Ουόριορς με αυτόν στη σύνθεση τους. Αν η απάντηση ήταν καταφατική, τότε θα ξεκινούσαν οι συζητήσεις για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Ο Ντουράντ φυσικά είπε το “ναι” και μεις θα σας παρουσιάσουμε το πώς φτάσαμε σε αυτό.

Το αδύνατο γίνεται δυνατό

“Ήξερα ότι ήταν κοντά” λέει ο Μπρους Φρέισερ, βοηθός και φίλος του Κερ και συνεχίζει σημειώνοντας ότι “πίστευα ότι το να πει όχι σε ανθρώπους που αγάπησε θα ήταν δυσκολότερο και πιο επώδυνο από το να πει ναι στους Ουόριορς”. Η κρίση του δεν είναι υπερβολική, μια και ο “KD” ήταν αυτός που περπατούσε στους δρόμους της πόλης Μουρ (Moore) στην Οκλαχόμα και την ενίσχυσε οικονομικά με 1 εκατομμύριο δολάρια αφού είχε καταστραφεί από τυφώνα το 2013. Ήταν αυτός που μετά την ανακήρυξη του σε MVP (κανονική περίοδο) του ΝΒΑ το 2014, δήλωνε στους κατοίκους της Οκλαχόμα “πέσατε κάτω, αλλά δεν το βάλατε κάτω. Συνεχίστε να παλεύετε. Είναι το τέλειο μέρος για μένα”.

Η πόλη, η ομάδα, άπαντες, βασίζονταν σε αυτή την αφοσίωση και δεν θα διαψεύδονταν αν δεν το ήθελε η εξέλιξη του παιχνιδιού, της αγοράς. Ο χρόνος, η μοίρα και οι αλλαγές στο ΝΒΑ έδωσαν σε ομάδες όπως οι Σπερς, οι Κλίπερς και οι Ουόριορς αρκετό χώρο στον προϋπολογισμό τους για να επιχειρήσουν το φαινομενικά ακατόρθωτο: Να φύγει ο Ντουράντ από τους Θάντερ της Οκλαχόμα. Πριν λίγα χρόνια, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε ξερίζωμα του συνόλου, σχεδόν, του ρόστερ της υποψήφιας ομάδας-αγοραστή. Όταν όμως τα διαθέσιμα χρήματα αυξήθηκαν σημαντικά, λόγω των βελτιωμένων εσόδων από την τηλεόραση, τότε δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής ευκαιρία. Όπως και να χει, το τέλος θα το όριζε ο Ντουράντ και το τι πραγματικά ήθελε να κάνει. Το σίγουρο ήταν πως το ΝΒΑ δεν θα ήταν, πια, το ίδιο.

Όλα ξεκίνησαν στο Super Bowl

Η άκρη του νήματος της μεγαλύτερης μεταγραφής δεν εντοπίζεται τον Ιούλιο, αλλά τον Φεβρουάριο του 2016 στον τελικό του Super Bowl 50 στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Εκεί, έχοντας δύο ημέρες κενές πριν το παιχνίδι των Θάντερ με τους Ουόριορς, ο Ντουράντ έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει την “Bay Area” (την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο).Την Κυριακή το βράδυ παρευρίσκεται στον τελικό ως διαπιστευμένος φωτογράφος. Εκεί και οι Ντρέιμοντ Γκριν, Στέφεν Κάρι. Βρίσκονται στη γραμμή εκτός αγωνιστικού χώρου και χτυπάνε το τύμπανο των “Carolina Panthers”. Είναι σε αυτό το διάστημα που οι άνθρωποι της Οκλαχόμα αρχίζουν να ανησυχούν και να εκτιμούν πώς αν υπάρχει μία ομάδα να τον δελεάσει, αυτή είναι το Γκόλντεν Στέιτ.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με την περίοδο των μεταγραφών έτοιμη να ξεκινήσει, ο “KD” συναντιέται σε εστιατόριο με τους Ράσελ Ουέστμπρουκ, Νικ Κόλισον και Ρόιαλ Αϊβι (βοηθός προπονητή στους Θάντερ). Ο Ουέστμπρουκ, σε μια προσπάθεια να πιέσει τον Ντουράντ να μείνει στην Οκλαχόμα, τον ρωτά τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η παρέα φεύγει από το εστιατόριο με την εντύπωση ότι ο Ντουράντ θα επιστρέψει.

