Τα απόλυτα φαβορί και οι μάχες των playoffs

Φώτης Καρακούσης
Τα απόλυτα φαβορί και οι μάχες των playoffs

bet365

Την Τετάρτη αρχίζουν τα playoffs στην Volley League και το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη ανάλυση των τεσσάρων αναμετρήσεων.

Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, όλα τα φώτα πέφτει πλέον στο κυρίως πιάτο που δεν είναι άλλο από τα playoffs. Εκεί όπου οι οκτώ πρώτες ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στην τετράδα, συνεχίζοντας μαζί και την προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου. Φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος είναι οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αλλά πριν από αυτό, προέχουν τα τέσσερα ζευγάρια της πρώτης φάσης. Εκεί όπου με μια πρώτη ματιά βλέπουμε πως θα έχουμε έναν «περίπατο», μια λογικά εύκολη αποστολή και δύο επικίνδυνα ματς που έχουν ωστόσο τα φαβορί τους. Θυμίζουμε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίνεται στις δύο νίκες.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Αναμένεται «ερυθρόλευκος περίπατος»...

Ξεκινάμε με το ζευγάρι του πρώτου με τον όγδοο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Εκεί θα συναντήσουμε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ένα ζευγάρι στο οποίο αναμένεται να υπάρχει «ερυθρόλευκος περίπατος». Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια και χωρίς δόση υπερβολής, οι Πειραιώτες μπορούν να προκριθούν άνετα ακόμα και ουσιαστικά παίξουν με την δεύτερη εξάδα τους. Θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη αν τους κοντράρει η ΑΕΚ και τεράστια αν προκριθεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση σε ένα ζευγάρι με ένα τόσο ξεκάθαρο φαβορί.

ΠΑΟΚ-Ηρακλής: Στο χέρι των «ασπρόμαυρων»

Συνεχίζουμε με τον δεύτερο και τον έβδομο όπου και έχουμε και ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ντέρμπι στα χαρτιά θα λέγαμε περισσότερο, καθώς ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί. Για την ακρίβεια είναι στο χέρι του η πρόκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο «γηραιός» δεν ετοιμάζεται να παλέψει και με το παραπάνω για την έκπληξη.

Που θα κριθεί: Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα θα κριθεί αρχικά στην απόδοση του «δικεφάλου του βορρά». Αν η ομάδα του Σάκη Ψάρρα πιάσει τα γνωστά της στάνταρ λογικά δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Που θα στηριχθούν οι ομάδες: Ο ΠΑΟΚ θα στηριχθεί στους τρεις ξένους του και συγκεκριμένα στον Κλαπβάικ, στον Μουαγκουτούτια και στον Όκολιτς που είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Ο Ηρακλής από την άλλη θα προσπαθήσει να χαλάσει όσο γίνεται περισσότερο την υποδοχή του αντιπάλου του και κρατώντας την δικιά του προκειμένου ο έμπειρος Προύσαλης να εκμεταλλευτεί τον εξαιρετικό Ποπόφ.

Ποσοστό πρόκρισης: 70-30 υπέρ ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-Κηφισιά: Φαβορί ο Παναθηναϊκός, επικίνδυνη η Κηφισιά

Συνεχίζουμε με ένα πιο αμφίρροπο ζευγάρι από τα άλλα δύο. Παναθηναϊκός και Κηφισιά, ο τρίτος και η έκτη αναμένεται να παλέψουν ως το τέλος για την πρόκριση που δεν είναι απίθανο να χρειαστεί ακόμα και τρίτο παιχνίδι για να την πανηγυρίσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Που θα κριθεί: Και σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί και είναι ο Παναθηναϊκός. Αν οι... πράσινοι παίξουν όπως στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος τότε έχει τον πρώτο λόγο απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που έχει κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο.

Που θα στηριχθούν οι ομάδες: Ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί στον αειθαλή Γιορντάνοφ που όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται, στον ασταμάτητο Ράπτη που στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία κάνει απίστευτα πράγματα, αλλά και στην εξαιρετική υποδοχή που έχει με τους Ζήση και Ανδρεόπουλο. Η Κηφισιά ποντάρει πολλά στην εξαιρετική της φόρμα, στο Ζηρίνειο που είναι με διαφορά το πιο δύσκολο γήπεδο του πρωταθλήματος και με το γράμμα του νόμου ακατάλληλο για να είμαστε και σωστοί, αλλά και στους Χαντ και Λόπαρ.

Ποσοστό πρόκρισης: 65-35 υπέρ Παναθηναϊκού

Φοίνικας-Παμβοχαϊκός: Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι

Κλείνουμε με τις αναμετρήσεις του 4ου Φοίνικα με τον 5ο Παμβοχαϊκό. Ένα ζευγάρι που αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο από τα τέσσερα, πάντα με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες ως τώρα. Λόγω έδρας έχουν ένα μικρό προβάδισμα οι νησιώτες, ωστόσο οι Βραχατιώτες είναι δεδομένο πως θα παλέψουν και με το παραπάνω για να πάρουν την πρόκριση και να συνεχίσουν την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Που θα κριθεί: Στις έδρες, καθώς και οι δύο έχουν δυνατές και έχουν καταφέρει να πάρουν σημαντικά παιχνίδια μέσα στο σπίτι τους.

Που θα στηριχθούν οι ομάδες: Οι «πειρατές» θα στηριχθούν στον Φινλανδό διαγώνιο Σαμούλι Καϊσλασάλο και φυσικά στον Εβάντρο, τον κορυφαίο ακραίο του πρωταθλήματος, παρότι είναι και λίγο οξύθυμος χάνοντας σε κάποια ματς την συγκέντρωσή του. Από την άλλη οι Βραχατιώτες δεν έχουν τον μεγάλο σταρ και θα στηριχθούν συνολικά στην επίθεση, αλλά και το σερβίς.

Ποσοστό πρόκρισης: 55-45 Φοίνικας

Η επόμενη φάση

Όσον αφορά την συνέχεια, έχουμε και λέμε. Όποιος περάσει από το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Φοίνικας-Παμβοχαϊκός, ενώ αυτός που θα περάσει από το ΠΑΟΚ-Ηρακλής θα παίξει απέναντι σε αυτόν που θα προχωρήσει από το Παναθηναϊκός-Κηφισιά.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα