Να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση Ντεσποτόφσκι για να μην υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον

Φώτης Καρακούσης
Η υπόθεση με τον Φιλίπ Ντεσποτόφσκι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στο βόλεϊ και να ισχύσει με τους διεθνείς αθλητές ότι και στα άλλα αθλήματα που συνεχίζονται τα πρωταθλήματά τους.

Πρωτάθλημα βόλεϊ χωρίς προβλήματα τελικά δεν γίνεται. Η Volley League Ανδρών ήταν το μοναδικό από τα τρία επαγγελματικά της χώρας μας (Basket League και Super League 1 τα άλλα δύο) που διακόπηκε για 2.5 λόγω lockdown την στιγμή που τα δύο που προαναφέραμε διεξάγονταν κανονικά.

Το τριήμερο που μας πέρασε είχαμε την επανέναρξη με την 3η αγωνιστική και με το καλημέρα δημιουργήθηκε θέμα, το οποίο έπρεπε να είχε προβλεφθεί. Το ευχάριστο βέβαια είναι πως δημιουργήθηκε τώρα και πως πλέον θα παρθούν οι αποφάσεις για να μην έχουμε τα ίδια και στο μέλλον.

Μιλάμε φυσικά για την συμμετοχή του Φιλίπ Ντεσποτόφσκι στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Φίλιππο στην Βέροια. Ο πασαδόρος του «δικεφάλου του βορρά» αγωνίστηκε με την Βόρεια Μακεδονία κόντρα στην Τουρκία το Σάββατο και την Κυριακή έπαιξε με τους Θεσσαλονικείς. Αμέσως υπήρξε θόρυβος σχετικά με το αν έπρεπε ο παίκτης έπρεπε να μείνει σε καραντίνα 7 ημερών από την στιγμή που ήρθε από ξένη χώρα.

Η ΕΣΑΠ ως όφειλε θα παραπέμψει την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή και πρέπει να το κάνει για να δοθεί οριστική λύση και στο βόλεϊ. Στα υπόλοιπα αθλήματα που διεξάγονται κανονικά, δεν υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα όχι μόνο για τα ταξίδια στο εξωτερικό των ομάδων, αλλά και τα μεμονωμένα των παικτών για τις Εθνικές τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει ο αθλητής αρνητικό τεστ, προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί κανονικά μόλις επιστρέψει.

Στο βόλεϊ δυστυχώς δεν υπήρχε ειδική μέριμνα γι' αυτό, ωστόσο τώρα με τον Ντεσποτόφσκι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να λυθεί άμεσα και αυτό το καθαρά τυπικό θέμα. Και λέμε καθαρά τυπικό γιατί ο παίκτης είχε αρνητικά τεστ που έκανε και πριν τον αγώνα με την Τουρκία και όταν επέστρεψε οδικώς στην Θεσσαλονίκη. Οπότε είναι λογικό στην συγκεκριμένη περίπτωση να ισχύσει ότι και στα άλλα αθλήματα. Το καλό είναι πως το θέμα υπήρξε με την επανέναρξη της Volley League και πλέον θα δοθεί οριστική λύση όχι μόνο για τον Ντεσποτόφσκι, αλλά για κάθε παίκτη που θα λείπει για την Εθνική του ομάδα.

Και πρέπει να δοθεί λύση γιατί από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν playoffs, οι ομάδες δεν μπορούν να χάνουν παίκτες τους από την στιγμή που έχουν αρνητικά τεστ κορονοϊού. Πρέπει δηλαδή να ισχύσει στο βόλεϊ ότι και στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.