Volley League: Από τα μπράβο του καλοκαιριού στην μεγάλη αδικία...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Volley League: Από τα μπράβο του καλοκαιριού στην μεγάλη αδικία...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το πρωτάθλημα της Volley League που αδικείται κατάφορα από την Πολιτεία παραμένοντας στα καραντίνα, παρότι το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια επειδή ολοκληρώθηκε κανονικά.

Με το κορονοϊό να έχει κάνει την εμφάνισή του (αναφέρομαι στο πρώτο κύμα), τα πρωταθλήματα στην χώρα μας αποφάσιζαν το ένα μετά το άλλο να κατεβάσουν ρολά και να μην μπουν καν στην διαδικασία να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για να ολοκληρωθούν στους αγωνιστικούς χώρους. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν το ποδόσφαιρο και η Super League και το βόλεϊ ανδρών και η Volley League.

Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τα οποία ήταν και τα πρώτα σε όλο τον κόσμο αναφορικά με το συγκεκριμένο άθλημα μετά την καραντίνα που υπήρξε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Παιχνίδια που κανείς δεν μπορεί να πει πως ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς θεάματος, αλλά από την άλλη ήταν μια πρώτη νίκη απέναντι σε έναν ιό που δείχνει και είναι δυστυχώς τρομερά δυνατός.

Παιχνίδια που στα επίσημα του «Νίκος Γκάλης» βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος στις δηλώσεις του αποθέωσε αυτή την προσπάθεια, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Θα πείτε και με το δίκιο σας γιατί κάθομαι και αναφέρομαι σε αυτά που έγιναν πριν λίγους μήνες.

Ο λόγος είναι απλός. Με τον κορονοϊό να κάνει και πάλι την εμφάνισή του και μάλιστα ακόμα πιο επικίνδυνα, η Κυβέρνηση αποφάσισε ένα ακόμα lockdown. Ένα lockdown που φυσικά δεν θα άφηνε ανεπηρέαστο τον αθλητισμό. Τα πάντα σταμάτησαν, η ζημιά είναι τεράστια, αλλά από την άλλη όταν έχουμε κάθε μέρα 50, 60 και 70 νεκρούς, δεν μπορούμε να μιλάμε για τον αθλητισμό που δεν υπολειτουργεί, αλλά δεν λειτουργεί καθόλου.

Αυτό δεν το συζητάμε καν. Πρώτα από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα μεγάλο, τεράστιο θα λέγαμε, αλλά. Ένα αλλά που έχει να κάνει με την απόφαση να συνεχιστούν τα άλλα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα στην χώρα μας και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και όχι το βόλεϊ. Να συνεχιστεί δηλαδή η Basket League που πέρσι με σαφώς λιγότερα κρούσματα και θανάτους στην χώρα μας αποφάσισε να μην συνεχιστεί και όχι η Volley League που κατάφερε να τελειώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς το παραμικρό θέμα και να αναγκάσει όλο τον βολεϊκό πλανήτη να βλέπει την χώρα μας και το πως αντιμετώπισε την πανδημία.

Ναι και πάλι κάποιοι θα πουν πως η ΕΣΑΠ άργησε να καταθέσει το περιβόητο υγειονομικό πρωτόκολλο. Φυσικά και άργησε και φυσικά έκαναν μεγάλο, τεράστιο λάθος. Γι' αυτό και δεν εξαιρέθηκε και η Volley League από την αρχική απόφαση της ΚΥΑ. Ωστόσο στην συνέχεια και το έδωσε και ήταν ίδιο με αυτό των ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι ομάδες ξεκαθάρισαν πως είναι έτοιμες να κάνουν κανονικά τα τεστ που χρειάζονται, οπότε κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν εξαιρείται και το βόλεϊ.

Και να αφήσουμε στην άκρη την επιτυχία του καλοκαιριού που αναφέρθηκα πριν. Ήταν όντως μεγάλη, αλλά πάει, έγινε. Το θέμα είναι πως δεν γίνεται να διεξάγονται ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αθλήματα που έχουν σωματική επαφή και όχι το βόλεϊ που δεν έχει και είναι απείρως πιο ακίνδυνο από τα άλλα δύο στην διάδοση του Covid-19. Είναι πραγματικά μεγάλη αδικία απέναντι στο άθλημα και στις ομάδες που παρά τα προβλήματα ενισχύθηκαν και ήταν έτοιμες να μας χαρίσουν ένα αμφίρροπο και τρομερά ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ειδικά όσον αφορά την τετράδα που θα παλέψει για τον τίτλο.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη αδικία απέναντι στους αθλητές, αλλά και την Εθνική ομάδα που θα αναγκαστεί όπως ανέφεραν και οι διεθνείς στην ανακοίνωσή τους, να παλέψει για την συμμετοχή της σε δεύτερη συνεχόμενη τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χωρίς οι παίκτες να έχουν όχι απλά παιχνίδια, αλλά ούτε καν προπονήσεις στα πόδια τους. Ναι θα ξαναπούμε πως αυτή την εποχή ο κορονοϊός και η καταπολέμησή του είναι βασικό μέλημα όχι της Κυβέρνησης, αλλά όλων μας. Ωστόσο από την στιγμή που Super League και Basket League συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά, θα είναι άδικο από πλευράς Πολιτείας και Υφυπουργείου Αθλητισμού να μην κάνουν το ίδιο και στην Volley League. Μια Volley League που στο πρώτο κύμα έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε με άριστα...

ΥΓ: Τι πιο απλό για τον Λευτέρη Αυγενάκη να πιέσει να παρθεί η σωστή απόφαση και ας βγει μετά μια ανακοίνωση για την καθυστέρηση που υπήρξε αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει, αλλά να δοθεί και βάρος στο λάθος που υπήρξε.

ΥΓ1: Και το γυναικείο πρωτάθλημα αξίζει την ευκαιρία να αρχίσει και πάλι. Οι περισσότερες αν όχι όλες οι ομάδες της Volley League Γυναικών έχουν κάνε υπερβάσεις και η ζημιά είναι τεράστια όσο δεν γίνονται αγώνες. Προσωπικά αναφέρθηκα στους άνδρες επειδή μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα και από τα τρία είναι ξαναλέω άδικο να συνεχίζονται τα δύο και το ένα που το καλοκαίρι όλοι του έδιναν συγχαρητήρια να έχει σταματήσει...

ΥΓ2: Το καλοκαίρι σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη είχαν διακοπεί και η Volley League ήταν από τα ελάχιστα που συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν κανονικά. Τώρα όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και όχι μόνο συνεχίζονται και αυτό που έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο στους άλλους, έχει σταματήσει ή για την ακρίβεια το έχουν σταματήσει. Κρίμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...