Θέλει κόπο, αλλά κυρίως θέλει τρόπο!

Gazzetta team
Θέλει κόπο, αλλά κυρίως θέλει τρόπο!

bet365

Οι... τόνοι ιδρώτα και οι πόνοι σε όλο το κορμί δεν δείχνουν απαραίτητα τον σωστό δρόμο της γυμναστικής! Το G-Weekend Journal σας δείχνει έναν άλλο δρόμο. Περισσότερο εγγυημένο!

Επειδή το θέμα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες θα σας ανοίξει την όρεξη το βέβαιο είναι πως όταν οι γιορτές περάσουν, το ραντεβού σας με την ζυγαριά θα είναι... επώδυνο. Τα παραπανίσια κιλάκια θα σας έχουν επισκεφτεί και η μόνη σας σκέψη είναι το πως μέσω γυμναστικής θα τα χάσετε. Κι επειδή όπως σοφά λέει ο λαός «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» φροντίζουμε να σας δείξουμε το πως θα γίνει αυτό. Σίγουρα θέλει κόπο. Αλλά όπως τονίζει μέσω του Gazzetta Weekend Journal, η χορεύτρια- δασκάλα χορού-χορογράφος, κυρία Δέσποινα Παπαδοπούλου, πιο σημαντικό κι από τον κόπο, είναι ο ίδιος ο τρόπος!

«Δεν είναι δεδομένο ,ούτε και απαραίτητο ,πως όσο σκληρότερη ,δυνατότερη είναι μια προπόνηση θα κάνει θαύματα . Ούτε οι πολλές ατελείωτες επαναλήψεις μιας άσκησης είναι πάντα καλές για τους μυς και τις αρθρώσεις μας. Επίσης το να καταλήξουν μούσκεμα στον ιδρώτα και κατάκοποι οι αθλούμενοι μέσα σε μια προπόνηση δεν εξασφαλίζει πάντα την ικανότητα του δασκάλου –γυμναστή ,ούτε και την αξία της προπόνησης.

Μπορεί ένα πολύ απλό βήμα ,μια απλή άσκηση να γίνουν εντελώς ξεκούραστα και χαλαρά ,χωρίς να έχουν κανένα αποτέλεσμα, μπορούν να γίνουν όμως και με τον σωστό τρόπο για να έχει αξία και απόδοση 100%. Όταν εστιάσουμε στην δύναμη των μυών μας και αποφασίσουμε να την καταθέσουμε στο μέγιστο της ,σε κάθε μικρό ,απλό αλλά και μεγάλο ,περιπλοκο βήμα ή άσκηση που μας δείχνει ο δάσκαλος-γυμναστής ,τότε θα νιώσουμε πως πραγματικά γυμναζόμαστε!

ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ…. λοιπόν πολλές φορές που κάνει την διαφορά ! Εξάλλου όλα τα προγράμματα γυμναστικής και χορού δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία ,τεχνική και στόχο.

Σε ένα dance fitness πρόγραμμα , χορογυμναστικό δηλαδή ,στόχος μας είναι μέσα από τον ρυθμό , την κίνηση ,τα χορευτικά βήματα , και την ροή του πρώτου μέρους , να ζεστάνουμε το σώμα, να συντονίσουμε τα μέλη μας, να αδειάσουμε το μυαλό μας ,να εκτονωθούμε, να δυναμώσουμε τους μυς ,να αφεθούμε στην μουσική , να βρούμε την ισορροπία μας , να αυξήσουμε την αντοχή μας, να βρούμε την σωστή στάση του σώματος μας !

Όλα αυτά επιτυγχάνονται με εναλλαγές γρήγορου και αργού ρυθμού, με βήματα απλά και σύνθετα, με ασκήσεις στατικές , με ασκήσεις με μετακίνηση σε όλο τον χώρο , χωρίς να καταπονούμε αρθρώσεις και μυς.

Σε κάθε άσκηση ,είναι απαραίτητο να έχουμε στο μυαλό μας ,να κρατάμε σφιχτή την κοιλιά μας ,την πλάτη ,τους γλουτούς ! Να κρατάμε κάτω τους ώμους μας ,ψηλά τον λαιμό μας και τον θώρακα μας ψηλά και ανοικτό . Πρέπει να νιώθουμε τα γόνατα μας πάντα σε ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών μας και το κεφάλι μας σαν να θέλει να φτάσει στο ταβάνι ! Κάθε κίνηση πρέπει να την εκτελούμε έντονα ,ζωηρά με νεύρο ,με πάθος , σε όλο το εύρος της ζωγραφίζοντας τον χώρο γύρω μας!

Αν παρατηρούμε την δασκάλα ή τον δάσκαλο και ακούμε τις συμβουλές του ,σίγουρα θα έχουμε αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό ! Θα απολαμβάνουμε το πρόγραμμα μας και θα νιώθουμε ευεξία!

Όσο για το δεύτερο μέρος του προγράμματος , είναι καθαρά αφιερωμένο στην ευλυγισία και την ενδυνάμωση κάθε μυικής ομάδας , με ασκήσεις στο πάτωμα ,στις μπάρες ,ακόμα και σε καρέκλες . Είναι απαραίτητες οι διατάσεις σε κάθε πρόγραμμα χορού και γυμναστικής ! Καθώς και οι ασκήσεις δύναμης!

Ερχόμαστε το τρίτο μέρος και μικρότερο ,που είναι το φινάλε μας.. το χαλάρωμα μας… η υπόκλιση μας…. το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» μας στην στιγμή, στην δασκάλα και τον δάσκαλο ,στους γύρω μας που μοιραστήκαμε την αίθουσα, στον εαυτό μας.

Είτε σε ζευγάρια ,είτε ο καθένας μόνος του ,είτε ομαδικά , αφιερώνουμε λίγα λεπτά ,να ηρεμήσουμε σώμα ,μυαλό ,παλμούς και αναπνοή , με ήπιες διατάσεις και πιέσεις και τραβήγματα σε αρθρώσεις και μυς.

ΕΙΣΠΝΟΗ….ΕΚΠΝΟΗ… και να είμαστε καλά για την επόμενη φορά».

Κι αφού τον τρόπο τον ξέρετε απολαύστε τις γιορτές χωρίς ενοχές κι όταν φτάσει η ώρα να... αποχωριστείτε τα κιλάκια θα βρεθεί η λύση. Είπαμε τρόπο θέλει...

 

Τελευταία Νέα