Zlatan forever!

Γιώργος Κοντογεώργης
Zlatan forever!

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει κάνει αυτούς που βιάστηκαν, να... κρύβονται και το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Σουηδό μύθο που κατακτά (και) την Premier League.

«Ο κόσμος λέει ότι γέρασα, όμως απλά ζεσταίνομαι. Το μέλλον μοιάζει ωραίο, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός». Ο Ζλάταν είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν η θητεία του στην Παρί Σεν Ζερμέν τελείωνε, ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγκαταλείψει το κορυφαίο επίπεδο του κορυφαίου παιχνιδιού. Ενώ θα μπορούσε να παίξει σε Αμερική ή Κίνα και να βγάζει 5 ευρώ κάθε φορά που ξύνει τη μύτη του δίνοντας το 1/50 των δυνατοτήτων του, ο εκ των top επιθετικών όλων των εποχών, επέλεξε να είναι η Premier League το επόμενο πρωτάθλημα που θα κοσμούσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η τυχερή της οποίας τη φανέλα θα φορούσε.

Ο Σουηδός ξεκίνησε τη σεζόν με έναν τρόπο που ξέρει πολύ καλά. Χαρίζοντας έναν τίτλο στους Κόκκινους Διαβόλους με το καθοριστικό γκολ στον τελικό του Community Shield στο 2-1 κόντρα στην πρωταθλήτρια, Λέστερ. Και η συνέχεια δεν ήταν άσχημη, καθώς έβαλε 4 γκολ στα πρώτα 4 ματς στο πρωτάθλημα, ένα εκ των οποίων κόντρα στην Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ το οποίο η ομάδα του έχασε (1-2).

Από το σημείο εκείνο όμως και μετά, τα πράγματα φάνηκαν να είναι διαφορετικά αφού ο Ιμπραΐμοβιτς δεν έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για 6 αγώνες στην Premier League και έκανε πολλούς να βιαστούν να βγάλουν ετυμηγορία. Οπως ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος τον ρώτησε γιατί δεν «λάμπει» όπως στις προηγούμενες ομάδες του. «Λάμπω 24 ώρες τη μέρα, οπότε εξαρτάται πως το εννοείς. Παίζω ποδόσφαιρο 20 χρόνια και ναι, μεγαλώνω, όμως όσο περισσότερο μεγαλώνω, τόσο καλύτερα νιώθω. Λάμπω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν θέλεις να λάμπω ακόμα περισσότερο, θα το κάνω για σένα. Εχω βάλει πάνω από 450 γκολ στην καριέρα μου, οπότε δεν ανησυχώ. Εγώ δημιουργώ τις ευκαιρίες, τα γκολ θα έρθουν».

Δεν υπήρξε τίποτα από αυτά που είπε ο Ζλάταν που να μην ίσχυαν ή να μην έγιναν πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα ερχόταν το comeback της Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σουηδό, ο οποίος πριν μπει το 2017 έχει βάλει 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 9 στα τελευταία 8 ματς. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει σκοράρει μόνο σε βάρος της Τότεναμ και κλείνει το ημερολογιακό έτος με 50 τέρματα, έχοντας μπροστά του μόνο έναν παίκτη, τον Λιονέλ Μέσι (51) αλλά και την ευκαιρία να τον ξεπεράσει στο ματς με την Μίντλεσμπρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Προσαρμόζομαι, νιώθω χαρούμενος, νιώθω καλά. Ακόμα και αν είμαι 35, στο μυαλό μου είμαι 20. Νομίζω ότι μπορώ να παίζω μέχρι τα 50. Σας αρέσει το κρασί; Είναι το τέλειο παράδειγμα».

Και το τέλειο παράδειγμα συνδυάζεται άψογα με το τέλειο στατιστικό και τον αριθμό 152. Τόσα είναι τα γκολ του Ζλάταν από τη μέρα που έκλεισε τα 30 μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάστημα, μόνο 2 παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν περισσότερες φορές στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Α, θέλετε τα ονόματά τους; Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (197). «Το μοναδικό πράγμα που μου έκανε εντύπωση εδώ, είναι ότι ο παιχνίδι παίζεται σε ολόκληρο το γήπεδο. Ηξερα ότι ρυθμός είναι υψηλός και είχα προετοιμαστεί γι΄αυτό το είδος παιχνιδιού, έπρεπε να προετοιμάσω και το σώμα μου για κάτι τέτοιο. Εχω παίξει σε διαφορετικές χώρες και πρωταθλήματα και ξέρω ότι πρέπει να προσαρμόζεις το σώμα στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι». Αυτό που έχει προσφέρει η προετοιμασία του Σουηδού είναι να είναι Νο1 παίκτης σε λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League από τους παίκτες που έχουν κλείσει 3 δεκαετίες ζωής.

Ενας ακόμα λόγος που κάνει τον Μουρίνιο να γουστάρει με τον Ιμπραΐμοβιτς είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό δίδυμο με τον Πολ Πογκμπά. Υστερα από κάποια ματς και αφού ο Special One κατέληξε σε 3άδα κέντρου με Κάρικ-Ερέρα και μπροστά τους τον Γάλλο, οι δυο τους έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο makeover των Κόκκινων Διαβόλων που πλέον βλέπουν καθαρά την 4άδα της Premier League. Ο πρώην άσος της Γιουβέντους έχει δώσει 4 ασίστ στα τελευταία 7 ματς και όλες είναι στον Ιμπρα.

Ο Ζλάταν είναι ο άνθρωπος που πέρα από το να κάνει καλύτερο τον Πογκμπά, κουβαλά στην πλάτη του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δουλεύει σκληρά για να παίζει βασικός σε μια ομάδα που πιέζει και δείχνει να απολαμβάνει το κάθε λεπτό. Το καλό για την Γιουνάιτεντ αλλά και όλους εμάς που απλά γουστάρουμε ποδόσφαιρο, είναι ότι θεωρείται δεδομένο πως θα παίξει τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο στο Old Trafford.

Ο υπερόπτης και εγωιστής που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο εκπληκτικό επίπεδο της Premier League, είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος επιθετικός στο Νησί. Οπως είπε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της κατηγορίας, Αλαν Σίρερ (260), οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να τον έχουν σαν παράδειγμα προς μίμηση...

 

Τελευταία Νέα