Η προσπάθεια των Θάντερ και το μήνυμα του Κάρι

Την τελευταία μέρα του Ιουνίου, η πρώτη επίσημη συνάντηση του Ντουράντ ως ελεύθερου παίκτη, ο γενικός διευθυντής των Θάντερ Σαμ Πρέστι και ο βοηθός του, ο Τρόι Ουίβερ, ζητούν απ' αυτόν να κάνει κάτι ξεχωριστό: για χρόνια έμπαινε στο γήπεδο από την περιοχή της στάθμευσης αυτοκινήτων. Εκείνη τη μέρα του ζήτησαν να τους συναντήσει στο δρόμο, όπου και τον συνόδευσαν σε θύρα του γηπέδου πάνω από την οποία υπήρχε μια τεράστια εικόνα του. Η προσδοκία τους; Να του υπενθυμίσουν πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογο και να “κλειδώσουν” την παρουσία του στην ομάδα. Την επόμενη μέρα θα συμφωνούσαν με τον Αλ Χόρφορντ. Αυτό δεν γίνεται. Ο Ντουράντ αποχωρεί από το συνηθισμένο γι' αυτόν σημείο εισόδου και επιβιβάζεται σε ιδιωτικό τζετ για να πάει σε τόπο αναψυχής. Εκεί, με τους εκπροσώπους του μπορούν να απομονωθούν.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ουόριορς ξεκινά με μια αναποδιά. Οι “πολεμιστές” έχουν ετοιμάσει μια εικονική παρουσίαση στην οποία ο “KD” θα φορά ειδικά γυαλιά ώστε να ζήσει την εμπειρία της “Oracle Arena” σαν να βρίσκεται στην εξέδρα. Ο Στέφεν Κάρι είναι εκεί, μαζί με τους Κλέι Τόμπσον, Άντρε Ιγκουαντάλα. Τα ειδικά γυαλιά όμως εμφανίζουν πρόβλημα και δεν λειτουργούν. Ο Ντουράντ δεν ενοχλείται. Αντίθετα αισθάνεται χαρούμενος που συγχρωτίζεται με τους σταρ των Ουόριορς. Όλοι τον εξιτάρουν ρωτώντας τον “πόσα πρωταθλήματα μπορείς να κερδίσεις χωρίς εμάς; Πόσο πιστεύεις ότι μπορούμε να κερδίζουμε μαζί;”. Ώρες αργότερα, ο Κάρι του στέλνει μήνυμα στο οποίο του ξεκαθαρίζει πως δεν τον νοιάζει ποιος θα είναι το πρόσωπο του συλλόγου, ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη αναγνώριση και ποιος θα πουλάει περισσότερα παπούτσια.

Οι Σέλτικς μπαίνουν στο παιχνίδι

Το θέμα των παπουτσιών δεν αναφέρθηκε τυχαία. Ορισμένοι υπάλληλοι της ομάδας φοβούνταν ότι εκεί μπορούσε να χαλάσει η συμφωνία. Ο Ντουράντ ανήκει στη Nike και ο Κάρι στην Under Armour. Ο Κάρι, λοιπόν, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς στη διάρκεια της συνάντησης λέει στον “KD” ότι αν ενώσουν δυνάμεις και κάνουν μεγάλες νίκες, αυτό θα ωφελήσει και τις δύο εταιρίες. [...]

Οι Ουόριορς έδειχναν να “παίζουν” μόνοι τους στο θέμα της απόκτησης του Ντουράντ μέχρι που μπήκαν στο παιχνίδι οι Σέλτικς. Στις 2 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες Ουίκ Γκράουσμπεκ, Στιβ Πάλιουκα, ο γενικός διευθυντής Ντάνι Έιντζ και ο Τομ Μπρέιντι των Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς (NFL) συναντιούνται μαζί του. Τους ακολουθούν τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες του συλλόγου, ενώ ως δέλεαρ προσφέρεται η προοπτική να έχει συμπαίκτη του τον Αλ Χόρφορντ. Βέβαια, οι Σέλτικς δεν ξέρουν ότι το ίδιο είχε ακούσει και από τους Θάντερ. Όπως και να χει συζητά μαζί τους για τέσσερις ώρες. Το συμπέρασμα, κατόπιν όσων ακολούθησαν, είναι το εξής: Οι Σέλτικς θα μπορούσαν να κάνουν δικό τους τον Ντουράντ αν οι Ουόριορς κέρδιζαν τους τελικούς του ΝΒΑ. Ο “KD” δεν θα ήθελε να φανεί ότι είναι ο τύπος που σπεύδει να γίνει μέλος μιας δυναστείας.

“Όταν έρθω...”

Την Κυριακή 3 Ιουλίου αρκετά μέλη του επιτελείου των Θάντερ βρίσκονται σε επιφυλακή, μήπως και ο Ντουράντ θέλει να ξαναμιλήσει με τον σύλλογο. Προσπαθούν, λοιπόν, να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Ανατολικού Χάμπτον. Μολαταύτα, παραμονή της 4ης Ιουλίου (σ.σ Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ) είναι αδύνατον. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο ιδιοκτήτης Κλέι Μπένετ. Το γκρουπ γευματίζει σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων και το βράδυ διανυκτερεύουν σε γνωστό ξενοδοχείο. Φυσικά δεν γνωρίζουν ότι ο Ντουράντ, πια, έχει επικεντρωθεί στους Ουόριορς. Ο “KD” μιλά τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη των “πολεμιστών” Τζο Λάκομπ και τον γενικό διευθυντή Μπομπ Μάιερς. Αυτό που θέλει να μάθει είναι πώς θα τον προστατέψουν από την αναπόφευκτη κριτική που θα δεχθεί. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της ομιλίας αναφέρει “όταν έρθω...”. Τότε ο Λάκομπ συνειδητοποιεί ότι ο Ντουράντ έχει δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Εν τω μεταξύ, οι Θάντερ περιμένουν τηλεφώνημα. Μάταια. Το επόμενο πρωί θα το λάβουν και θα ακούσουν από τον Ντουράντ ότι αποχωρεί από την Οκλαχόμα. Λίγα λεπτά πριν έχει ανακοινώσει την απόφαση του να γίνει μέλος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Πηγή

-ESPN

 

Τελευταία Νέα